Monday, November 25, 2013

JADUAL YANG SENTIASA PADAT.

Assalamualaikum..
Minggu yang sungguh memenatkan..bermula hari Jumaat dari pagi sampai petang aku ada kelas di UUM, hari sabtu dari jam 5 pagi aku bangun ...pagi mula pukul 8 pagi aku ada MALAYSIA UNIVERSITY ENGLISH TEST di Kolej Sultan Abdul Hamid...tapi aku tak pergi keseorangan sbb yang hantar adalah suami dn anak2.  Kebetulan husband kena handle untuk interview untuk lebih 3000 lebih candidates...so mmg husband kena tgk persiapan dewan untuk tempat temuduga.

Ok fine.ujian MUET, ok Alhamdulillah..bermula dengan Reading component, pastu writing dan last sekali listening..speaking test ..last month.  so far ok ...boleh la..harap2 dpt result yang memberansangkan...

Then habis test muet kui 12.30..husband n anak2 dh setia menanti..lepas tuh ada kenduri kawin rakan sepejabat aku lak..ingtkan leh pi terus..rupanya husband ajak ke dewan untuk temuduga..katanya byk lagi tak settle..adus la..keletihan betui.......tp takpa la kan..husband yang drive..then aku dn anak2 rehat kat surau sementara menanti.  Lebih kurang kui 3 kami terus ke kenduri kawin member....

Penat sangat la...apa tak penat..malam lak aku ada kelas kt UUM ...dari pukul 8 -12 malam..macam nak pancit pun ada...anak2 aku n husband hantar kt umah mak aku kt kampong..sbb husband nk teruskan persiapan dewan..aku kata kt hubs aku..awat la kalut sngt..kan ada kontraktor pasang bagai..tapi dia kata mmg kena pantau and so so on la..penerangannya..:P

Kelas malam...mmg dh beberapa semester aku dn kawan2 aku cuba elak..dengan amik kelas siang..tapi semester nih no choice..aku ada tiga ja paper lagi untuk habis..(inshallah)..so mmg tak leh drop..nk tak nak kena gak attend kelas malam...habis kelas..mujur lecturer lepas awal..pukul 10.30 dh hbis..lega..

tapi smpai umah mak aku pun dh lewat..dh 1 pagi dh..mana taknya..husband aku ajak minum2 makan2 dulu ngan kawan2 dia..keesokkannya keja pulak.......

Usai selesai semuanya aku tidur dengan penuh keletihan...pack sngt jadual..

Ikut kata hati aku ..mmg dh down..tapi aku set dalam minda..supaya kuat semangat...betullah jangan ikut kata hati....tapi kita kena cekalkan semangat..esoknya aku pergi ke tempat kerja dengan rasa fresh ...bagi aku..mcam mana penat atau sibuk........aku percaya ada orang lain yang lebih sibuk, penat dari kita.....be positive.......

foto sekadar hiasan..ni la kad diskaun aku..byk outlet cam kfc, marrybrown, chicken rice shop, bata, focus point dn bykkkk lagi..leh dptkan diskaun bila display kad ini..just want to share...:))

9 comments:

Puan Kutu said...

katanya supermakbjadual pun haruslah superpack! semoga dipermudhkan semua fyzz..sibuk2 ni kadang ada bagusnya tau..satu hari nti pasti fyzz rndukan keadaan cmni

LYAfrina said...

mau x letih...dari pagi smpai ke mlm full... letih mental & fizikal kan..
huhu..3000 org nk interview??? jawatan ape tu?

mudahan result MUET cemerlang ye..

Zefa NorAsmara said...

Hanya yang cekal dan berfikiran positif je boleh lawan semua ni. Alhamdulillah, fyzz salah sorang dr mereka.. Semoga berjaya fyzz.. :-)

.:fyzz:. said...

PK,Lyafrina, Kak zefa: thanks..atas kata2 semangat anda..fyzz sngt lah hargai...:)

Afasz said...

kuat kan semangat... en suami kan ada pembakar semangat .. chewahhh...

Wak Gelas said...

bz kanns.,ehHHee

.:fyzz:. said...

Afasz: ya betui..:)))

MulutPayau said...

Kuatkan semangat utk hadapi segalanya..semoga dipermudahkan segala urusan..

.:fyzz:. said...

MulutPayau: tq kak...:) inshallah..