Tuesday, April 15, 2014

SALAM PERPISAHAN



Assalamualaikum wbt

Dh memasuki minggu kedua bulan April, how fast time flies..lama gak tak update blog, atas beberapa kekangan yang tak dpat dielakkan.

Hari ini, 15 April 2014, hari terakhir my big bos bertugas sebagai Director di MARA Kedah, aku berkhidmat dengan bos kurang 2 bulan ..2 tahun.  nak kata lama sngt tak la..tpi bagi aku byk jugak perubahan dan transformasi yang bos aku buat untuk aku dan pejabat aku.  Jasa bos hanya Allah swt yang dpat balas.  Doa aku moga bos selepas persaraan dapat rehat secukupnya..boleh melancong ke tempat idaman. dpat meluangkan masa berharga bersama keluaga.

Sekian coretanku hari ini...:))

Thursday, April 03, 2014

SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN..

Assalamualaikum

Aku tertarik dengan kata-kata hikmah yang dipetik di fb..dua hari lepas.......bila kita ditimpa musibah atau kesulitan..beristifar lah..(Astarfirrallah hallazim) maka dengan itu dpt menghapuskan satu titik hitam dalam diri kita...masya Allah

Sesungguhnya kita sebagai manusia perlu bersabar dan bersabar selagi mampu..aceeh..cam ustazah lak kan..hehe..sekali sekala apa salahnya..lama kan aku tak update blog..since dpat result aku dh graduate dari UUM la kan..aku teruja kot hingga lupa pada dunia blog yg aku kasihi..

selain itu, aku bz sbb attend course di Langkawi bersama Dato Fazleey u ols...nnti aku share kan..emm ok la..no words sngt hari ini..moga kita semua akan selalu ceria dn lupakan kesedihan dan teruskan kegembiraan...