Tuesday, February 25, 2014

FOTO TERMAHAL DI DUNIA..



Assalamualaikum....

Speechless sebenarnya...ingtkan nk wat WW ..tapi rupanya baru hari Selasa...just want to share.foto anak2 ku...yang aku anggap..foto 'termahal 'di dunia...permata hati aku sufiya & safiiy

Hari nih selasa kan..tengahari nnti aku kena ke majlis aqiqah anak kawan aku..emm anak pertama..and now nk sambung rutin aku sebagai seorang pekerja ...jom kita sambung bekerja..mulakan hari anda dengan senyuman...dan membaca AL Fatihah untk keberkatan sepanjang hari..

chill.....

Thursday, February 20, 2014

MAYFAIR BODYLINE

Assalam

Dah pun Khamis kan..cepat nya masa berlalu..

Well, just nak share..baru2 nih aku ke Mayfair..eh..bukan baru2 nih la sangt tapi hari selasa dua hari lepas...kisahnya gini,aku mc sebenarnya..mmg badan sgt letih..maybe aku terlalu all out masa final exam..tak cukup rest bagai kan..then hari selasa last two days.aku ke klinik ..amik mc la pastu aku terus walk in ke Mayfair...

Sebenarnya dh lebih dua minggu aku dok survey kt Mayfair nih kan...maklumlah badan aku ni cam yoyo sat naik sat turun..even dh amik set Shaklee..aku rasa badan aku masih perkasa..dan sasa..huhu..

Then dipendekkan citer..aku pun walk in tanpa appointment kt Mayfair..Alhamdulillah my lucky day kot..aku dpt la wat treatment..semuanya tiga kali treatment..sebelum tuh aku timbang berat badan...yang mencecah 60kg nih la kan..huhuh..then...pastu consultant yang aku dapat namanya Miss Qi..dia tanya aku nk wat which part..so aku cakap la ..kt peyut..:)....ok first treatment mmg focus di perut...part tu lam 20 mint..then..pastu 2nd part..badan aku di scrub seluruh badan..untuk buat next procedure (peluh lama keluar bagai mandi peluh..) ...huhuhu..then last sekali ..ops yang tuh blanket sauna tuh lam 30 mint..then last sekali yang untuk lancarkan peredaran darah...lam 10-15 minit..total dekat 2 jam jugak la...

just nk share my experience....after selesai semua session..serius too say..badan rasa ringan sngt...perut pun ala2 kempis skit gitu..hehe..then..total treatment tuh..mmg murah2 sesangt ok..mmg mampu la...RM48 aja..kan mak dh cakap murah kan..pastu aku pun amik la pakej untuk 5 kali session lagi just RM350...murah kan.......bukan apa bagi aku la..pendapat aku ok..kita nih tambah2 cam aku la yang dh 3 anak..bekerja lak tuh..dh keja..balik umah kena keja lagi..bsuh baju, masak bagai..then..of course la kena reward diri kita..duit boleh dicari..tapi untuk terapi diri..of course kena la jugak kan..buat treatment nih bagi aku......tak kisah la secara tradisional ke......moden ke..asal kita buat........cam last year........jangan tekejut aku pegi spa just sekali ja ok..utk fully body massage..then utk facial sekali ja..untuk cuci rambut pun berapa kali ja..huhu...........this year aku mmg nk target..at least dua bulan sekali ke..betul tak...utk diri kita jugak..penat2 keja.......kena la reward diri kita kan...kerana diri kita amat berharga.......

Monday, February 17, 2014

ANTARA IMPIAN DAN ANGAN-ANGAN..

Assalam

Betul kan..kata orang tanpa impian, mimpi tak akan menjadi nyata..aku selalu bermimpi nk menjadi lebih baik dari hari ini..lebih baik dari orang lain..lebih baik untuk menjadi contoh kepada anak2 dn adik2..sebenarnya banyk impian aku yang menjadi angan dan impian...thn 2008 aku mendapat hadiah istimewa iaitu rumah pertamaku..walaupun sebuah rumah teres tiga bilik biasa.tapi aku amat teruja dn gembira..'diikuti 'hadiah'bayi lelaki pertamaku.safiiy ammar pada tahun 2010 dn diikuti si kecik amiraku pada 2012...pada 2005 ..'hadiah 'pertamaku......sufiya...my first doter..my sweetheart..my soul...
Tahun 2014, aku bersyukur pada rezeki Allah swt, kerana dpt membeli kereta impianku..ALMEERA..walaupun bukan kereta yang terlalu mahal..tapi bagi aku cukuplah sekadar apa yang aku mampu........dn sekali lagi impian aku menjadi nyata, apabila aku Berjaya menamatkan ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam di UUM dan inshallah my convo pada bulan Okt 2014 nnti..Alhamdulillah..rezeki anak2 ..........syukur pada nikmat Allah swt..cuma hati aku masih lagi 50-50 samaada nk smbung master atau tidak..antara cita-cita dn keluarga..antara hrapan dn pengorbanan....
Kita tak pernah puas kan..bukan tamak..tapi ingin membuktikan dn hasil penat lelah kita bekerja....emm sebenarnya aku bercita-cita untuk membeli rumah kedua..maybe much more better than the first one..maybe Semi D house.tapi $$$$$$$ kena la lebih skit..mungkin itu perancangan 3-4 tahun lagi kan..inshallah...aku akan berusaha...kata orang kalau kita bekerja..tak kira la gomen ke swasta..kita kena beli rumah..itulah harta yang nmpak hasil penat lelah kita bekerja ..tui dk..even kalau suami kita dh beli rumah..kita ptt beli jugak..this is what we call as our own asset ..rite?  bagi aku kalau ada harta tak rugi..at least leh jadikan pelaburan pada masa hadapan..just want to share kawan2 ofis aku punya style..ramai yg beli lebih dari satu rumah...then diorang buat sewa kepada orang..then ada jugak yang beli tanah getah, tapi sawah and so so on kan..yez..I am so happy for them..mmg berbaloi2..kadang2 hasil tak nmpak hari ini..mungkin 4-5 tahun akan datang..

tapi kan..nih impian kecil-kecilan ok..aku nk beli my new handbag for 2014, my new watch...ok kan..hehe..

antara impian dan angan-angan...

Thursday, February 13, 2014

MY NEW BABY..ALMEERA



Assalamualaikum

Lama dh rasanya aku tak update blog..emm dh sebulan kot..mana taknya aku kebizian ngan final exam UUM...even 3 paper..mmg semua paper yang agak mencabar dn tercabar buat aku..leadership, organizational development dan jugak communication...yang good news nya..untuk subjek communication aku dpt second highest carry marks..kira A+...Alhamdulillah..actually exam start 6 Feb smpai 11 feb..aku amk mula cuti start 4 hb feb..katanya nk study kan..biasalah..study kalau last2 minute baru feel...hehehe..

Ok..sebenarnya ini adalah rahsia..nobody know...emm chup..kawan2 yang tau dlm dua orang ja..then my hubs yang tau.....and my family include mom and dad tatau lagi...hoyeyyyy..aku on the dpt my new baby..maybe inshallah by today....AMIRA dh ada..iaitu anak aku yg paling kecik....kali nih ALMEERA...NISSAN ALMEERA yang baru....super cute..kaler putih..tp the real one tak kuar lagi..(foto ats ehsan en google..tapi mmg kaler putih..then fully bodykit ..

Kawan2 di pejabat pun tatau yang aku beli keta baru..(keta lama tak jual ok..masih lagi lam perhatian dn simpananku...kira nih adalah keta ketiga kami suami isteri la ..yang first keta WIRA dh let go..a few years ago...emm....tak sabar nk drive keta baru..perkara pertama yang dok berlegar2 di fikiran aku skang nih..nk buat surprised kat mak aku kt kampong..hhehe.......msti mak ingt sapa yang mai kan........kakak aku pun baru tukar keta baru tapi vios...

Almeera? why almeera..hmm salah satunya cam nama anak aku la si kecik amira tuh kan..comey ja nama..keta2 skang nih byk cam nama orang kan...Sephia la..exora, Alza..eh cm nama orang kan..

Emm releven beli putih..sbb Nampak solid n executive gitu..then hitam pun ok..tp bila tgk byk kali putih gak jadi idaman..hari nih..dh dpt dh no plat keta...apapun.aku just sharing my happiness kt blog aku aja..sekadar luahan rasa hati..n jauh sekali ingin show off bagai...kan......maklumlah...kawan2 kt pejabt pun tatau lagi..

Ok dah2..stop dulu..takmo happy hover sngt..tapi chek tak sabaq dh nih..:))))