Monday, April 27, 2009

Diari ku hari ini-Kisah Mahasistua...



*******************senyumanku penawar bagi menghilangkan resahku
...kisahku meniti hari2 indahku****************
Hai hai..apa kabaq kawan2 aku semua la..terutama otai2 UiTM jengka di hati..pakabaq wey..rujuk pada tajuk kat atas—mahasiswa ke mahasistua..apa2 je la…...tak lain tak bukan hal aku la..takkan la hal izan, nojah hatta jidah sekalipun..sebb yer la nih kan blog aku..ish lama dh kan tak hapdet blog aku nih ..actually aku windu yakamat ..tapi nak wat gena…kebizian mahasistua sept aku nih..tak terucap wey..nak dijadikan citer….masa daftar kt UUM , 15 April 2009 hari tuh kan..aku terus ingat kisah lampau..10 thn yg lepas..perghhh..tak caya tanya izan..aku ushar2 lokasi kt UUM..banyk persamaan ngan Uitm Jengka…terutama…ada bangunan tuh sama ngan bangunan HEP tak HEA tah..pokok2 ..lanskap2 nye..mmg time tuh terus aku calling2 izan..walaupun time tuh dier tgh bz bodi mandi manda bersma anaknya irfan…hmmmmmmmmm mendengus panjang aku di waktu petang..yg tetiba black out nih..huh..sib baik pc aku lam keadaan yg baik lagi(ada back up karan gamaknya)…mmg menggamit nostalgia la..aku pun ala2 tak caya je..tapi sius la..aku terus ala2 demam masa mula2 daftar kat UUM ritu..mana kan tidak hampa bayangkan la…15 & 16hb (dua hari la)ada minggu cengkonon suai kenai la ..ikrar pelajar..taklimat..daftar matapelajaran…dn lain2 lagi perkara yg amat membosankan aku…pastu hari 17 dan 18hb tuh direct ada kelas..mmg hari jumaat tuh kan..mmg anbelibel la kelas dari kui 8 pagi hingga larut malam..huh penat wey..sib baik esok tuh start kelas kul 12..tengahari ok..bukan malam…
hmmm tapi tuh la pengorbanan kan…bersusah dahulu insyallah senang2 kemdian hari….tapi mujur la rutin aku nih sebulan sekali je..maklumla aku nih kan student PJJ kan…so next month bulan 5 baru ada kelas plak…tapi kali nih tak la direct 4 hari cam memula daftar ritu..tapi dua hari je..tuh pun hari jumaat dan sabtu…Semester 1 nih aku hamik 5 subjek…antaranya Tamadun Islam, Pengantar Pengurusan, Asas Pentadbiran Awam, ..
hampa tau dak..last week aku hampir nak pitam dok pk assignment yg melambak2 ..adey la..Prof ..Dr ..Puan ..En..pakat2 nak bg asgmnt ..adey la..mujuq la telan ubat sakit kepala postant (tui ke aku eja nih) yer la dok pk asgmnt kan..last2 aku sub satu asgmnt kt suami aku..itu pun setelah dipaksa oleh aku..yg laki aku nih lak..kata..aku ke dia yg nak mengaji…lantak la asalkan kurang beban aku kan…apa guna suami kalau tak dpt bantu isteri tui tak ..hahaha..what ever la..tapi kan..skang nih di smping dok pulun wat keja hakiki kt ofis aku dok pulun gak la wat asgmnt…rasanya PJJ mmg banyk la asngmnt..hmmm tapi pepun aku enjoy la sbb aku minat course yg aku amik nih..Public Management…ok la ..nak stop takat nih je yer…gambar di atas hnya sekadar hiasan..kang kata tak kool lak tak dak foto kan.. nih lak gambar latest aku..Mahasistua…eh eh muda lagi baru 27 thn dn 11 bulan…(6 Mei nih besday aku tau..yg ke 18 eh silap 28)..dh la merapu banyak dh nih..ok daaaaaaaaaa..adios…

13 comments:

miss geli said...

tahniah hapijahh...belajar betoi betoi tau

.:fyzz:. said...

makasih la misgeli..ekceli aku windu kat hampra2 semua ..tpi hrp hampa paham la noh..asgment aku melimpah ruah..huhuhu

Mama Lyna said...

tahniah pijott....wei, akhir bulan 5 nie mak mertua aku buat kenduri bertunang n akikah anak aku, jemput datang wei...kat taman sri empangan...hang tau kan...

.:fyzz:. said...

ijan...taman sri empangan...acu hg bagi map skit..dekat ngan jeragan tuh ka..kat tongkangyard kan...hg bg guideline skit wey...insyallah...hg dh jemput aku pi la..maklumla lama tui tak jumpa kan..sejak tahun 90an lagi heheh..

~aSHa~ said...

seronok nye belajo

.:fyzz:. said...

so far..sonok la jidah..enjoy sangt..hg bila lagi jidah?moh la..

.:Iz-aNn (",):. said...

aku bangga ngan hang...belajar sunguh2 tau...

.:fyzz:. said...

izan ibunya kakak hanan ngan adik irfan..ya la..aku cuba yg terbaik...la ni pun dok bz ngan asgment journal la..projek paper la..takpa zan tak dak shorthand, longhand ngan trengkas menda alah tuh semua...dun wori..apapun moga dipermudahkan la pembelajaran aku nih kan..doa sahabat2 ...yakni hampa semua sentiasa ku harapkan..cewah..aku nih suka gak berpuitis kan..hahahahah

..nOj.. said...

oi pjot.. aritu farah ade call aku.. dia pn br abes blajo kt uum tu... tp kampus kl... dia kate konvo bln 10 kt sintok... dia nk jumpe ko

.:fyzz:. said...

bulan 10 pergh betahun2 lagi tuh nojah..ha ok gak kalau aku kot la ter pegi kat belantara UUM sintok tuh.maklum la hampa tau la UUM sintok tuh nun jauh di changloon..dari aloq setaq 40km gitu..oooo farah mik kos per noj...behnya farah dh konvo dh aku baru nk start...

.:fyzz:. said...

nojah aku rasa bulan 10 aku cuti semester la..bulan 8 dh final exam..insyallah...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tahiah pijot, semoga berjaya dengan success kali ni..

tak semua orang boleh buat cam kau.. kalau akak diberi pilihan pun, rasa tak sanggup nak belajar lagi.. anak pun dah 2, ni pun bercadang nak tambah lagi 3.. alamat berkubur jer la niat nak sambung belajar

.:fyzz:. said...

tq kak mimi, insyallah pijot akan wat yg the best kali nih..maklumlah kos yg pijot amik nih mmg my favorite la...pjot pun berbulan2 gak pk nak smbung study..maklumlah bnyk pengorbanan perlu dibuat kan...akhirnya..setelh dihitung dn atas dorongan org2 tersayg pijot continue hasrat sambung study..