Thursday, February 20, 2014

MAYFAIR BODYLINE

Assalam

Dah pun Khamis kan..cepat nya masa berlalu..

Well, just nak share..baru2 nih aku ke Mayfair..eh..bukan baru2 nih la sangt tapi hari selasa dua hari lepas...kisahnya gini,aku mc sebenarnya..mmg badan sgt letih..maybe aku terlalu all out masa final exam..tak cukup rest bagai kan..then hari selasa last two days.aku ke klinik ..amik mc la pastu aku terus walk in ke Mayfair...

Sebenarnya dh lebih dua minggu aku dok survey kt Mayfair nih kan...maklumlah badan aku ni cam yoyo sat naik sat turun..even dh amik set Shaklee..aku rasa badan aku masih perkasa..dan sasa..huhu..

Then dipendekkan citer..aku pun walk in tanpa appointment kt Mayfair..Alhamdulillah my lucky day kot..aku dpt la wat treatment..semuanya tiga kali treatment..sebelum tuh aku timbang berat badan...yang mencecah 60kg nih la kan..huhuh..then...pastu consultant yang aku dapat namanya Miss Qi..dia tanya aku nk wat which part..so aku cakap la ..kt peyut..:)....ok first treatment mmg focus di perut...part tu lam 20 mint..then..pastu 2nd part..badan aku di scrub seluruh badan..untuk buat next procedure (peluh lama keluar bagai mandi peluh..) ...huhuhu..then last sekali ..ops yang tuh blanket sauna tuh lam 30 mint..then last sekali yang untuk lancarkan peredaran darah...lam 10-15 minit..total dekat 2 jam jugak la...

just nk share my experience....after selesai semua session..serius too say..badan rasa ringan sngt...perut pun ala2 kempis skit gitu..hehe..then..total treatment tuh..mmg murah2 sesangt ok..mmg mampu la...RM48 aja..kan mak dh cakap murah kan..pastu aku pun amik la pakej untuk 5 kali session lagi just RM350...murah kan.......bukan apa bagi aku la..pendapat aku ok..kita nih tambah2 cam aku la yang dh 3 anak..bekerja lak tuh..dh keja..balik umah kena keja lagi..bsuh baju, masak bagai..then..of course la kena reward diri kita..duit boleh dicari..tapi untuk terapi diri..of course kena la jugak kan..buat treatment nih bagi aku......tak kisah la secara tradisional ke......moden ke..asal kita buat........cam last year........jangan tekejut aku pegi spa just sekali ja ok..utk fully body massage..then utk facial sekali ja..untuk cuci rambut pun berapa kali ja..huhu...........this year aku mmg nk target..at least dua bulan sekali ke..betul tak...utk diri kita jugak..penat2 keja.......kena la reward diri kita kan...kerana diri kita amat berharga.......

7 comments:

LYAfrina said...

takpela..sesekali manjakan diri kita kan.. tubuh badan kita jugak..y bekerja keras

diana said...

betul la..unuk diri sendiri apa salah nya kan??

.:fyzz:. said...

Lyafrina: kan lya..keja penat2 mmg kena reward diri kita kan..

.:fyzz:. said...

Diana: betul2..

NM03 said...

wow... cam berminat jekkkk

@lfidah @dim said...

sesekali kan fyzz..tapi kita tak pernah pi memanjakan diri.nak cuba sekalilah..hehehe

.:fyzz:. said...

IFidah@dim: pi la fyda..kena gak manja2 kan diri nih tau..hehe