Monday, January 20, 2014

Tadika Maju Himmah@ anakku..


Gaya anak teruna mama sebelum ke tadika..
*************************************


Assalamualaikum..
Lama tak citer hal anak2...hmm tiga orang anak, pelbagai peel dan ragam..apapun kasih sayang aku pada mereka tiada tolok bandingnya..

Tahun 2014 seorang lagi anak aku ke sekolah, Safiiy Ammar my big boy..dh masuk 4 tahun this year..even bulan Nov depan baru genap 4 tahun..tapi dari segi tahun yez dia mmg dh masuk tadika tahun ni..

Sebenarnya tahun nih anak2 aku yang kecik aku dh tukar dari Taska AnNajjah ke Tadika Maju Himmah, ada byk sebab ..salah satu sebabnya..factor jarak..ok senang citer tadika Maju Himmah yang baru anak2 aku tukar nih mmg dekat sngt dengan rumah aku.  Baby sufi amira  aku tempatkan di Taska Maju Himmah jugak..tp yang untuk baby2 la kan..manakala abang Safiiy Ammar dh ke Tadika.

Setakat nih..Safiiy Ammar aku bagi 4 bintang dari segi keseronokan dia ke tadika....bangun pagi semua ok..tiap2 pagi babah la uruskan dia..dari hal mandi, pakaikan baju..sampai la ke Tadika..babah yg hantar..naik moto..pakai helmet kecik..hehe..ok la kan..sbb dekat sngt ja ngan umah..then aku lak..hantar baby yang mmg kt belakang umah aku ja nursery..pastu si kakak lak kt sek rendah yang sama..still sekolah perempuan SK Sultanah Asma.

So far safiiy ammar snangt positive..then selalu cerita hal yang happy2 ja kt sekolah dia..pasal teacher dia..pasal seronok ke sekolah..and then..dia pun kalau dulu makan msti guna sudu kalau makan.tp sejak ke tadika..dh pandai suap guna tangan...nak poo poo dh pandai gitau semua..ok la Alhamdulillah..harap anak2 mama akan terus menjadi insan  yang brguna dunia dn akhirat..inshallah..

4 comments:

Phoebe said...

Hello, salam perkenalan. Comelnya anak sis. Alhamdulillah, bagus la bnyk perubahan positive sejak mula sekolah. ^^

.:fyzz:. said...

Phoebe: hai.salam perkenalan ..tq sis..tu la syukur sngt..even msih kecik kan..:P

Puan Kutu said...

good boy safiyy ammar..senang ada anak baik camni,suka sekolah n senang diuruskan takde la mama pening..belajar rajin2 ye..:)

.:fyzz:. said...

PK: tq2..tuh la ..inshallah..harap2 jadi ustaz mcam mama harapkan..amin