Wednesday, December 11, 2013

11.12.13

Assalamualaikum

Sebenarnya tak plan nk wat entry pun hari nih..tp memandangkan hari ini adalah tarikh yg sngt cantik 11.12.13...once in a life time kan..so aku pun cepat2 up kan entry ni..Aku..? cam biasalah rutin seorang supermak..bangun pagi siap kan anak2 hantar ke taska..and mai keja..that's a routine kan..

Oh ya hari nih che ta n zain akan menikah kan..kiranya Wedding Of The Year la kan..pepun doakan la pasangan RCW n zain akn bahagia selamanya..amin..mudahan2 mereka akan dapat baby yg comey cam che ta gak..

orait..hari ni..bos aku outstation..tapi keja tetap keja..Alhamdulillah petang semalam aku balik lambat skit...settlekan lulus cuti CGR n carry forward cuti untuk tahun 2013..aku pun dh settlekan cuti2 semua bagai...tahun nih baki cuti aku ada 16 hari lagi..then aku carry ke 2014 5 hari dn bakinya aku masuk lam GCR....setakat ni gcr aku baru 46 hari..ok la kan dh sebulan lebih tuh...maksimum kita boleh simpan 150 hari..bersamaan sebulan...ada kawan2 aku yg keja lebih lama dari aku pun gcr lagi kurang dari aku..kira ok la tuh..aku pun target setahun simpan gcr lam 10 hari gitu..since cuti tahunan aku akan meningkat kepada 30 hari next year..(genap perkhidmatan sepuluh tahun kan)..

Ok la taknak bebel panjang.nk smbung wat keja..then nk survey hal2 nk ke BANDUNG..:)))) adios amigos

Monday, December 09, 2013

MONDAY NOT TOO BLUES

Assalamualaikum

Hari nih Monday..bagi aku not Monday blues sbb kemarin hari Ahad aku dh bekerja..so mmg hari nih keja ngan penuh semangat la katakan:) Alhamdulilah dh dpat feed back dari pihak KKTM Balik Pulau, Penang..untuk program lawatan sambil belajar ke sana minggu depan..aku hrp semuanya akan berjalan lancar.  Hujung tahun byk program

Minggu nih aku rasa ok skit sbbnya hari Jumaat sabtu aku dpat rest skit..no more classes, no more duty at UTC..just chill at home...chill2 pun kena buat keja umah daaa..baju2 menimbun lam bakul..kemas umah.urus anak2..that's a routine kan..so nak kata apa..aku kan supermak...heheh

Ok..nk stop dulu..masa utk smbung kerja..

Wednesday, December 04, 2013

Diary seorang wanita...

Assalamualaikum

Hari nih rasa skit frust..first bila ku send deraf asgment untuk lecturer, Dr menyatakan asgment aku tak menepati kriteria....argh frust woo..adus..cari lagi bahan utk penuhi kriteria yg dikehendaki dr khairie...ok fine..takpa la..date line aku kena submit before 13 Dec...inshallah sempat.

Seterusnya tadi aku dpt call dari Kolej Kemahiran Tinggi MARA Balik Pulau, maklumkan pada aku lawatan 5S yang aku arrangekan dh mendpat kelulusan..syukur sesangat....pasni ke Penang la pulak ...tapi dgn satu visi dn misi untuk melawat smbil mengmbil sbyk mungkin info dn maklumat berkaitan 5S....selesai pelancaran yg dibuat bulan oktober..mmg agak kebizian..sbb aku adalah setiausaha..byk program terpaksa aku handle termasuklah laporan 5S...do the best..as I can..inshallah..

Lagi satu...ada trip ke Bandung anjuran ofis aku...25,26& 27 Disember..wow...xoxo...ini mmg la best sbb aku tak pernah pi lagi..msti dh ramai kengkawan yg pergi kan..tapi masih lagi merasa ke Bandung..so akan aku ambil peluang ini utk shopinggggg....(dh namapun hobi ekeeeee.)....harap2 menjadi la...maklumlah trip sponsor by company..sapa tak mau kan..

Adus..hal mengaji @ pengajian aku lak..dh nama MAHASIS'TUA'kan...mmg la kena extra study skit..dh la bulan nih ada midsem exam...aku mmg kena focus ngan study....tp tuh la bagai dikata la kt umah sememangnya tak boleh disebbkan anak2 aku yg turut nk join study gak..hbis dikecah buku2 dn nota2 aku..last2 mak yang stress........aku ambil pendekatan..takpa la study kt ofis..time keja2 dh habis..atau aku peruntukan time lunch hour atau pun lepas pukul 5...aku kena struggle...becoz semester nih ada my last sem after 5 years aku bertungkus lumus di U...inshallah..doa aku moga impian aku akan terlaksana..amin..

Esok..aku ambil cuti..temankan adik aku ke Temuduga GURU MARA di institute latihan kemahiran MARA di Penang..aku ajak husband sekali..sbbnya dari awal 4 pagi kami kena bertolak dh..sbbnya..adik aku kena interview sebelah pagi..jam 7 pagi..banyk lak sesi..mode teaching la...macam2...moga adik aku Berjaya..amin...skang nih adik aku officer bank..tp kalau masuk gomen cam aku ni inshallah ok skti kan...keja bank2 nih bagai dikata la mmg mencabar credibility..dari segi emosi fizikal.....makanya aku pun terlepas lah acara mengacau bubur Asyura anjuran ofis aku..alooo..tak best la kan...takpa la demi adik ku mila..doa2kan moga dia Berjaya..amin...

Jadual aku kalau yg membaca blog aku msti tahu..betapa bz nya aku...tapi ingat...be positive...never say no before u try....kecemerlangan dicipta oleh insan biasa yang berusaha secara luar biasa...:))
foto hiasan semata2 :) panaroma indah Kuala Kedah di waktu nan senja..

Monday, December 02, 2013

SUFIYA & SAFIIY



Assalamualaikum..

Kisah si sufiya dan safiiy..tengok la foto2 diorang nih..tapi skarang nih..kak sufiya ada kat umah tok kat kampong...dh minggu kedua..sonok sngt la dok kt kampong main2 dekat makcik dia..(adik aku yg paling bongsu) still kt sek.men...

Safiiy ammar mula2 tuh mmg rasa rindu jugak la ngan kakak dia..tp skrang tgk dh ok..hari Khamis nih..aku nk amik sufiya dh..maklumlah kena gak pergi transit @taska jugak..sbb ada sessi belajar bagai.kalau kt umah tok..bagai dikata la syoik dengan aktiviti2 main dan main.

Skrang nih aku dan husband dok bincang hal sekolah anak2..biasalah hujung2 tahun nih byk persiapan untuk awal persekolahan nnti..macam sufiya aku dh belikan dua pasang baju sekolah..nnti nk hantar kt tailor...pencil colour, pencil case, bekas air dh tok belikan..pencil color dpt masa pakaian beragam dinner aku baru2 nih..so dh jimat dh kan...so dok plan nk beli tudung sekolah dan jugak beg sekolah ja lagi..

Dh pun disember cepat betui masa berlalu kan...18 disember nih my 9th Anniversary..