Thursday, February 13, 2014

MY NEW BABY..ALMEERA



Assalamualaikum

Lama dh rasanya aku tak update blog..emm dh sebulan kot..mana taknya aku kebizian ngan final exam UUM...even 3 paper..mmg semua paper yang agak mencabar dn tercabar buat aku..leadership, organizational development dan jugak communication...yang good news nya..untuk subjek communication aku dpt second highest carry marks..kira A+...Alhamdulillah..actually exam start 6 Feb smpai 11 feb..aku amk mula cuti start 4 hb feb..katanya nk study kan..biasalah..study kalau last2 minute baru feel...hehehe..

Ok..sebenarnya ini adalah rahsia..nobody know...emm chup..kawan2 yang tau dlm dua orang ja..then my hubs yang tau.....and my family include mom and dad tatau lagi...hoyeyyyy..aku on the dpt my new baby..maybe inshallah by today....AMIRA dh ada..iaitu anak aku yg paling kecik....kali nih ALMEERA...NISSAN ALMEERA yang baru....super cute..kaler putih..tp the real one tak kuar lagi..(foto ats ehsan en google..tapi mmg kaler putih..then fully bodykit ..

Kawan2 di pejabat pun tatau yang aku beli keta baru..(keta lama tak jual ok..masih lagi lam perhatian dn simpananku...kira nih adalah keta ketiga kami suami isteri la ..yang first keta WIRA dh let go..a few years ago...emm....tak sabar nk drive keta baru..perkara pertama yang dok berlegar2 di fikiran aku skang nih..nk buat surprised kat mak aku kt kampong..hhehe.......msti mak ingt sapa yang mai kan........kakak aku pun baru tukar keta baru tapi vios...

Almeera? why almeera..hmm salah satunya cam nama anak aku la si kecik amira tuh kan..comey ja nama..keta2 skang nih byk cam nama orang kan...Sephia la..exora, Alza..eh cm nama orang kan..

Emm releven beli putih..sbb Nampak solid n executive gitu..then hitam pun ok..tp bila tgk byk kali putih gak jadi idaman..hari nih..dh dpt dh no plat keta...apapun.aku just sharing my happiness kt blog aku aja..sekadar luahan rasa hati..n jauh sekali ingin show off bagai...kan......maklumlah...kawan2 kt pejabt pun tatau lagi..

Ok dah2..stop dulu..takmo happy hover sngt..tapi chek tak sabaq dh nih..:))))

14 comments:

SYANI said...

Wau kereta baru... Almera memang best dan cun kalau yang full body kit tu.

Teingin nak tuko kereta juga tapi dah takleh nak tuko sedan. Kena intai MPV lak sebab family dah bertambah

.:fyzz:. said...

Syani: tui2..kalau yg fully mmg comey kan..yg tak fully mmg nmpk tak baper molek..

ok idea yg bagus..mpv sesuai kalau anak ramai...emm grand livina ke ok gak..

Fiza Rahman said...

Tahniah fyzz. Bestnya dpt keta baru.

.:fyzz:. said...

Fiza Rahman: thanks...rejeki 2014

NM03 said...

wow.... kereta baru!!!!

diana said...

wah..kereta baru...tahniah..:)

Hanim said...

bestnyer keta baru...

~aSHa~ said...

Wah tahniah2...bestnye

mummY daniSha said...

best..best...sy pun minat almera =)

.:fyzz:. said...

thanks kengkawan..:P

Puan Kutu said...

kereta baru mmg la terlebih happy..tahniah fyzz,seronok kereta baru nama plak lebih kurang ur daughter.hehe

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: thanks pk..tuh ar.nama lebih kurang amira..almeera..hehe...

@lfidah @dim said...

wow...kereta baru almeera..salah satu kereta idaman yang ala-ala nama sendiri...al jugak nama saya...hehehe

.:fyzz:. said...

IFidah@dim: iya kan..alfidah ke..? kereta yg menjadi idaman ..sbb nma cam baby fyzz