Wednesday, January 15, 2014

CORETAN SEHARI SELEPAS MAULIDUL RASUL


Assalam

Semalam Maulidul Rasul, ada sambutan di Masjid Aman tempat KAFA sufiya..so kami anak beranak ke sana memeriahkan lagi suasana..ada Pertandingan Nasyid, Azan, Tulisan Jawi, Pertandingan Bercerita Kisah Nabi Muhammad dan macam2 acara lagi..ok la kan..dpat memupuk pemahaman anak2 tentang junjungan besar kita Nabi Muhammad saw.

Aku just nak share..bulan depan start 6 Februari smpai 11 februari  aku akan menghadapi Final Exam di UUM…kurang dari sebulan ja lagi..semuanya 3 paper..my final paper actually….aku masih lagi lom mula study..nk gak study last minute..humai..no no no..jangan tiru cam mak yer..heheh..pepun kali nih I will try study awal2..bawk buku kt ofis..time rehat ke..atau time dh habis keja leh la baca buku kan ..

Pastu ada la kawan2 yg rapat ajak sambung master, adus….ntah la ikut result semasa..mmg la leh smbung master..tapi aku rasa cam tak leh nk catch up nnti ngan hal personal, anak2 dll lagi..maklumlah kalau degree kelas di UUM just sebulan sekali..tapi kalau master aku kena commit ke kelas every week..tak ke haru gitu..so konpius..ngan anak2 yang kecik2 lagi..hajat tuh mmg ada..aku rasa aku nk fokus pada anak2 dulu..then baru proceed ngan master…kan…

Ok la ..stop dulu..nk smbung wat keja..daaaaa..
 
fyzz galeri...

 Ig photo: Buku2 studyku....

Ig Photo: drive to UUM..Jihad Fisabillilah..lillahitaala..

10 comments:

diana said...

Ada baik buruknya jugak kan..apa2 pun semoga semuanya dipermudahkan..Amin..:)

.:fyzz:. said...

Diana: ya betui tuh..terima kasih..:)

Fiza Rahman said...

Good luck fyzz. Teringin nak further study.

.:fyzz:. said...

Fiza Rahman: tq fiza..inshallah..moh la smbung study fiza..:P

munna said...

Good luck utk exam ye.....

~aSHa~ said...

laki ku terpaksa ponteng kelas last time..sbb ada kenduri abg aku...sian kat dia..ehehe

.:fyzz:. said...

Munna: tq..

.:fyzz:. said...

asha: eh iya ka...tapi last class..byk tips lecturer akan bagi..kabo kt laki ngko yer..:)

Puan Kutu said...

Buat setakat yg kita mampu fyzz,sooner or later klu ada rezeki smbg master Insyaallah

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: betui kata PK...hati mmg nak..tapi byk hal yang perlu difikirkan..kalau ikutkan mmg nak..tp family pun kena bg priority kan...