Thursday, January 23, 2014

MESYUARAT 5S LAGI..

Assalamualaikum

Baru ja hbis mesyuarat 5s untuk tahun 2014, sebenarnya baru first time buat utk bulan nih..aku sebagai Setiausaha Jawatankuasa..byk benda lam mesyuarat yang perlu dilaksanakan tadi..antaranya for next planning lawatan 5S ke Pejabat MARA Negeri Kelantan yang baru ja dpt sijil 5s dari MPC then, sudut 5s, gotong royong mingguan and so so on..
emm nnti aku kena buat surat khas perlantikan jawatankuasa khas ajk2 kecil lak...ok fine..bagi aku walaupun byk keja yang kena buat..tapi jangan lupa buat reminder dn listkan apa yang perlu buat ..urgent, ASAP or routine..all that things kena dijadualkan elok2 kan..
OK la...dh habis meeting nih aku ingt nk segera buat ...

Dalam dok sibuk hal2 pejabat, pala otak aku pun dok berserabut ngan hal2 exam akhir aku kt UUM nih..rasa cam mana tah...kalau kt umah bukan nya menyempat nak membaca or ulangkaji..mana kan tidak..áskar2 kecik aku tuh pun nk study ngan mama depa gak..aduhai..dugaan...lagi beberapa minggu ja lagi..eh jap nk bilang..hari nih dh 23 kan..lagi 14 hari maaa..adooii..kena cover bayk chapter lak..

Ok esok cuti..then sabtu nih bertugas di UTC....
..coretan fyzz 2014

Wednesday, January 22, 2014

CERITA SEKOLAH : SUFIYA

Assalamualaikum..

Salam Hari Rabu..esok dh pun Khamis kan..how fast time files..

Hari nih nk citer hal sekolah anak dara aku...emm first hal kasut....bermula tahun nih sufiya dh tak pakai dh kasut sekolah warna putih..untuk 2014, Sk Sultanah Asma dh mewajibkan semua student pakai kasut kanvas hitam...cam nih ha...
 
 
Ok la kan..kebaikan yang aku nmpak pada pandangan aku..kalau kotor tak la nmpk kan.dh nama pun hitam..heheh..then bila aku tgk sufiya pakai  nmapk cantik n kemas ja..hari tuh before bukak sekolah aku beli ja kt Bata, beli dua pasang dlam RM 50++ ja ok la kan..bab mencuci lak..senang skit..basuh ja seminggu atau dua minggu sekali..dh hitam mmg la tak nmpak kotoran...
tapi kan kasut sekolah putih sufiya masih lagi lam condition yang baik..emm simpan ja la kan.
 
Tahun nih sufiya dh naik darjah 3 dh...9 tahun dh anak dara aku nih...baru tahun nih aku hantar di ke KAFA...tahun sebelum2 nih..sufiya pergi transit n belajar Iqra kt An Najjah, pastu malam lak ke kelas Al Quran kt taman perumahan aku....so tahun nih habis ja sekolah, babah dia amik dn hantar ke kelas KAFA pulak.  setiap hari Ahad, Isnin, Selasa ada kelas KAFA..rabu dan khamis sufiya ke transit An Najjah.  padat gak jadual budak2 skang kan...letih sngt bila balik rumah...pastu malam kena pergi mengaji AlQuran lagi.
 
Habis kelas AlQuran, makan malam..kena lak kemas2 beg untuk jadual esok..then tgk pulak homework..selalunya bab homework nih sufiya akan belajar dengan babah dia...dalm bilik..tanpa gangguan..maklumlah adik2 kecik dia nih bagai di katala..nk jadi cikgu jugak..heheh..
 
begitu la rutin harian sufiya..mmg pack..apapun doa mama supaya pia jadi anak yang cemerlang ..terbaik dunia dn akhirat amin...
 
sufiya ...


Tuesday, January 21, 2014

BERSANTAI BERSAMA ...

Assalamualaikum..

Time nih aku , hubs, sufiya n adik2 ke pesta muda mudi..ewah..hehhee..tak la..kt Uptown aloq setaq nih..kt FunFair..pastu adik2 sufiya..safiiy n Sufi amira aku import kt umah mak aku kt kampong..bukan apa..byk permainan yang murbahaya ..takleh adik2 yang under age main kan..so takpa la dok ngan tok la jawabnya...

Aku nk kata tobat..satgi takut nak main lagi..adoi la...nih gara2 sufiya la nih..ajak aku naik benda2 ekstreme...kecut perut aku..berombak dada n ketaq pala lutut aku nih..maklumlah..semuanya laju2 ...mujuq tak muntah ja..huhuhu..adik aku smpai munt**..saba r ja la...

Lepas main2 bagai..kami pergi makan2 western food kt area Stadium Darul Aman..tak ingat apa nama kedai tuh.tp boleh la....sedap gak...
last sekali pergi2 shopping2 kt uptown la..adik aku si mila tuh mmg shoping mcm2 ..dh nama kaki shopping kan...:)

 posing ngan adik2 n my sufiya...

fyzz,hubs n sufiya...
my little princess sufiya........atas buaian berpusing

Monday, January 20, 2014

Tadika Maju Himmah@ anakku..


Gaya anak teruna mama sebelum ke tadika..
*************************************


Assalamualaikum..
Lama tak citer hal anak2...hmm tiga orang anak, pelbagai peel dan ragam..apapun kasih sayang aku pada mereka tiada tolok bandingnya..

Tahun 2014 seorang lagi anak aku ke sekolah, Safiiy Ammar my big boy..dh masuk 4 tahun this year..even bulan Nov depan baru genap 4 tahun..tapi dari segi tahun yez dia mmg dh masuk tadika tahun ni..

Sebenarnya tahun nih anak2 aku yang kecik aku dh tukar dari Taska AnNajjah ke Tadika Maju Himmah, ada byk sebab ..salah satu sebabnya..factor jarak..ok senang citer tadika Maju Himmah yang baru anak2 aku tukar nih mmg dekat sngt dengan rumah aku.  Baby sufi amira  aku tempatkan di Taska Maju Himmah jugak..tp yang untuk baby2 la kan..manakala abang Safiiy Ammar dh ke Tadika.

Setakat nih..Safiiy Ammar aku bagi 4 bintang dari segi keseronokan dia ke tadika....bangun pagi semua ok..tiap2 pagi babah la uruskan dia..dari hal mandi, pakaikan baju..sampai la ke Tadika..babah yg hantar..naik moto..pakai helmet kecik..hehe..ok la kan..sbb dekat sngt ja ngan umah..then aku lak..hantar baby yang mmg kt belakang umah aku ja nursery..pastu si kakak lak kt sek rendah yang sama..still sekolah perempuan SK Sultanah Asma.

So far safiiy ammar snangt positive..then selalu cerita hal yang happy2 ja kt sekolah dia..pasal teacher dia..pasal seronok ke sekolah..and then..dia pun kalau dulu makan msti guna sudu kalau makan.tp sejak ke tadika..dh pandai suap guna tangan...nak poo poo dh pandai gitau semua..ok la Alhamdulillah..harap anak2 mama akan terus menjadi insan  yang brguna dunia dn akhirat..inshallah..

Wednesday, January 15, 2014

CORETAN SEHARI SELEPAS MAULIDUL RASUL


Assalam

Semalam Maulidul Rasul, ada sambutan di Masjid Aman tempat KAFA sufiya..so kami anak beranak ke sana memeriahkan lagi suasana..ada Pertandingan Nasyid, Azan, Tulisan Jawi, Pertandingan Bercerita Kisah Nabi Muhammad dan macam2 acara lagi..ok la kan..dpat memupuk pemahaman anak2 tentang junjungan besar kita Nabi Muhammad saw.

Aku just nak share..bulan depan start 6 Februari smpai 11 februari  aku akan menghadapi Final Exam di UUM…kurang dari sebulan ja lagi..semuanya 3 paper..my final paper actually….aku masih lagi lom mula study..nk gak study last minute..humai..no no no..jangan tiru cam mak yer..heheh..pepun kali nih I will try study awal2..bawk buku kt ofis..time rehat ke..atau time dh habis keja leh la baca buku kan ..

Pastu ada la kawan2 yg rapat ajak sambung master, adus….ntah la ikut result semasa..mmg la leh smbung master..tapi aku rasa cam tak leh nk catch up nnti ngan hal personal, anak2 dll lagi..maklumlah kalau degree kelas di UUM just sebulan sekali..tapi kalau master aku kena commit ke kelas every week..tak ke haru gitu..so konpius..ngan anak2 yang kecik2 lagi..hajat tuh mmg ada..aku rasa aku nk fokus pada anak2 dulu..then baru proceed ngan master…kan…

Ok la ..stop dulu..nk smbung wat keja..daaaaa..
 
fyzz galeri...

 Ig photo: Buku2 studyku....

Ig Photo: drive to UUM..Jihad Fisabillilah..lillahitaala..

Sunday, January 05, 2014

NEW YEAR 2014

Assalamualaikum

2014..new age, new inspiration, new dreams...hmm macam2 la kan..aku akui mmg byk yang telah dikecapi pada thn 2013, ada yang masih tak tercapai akan dibawa ke tahun 2014..yang pastinya sekarng nih aku agak bz....sbb aku dok tungkus lumus siapkan tugasan yang ala2 haru biru gak la..ngan intervensi, kajian la..research..ok..I will do my best.inshallah..jumaat n sabtu nih kelas terakhir aku di UUM..dn bulan depan final exam.setelah 10 semester di UUM yang mana bersamaan 5 tahun..pahit jerih..susah payah utk menamatkan pengajian aku harungi ngan penuh cabaran yang sngt mencabar.  bgi insan spt aku yg serba kekurangan..

sahabat2 aku semua..wish me the best..doakan yg terbaik buat ku...doa kalian amatku dambakan..daaa..moga2 tahun 2014 akan memberikan sebuah impian yang akan menjadi satu harapan yang bakal kita laksanakan dengan cemerlang..inshallah..:)
 
 
Fyzz dan ''impian-impiannya'...HAPPY NEW YEAR TO ALL..