Sunday, November 17, 2013

ANNUAL DINNER DI TH HOTEL & CONVENTION CENTRE

Assalamualaikum

Hari Jumaat , 15 Nov 2013 telah berlansungnya Annual Dinner 2013 untuk MARA Kedah di TH Hotel & Convention Centre.. hotel ni mmg betul2 sebelah ngan airport kt Kepala Batas, Alor setaq Kedah.  Tema Malam tu adalah Red & Glamourous gitu.   Alkisahnya, sebelum dinner berlansung aku dn geng2 pejabat aku fenin gak la meronda cari baju dinner kan..almaklumla short notice gak kan....yang sempat aku prepared baju , tudung untuk aku..dan untuk anak dara aku, baju dan kasut...(humai..tuh pun ratus-ratus gak la mak habis..huhu...)

Petang lebih kurang pukul 6 petang, aku ke rumah mak aku ...hantar anak2 kt mak jaga jap(adik2 kecik kena tinggal la sbb biasala kan..depa mmg jenis cemuih dn cepat bosan, kang mengantuk la ..amukan la..for safety, import kt mak) ..bwk kakak sufiya dan of course la husband sebagai partner malam dinner aku tuh kan...husband mmg pakai baju yang agak santai ja..aku ja yang kain meleret2 kat lantai..heheh

Lepas solat Maghrib dalam pukul 7.30 malam kami gerak ke hotel..smpai kt hotel lebih kurang pukul 8.10 malam..hotel nih masih baru lagi...tempat pun cantik..dan layanan pun first class...satu meja 10 orang, cam biasa la kan..acara bermula dengan pelbagai acara, nyanyian la, persembahan anak2 yang 8 tahun ke bawah, cam fashion show la..dn lain2 lagi..lucky draw pun mmg meriah u ols...ada set sofa, tv lcd, penginapan hotel , mesin rumput ada hampa nk tau...tapi tuh la tuah ayam nmpak di kaki tuah manusia siapa yang tau....tang cabutan bertuah untuk semua staff tu.mmg la semua dapat..tp aku dpt rice cooker...alahai..berapa byk rice cooker daaa...hehe..tp yang penginapan...big2 prize tuh aku tak dpt maaa...sob sobs....not my luck on that nite...

Tapi luckily, dekat nak balik dh..husband aku dh ajak balik..katanya lewat dh..then, ada pengumuman untuk PAKAIAN TERCANTIK Annual Dinner..........teng teng.......mc sebut nama aku..untuk pakaian tercantik wanita, dan sorang lagi staff lelaki........omg..mmg tak sangkarebel la...nk kata baju glamour sngt tuh..biasa2 ja..tapi terima kasih la kepada juri2 yang memilih ahkak..hehe...

Ok tak moo citer panjang..tgk la beberapa foto yang sempat di snap oleh aku dan husband...:))

 Ok tak baju ahkak....bertingkek tingkek skit kain nya..ngan perincian manik2...PAKAIAN TERBAIK /TERCANTIK ANNUAL DINNER..pilihan juri..tq so much for this compliment...
 Anak dara aku nih pun tak mau kalah gak...tuh rantai mama....shawl pun mama punya..cuma baju ja aku beli sebelum dinner...:)
 Suasana sepanjang dinner berlansung....(opss..gambar makanan aku tak sempat snap..:(
 alo foto tiga beranak tuh 'gegaq'skit..all red
 Bersama kawan2 dan anak2 yang comel2 belaka..":)

Serba sedikit coretan ANNUAL DINNER 2013, berjumpa lagi di tahun hadapan..my big bos, suruh aku pertahankan lagi pakaian tercantik next year..gulp..

12 comments:

zaidah said...

tahniah...baju bertingkat mestilah memang...

@lfidah @dim said...

wahhh mama fyzz cantik..glamer u..:D adriyana comel!

.:fyzz:. said...

zaidah: bertingkek2...:)) tq akak zaidah..

.:fyzz:. said...

@Ifidah@dim: thanks dear...

PUANSTOBERI said...

menang tu..tahniahh... tak sesia g beli ye dak..??

Bes la ada majlis camni kan.. errmm...

.:fyzz:. said...

PUANSTOBERI: ahkak..tq tq...rejeki baidewey..nnti akak leh gak cdangkan kt bos buat dinner2 gini..bes gak akak..:)

Puan Kutu said...

wah fyzz ke yg menang..kira betuah gak ni.hehe..baju sufiya tu sama plak ekk dengan anak kawan..

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: ha ah PK..rejeki malam tuh..dpt gak la hadiah hamper ngan rice cooker..sufiya dpat kaler..ok la kn:)
iya ka sama..fyzz beli kt butik kt aloq setaq nih ja..

izan mama mia said...

tahniah ...

.:fyzz:. said...

izan mama mia: thanks akak..

wahida said...

amboiiiii, mmg cantik baju ko noks...ko mmg deserve utk menang nok! tahniah!

anak dara ko makin besar makin lawa, makin manis aku tengok...

.:fyzz:. said...

wahida: ko mmg la.ada2 ja nok..aku besa2 ja..baju tuh yg deserve menang..acehhh..:)..iya ka..anak dara aku tuh kuat melaram la wey..keh keh...