Tuesday, June 29, 2010

AMARAH YG TERAMAT...

Salam

FUHHHHHHHHHHHHHH mendengus panjang….Kompem kemarin aku bengang gila babas blekship on the tree..fuh..seriyes..aku bebetul bengang dn amarah yakmat
Amarah aku kemarin membuatkan pelatih praktikal yg under aku tuh tekezut cipanzi la..sbb ya la..aku kalau makian kuar abis segala mala perkataan yg mmg *&$%% @**$%$ semua la..mmg tut tut tut la..giler haper…mana aku tak bengang..

Alkisahnya tiga thn lepas aku jual keta Wira (nama aku) kt kawan kepada kawan somi ku..tp yg sembabnya nama aku tak ditukaqkan lagi..yer la tak cukup tempoh camner tah kan aku pun cam tak hamik pot ja..

…Ok fine tq..sejak pada itew kan..aku sering dpt surat saman ekoq had laju la ..langgaq lampu isyarat la..semua surat2 saman tuh mmg atas nama aku la sbb aku owner keta itew kan..surat2 saman itew semua sampai kt kg aku..fuhhh mmg geram tahap gila babas la kan..seriusly..


Then takpa la..nak jadi citer…as usual ayah aku merangkap orng yg selalu bayq roadtax n insurans keta aku..nih nak bayq la roadtax keta aku yg nak mampuih lam masa kureng seminggu je lagi…3 Julai nih mampus dh roadtax keta aku..

Huh yg aku marah nya..ayah aku kol…kata nama aku blacklist..hamjadah barua betui la jantan yg beli keta aku tuh..dh la saman byk gila..per lagi nama aku di senarai gelapkan la..tinted lagi ok..hahhaha

Adey la..bengang la..mmg kemarin abis la aku borong marah..termasuk ..semua la..jgn masuk dekat aku tgh marah..tp suami ku berjanji dier akan settle kan segera before 3 Julai ini..
Geram aku..seumuq hidup aku bawak moto dari aku dpt lesen umuq 16 thn..hingga aku drive keta 3 thn lepas la kan..tak penah lagi la aku kena saman..hatta saman ekoq pun..la nih gara2 orng gila yg jadah tuh aku yg kena…takpa..jgn sampai aku guna taktik pi rampas lik keta aku tuh..baru padan muka hang…

Sekian luahan perasan ku ini..tp dun wori aku nih marah jap ja..cept la cool kan…

moral of the story, len kali nak jual keta ka moto ka gerek ka..kena make sure tukar nama..pe2 jadi..tak di boh taik kt kita nnti..

11 comments:

~anna&anuar~ said...

adessss... ni mmg gilerrr... jgn smpai polis mai cari kat umah dah la kak ijot oiiii... mampuihhh x pasai2 nak naik court sbb org lainn.....

~aSHa~ said...

mmg bahaya tau kalo kes tak tuko nama ni...laki aku pun terkena ni..

wei lagi bahaya kalo kes dia bawak mencuri ke atau bawak dadah..yg kena owner tau..ini serius ni..abah aku yg cite...bahaya..kalo ada kes berat....

rose77 said...

fiza..kak ros pernah kena kes cam ni...jual kereta april 2004 spi feb 2010 kereta tu masih tak tukar nama lg...kes ni terbongkar bila nk claim duit subsidi minyak barulah pemilik kereta tu terhegeh nak cari penama dlm geran kan...klu tak silap lg berapa hari lg ntah tarikh tutup claim subsidi..nk tak nak...kak ros terpaksa ambik dulu dulu tu...dan syarat utk dia ambik duit tu dr kak ros...dia kena tukar nama....tp mamat tu betoi2 berani..dia bw geng....negara kita kan ada undang2..kak ros report polis...blacklist kereta tu....ckp kereta tu kena curi...last2 dia mai minta maaf elok2 dan tarik balik report...dia pun tukar nama....

moralnya....jgn mudah ambik mudah dan percaya dgn org....

.:fyzz:. said...

anna@anuar: tuh la takut gak..tp penama kedua insurans mamat tuh..so kurang skit la ketakutan kan..jgn mai waran tngkap kak pijot kena diserbu oleh wartawan dh la kan..hahahahah..ketawa lam kemarahan..hehhe

.:fyzz:. said...

asha: orng nih kategori tak jahat cam Castelo pun la jidah..kira kenai la kan..tp tuh la dh dasar samseng jlan raya bawak keta cam orng gila..tp alkisahnya keta lama aku dok area penang..hg phm2 ja la penang..byk speed trap...walalugimanapun ku tetap geram dn amarah..

.:fyzz:. said...

kak rose: huh akak pun penah terkena yer..mmg dasat kan..sakit hati nih tak ilang lagi nih..btw betul moral of the story tuh..tak leh percaya kan orang..huhuhuhu

*Miss Geli^ said...

takpe jot, ko amik balik keta ko tu...pastu ko bagi kat aku
kompem takde saman dah lepas ni..aku ni pemandu berkemah..eh, berhemah

.:fyzz:. said...

missgeli: sungguh bernas dn tuntas idea ko tuh nogha..aku curik balik keta aku tuh dn aku akan serahkan pd ko bermandu berkemah...hahhha

..nOj.. said...

gile tul la. haru biru jadiknye. kdg2 saman ekor, dia pun tak tau yg dia kena saman. so dia tak bayo sbb bkn atas nama dia kan. issshh slalunye time nk renew roadtax la akan terdedah seme mende sebegini kan

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

uhhh...aku pun jadi marah baca entry ko ni jot...haiiihhh

.:fyzz:. said...

noj: betui kata2 ko tuh jah..bila nak renew roadtax baru la nak tau akan hal2 sebegini rupa..huh..good news..manusia tuh nak settle esok saman2 itew..lega hatiku ini...


izan: haihhhs...kus kus marah nih izan wey...smbil nyanyi lagu amarah nyanyi KD n tok ti..