Monday, March 03, 2014

TEMPAT MENARIK UNTUK DILAWATI DI KEDAH...


Venue: Tanjung Dawai jetty & Pantai Merdeka, Kuala Muda Kedah

Assalamualaikum

Type laju2 nih ..satgi ada lunch date ngan my sis lak..haish..aku lately a bit bz sngt ngan hal2 yang pelbagai jenis , gaya dan ragam..tapi cammana bz sekali pun aku tak akan lupa moment untuk dihabiskan bersama familyku yang terchenta..

kalau refer tajuk kt atas, cam tak leh blah kan..hehe..at least leh jadi panduan pada sapa2 yang nak mai kat Kedah,,yang sinonim ngan Langkawi ja kan..ada lagi tempat2 lain yang pasti leh dilawati oleh anda di luar sana..di sana di sana..:))

Hari Jumaat baru2 nih....husband ajak ke Pantai Merdeka dan Tanjung Dawai, fyi u ols..PM dan TD terletak di daerah Kuala Muda, so kalau aku ke sana lebih kurang sejam gak la dari Alor setar kan..ikut highway..

Kami smpai lebih kurang pukul 4 petang..sbb mmg bertolak dh lewat, dh jumaat kan..abah budak2 nih singgah solat Jumaat semua then baru leh gerak.  pastu aku singgah RnR Gurun solat zohor...

Then sampai ja, kami terus menuju ke Medan Selera kt Tanjung Dawai, yang bestnya medan selera nih betul2 sebelah laut yang mendamaikan..ngan angina sepoi2 bahasa kan..makan pun bertambah selera..tapi tu ar..bawak anak2 kecik..kena la makan laju2..maklumlah anak2 aku nih super-duper aktif maa..sabaq ja la..

kat Tanjung dawai ni kat sepanjang jalan mmg di jual hasil jualan spt keropok lekor, kopok ikan, ikan bilis, dn pelbgai lagi menu warisan hasil lautan kan..mmg harga tersngt berpatutan...aku beli la serba sedikit keropok2 buat ole2 kt diri sendiri dan my mom kan..

Pastu next destination kami adalah ke jeti........diingtkan jeti dari Tanjung dawai ke Pantai Merdeka nih hanya la RM 2 hengget untuk satu hala.....tersangat murah bangat ngan .mana nk dpat tui tak..so kami semua ada lima orang kiranya pergi balik cuma RM16 hengget......adik baby tak termasuk..katanya baru 1 thn 8 bulan..so FOC la..

Island hoping yang sngt mengujakan..last travel ngan bot gini masa kt Langkawi..island hoping dari pulau ke pulau..so eksaited kan..

Pepun..walaupun jalan2 yang sempoi kami anak beranak mmg happy..wlaupun si kecik tuh kadang2 buat peel gak..grrreram mak tau..biasalah anak kecik..kadang2 diorang cepat letih dn mengantuk..so kena la spare susu bagai kan..

Ok la till now my story..tatata..

4 comments:

Puan Kutu said...

mai tg dawai awat tak singgah umah chek..en suami hari2 amik ikan kt tg dawai tu..kami hari2 mkn ikan fresh dr tg dawai la.hehe

.:fyzz:. said...

PK: iya ka..kami mai pun kalut2..biasala PK bwk anak2 kecik..len kali na..inshallah ada rezeki kita jmpa k..

diana said...

pernah pi 2 kali makan kat tempat ni..best sangt..

.:fyzz:. said...

Diana: iya ka..kan..bestkan..menghirup udara yang segar..