Monday, November 11, 2013

SUAMI AKU USTAZ

Assalamualaikum

Hari Isnin telah menjelma bersamaan 11 Nov 2013...dh nk sampai penghujung 2013..byk benda yang masih berlegar2 di minda..ada yang terlaksana, ada yang tidak dan bakal di bawa ke tahun baru yang bakal tiba.

Oh ya just nak share.........aku baru habis baca novel ini..SUAMI AKU USTAZ....ok baca novel tuh normal la bagi kaum perempuan cam aku nih kan.....mmg aku adalah pencinta novel sejak zmn sekolah rendah...tapi sejak aku kawin dn anak tiga nih aktiviti membaca novel aku dh mula terhad....jawapan klasik dari semua orang...tak ada masa...arghhh alasan kan....:)  and satu lagi rahsia ...novel ni aku habiskan setelah 8 bulan.........tak percaya..betul...aku mula baca pada bulan Mac 2013...then aku stop sbb byk asgment UUM..then aku smbung balik..aku stop lagi sbb nk final exam..and so so on...tapi sejak aku kurangkan atau dalam erti kata lain aktiviti berinternet (whats up, instagram bagai) aku dh mula membaca novel balik....skang nih aku baca Adam dan Hawa.........tapi tuh la tak habis2 lagi..dh masuk minggu kedua dh nih...bukan tak dak masa....Allah swt bagi kita masa 24 jam sehari..kita boleh beribadah, bekerja, memasak, melayan suami dn anak2 , ber chill dn sebagainya lagi..aku kadang2 boring sngt bila orang kata tak ada masa la..sbb keja byk la itu la ini lah..yang tak boleh blah bila masih lagi anak dara ataupun maybe kawin baru anak sorang ke..(oppss sory yer kalau ada sesapa yang terasa..) aku cuma luahkan apa yang aku Nampak dan perasan .......conthnya aku ada bagi satu komen kt fb, kat pangkat bagi aku ..adik2 la...dia mmg suka wat status panjang2..cam essay pun ada..then aku komen..wow..menarik nih...kalau rajin mengarang gini leh tulis kt blog..then...fine la kan..dier boleh jawab leh..tak ada masa la akak...keja byk ..tak minat..oooo so so boring...bukan dia sorang..tapi ramai lagi yg suka bagi alasan gitu..cam di pejabat aku nih.......masa aku anak sorang..dia dh dua orang...dia selalu cakap...fiza tak apa la anak sorang boleh groom dan make up bagai........dia aku tgk agak 'belemoih'skit la kan..........tapi.....bila aku beranak 2 dn now 3 orang anak..aku ada masa ja untuk diri.......come on la ...don't give a silly reason.....bosan tau tak..aku kalau bosan..mmg ketara nmpak kt wajah aku nih..huh...ops lari topik..pepun..this novel agak menarik..byk penerapan nilai2 Islam dan banyak jugak diselitkan kisah2 Nabi, hokum Halal Haram..cara menjaga adab2 sebagai sang isteri mahupun suami...emm tak rugi kalau nk membaca..pada sapa  yang ada masa ok..kalau tak dak masa ..byk alasan..good bye..hehe

ok la selamat bekerja.tak kiralah anda sebagai suri rumah, cikgu, PT, bos atau sesiapa saja..just happy2 ok..have a nice day..assalamualaikum..:)

10 comments:

~emi~ said...

Dah lama dah pun tak baca novel, huuuuu. Busy sgt sejak praktikal ni. Tak menyempat nya nak baca novel. Bukak novel je, tak sampai 5 minit dah terlelap.Haha

.:fyzz:. said...

emi: lor awat jadi gitu dik...mungkin baru nk tune benda baru kan..selamat berpraktikal...

Ann Ishak said...

novel ni memang best, banyak humor jugak...boleh tergelak dibuatnya :)

.:fyzz:. said...

Ann Ishak: betui2..:)

PUANSTOBERI said...

akak skrg da smpai mood malas nak baca novel. bukan takde masa (takde anak la katakan..masa byk la kan), tp malas.. serba serbi malas.. nak tido je rajin. haha.. bagus kan perangai..

.:fyzz:. said...

PUANSTOBERI: jawapan yang tulus ikhals..hehe..ok la akak..mmg kita kadang2 naik malas nk buat sesuatu perkara kan..

Puan Kutu said...

nak bagi alasan takde duit nak beli novel boleh?haha sejak dua menjak ni dh tak berapa minat baca novel..minat baca blog je.haha..

sy berlemuih sejak sebelum kawen smp anak dua,kira ok la kan takde perubahan.muahaha..

jgn mare,just kidding..:)

.:fyzz:. said...

PK: tak marah aih..jawapan telus tuh..hehehe

@lfidah @dim said...

wahhh novel!!i like.penggemar novel sudah datang!!hehehe..belum beli lagi novel ini sebab tgh baca sambungan adam hawa dekatnya cinta.walau sudah beranak dua tetap baca novel gak.kadang layan novel time anak2 sudah tido.ikut dan lah..hehehe

.:fyzz:. said...

Ifidah@dim: fidah..yang cover baru ..suami aku ustaz..ada muka nora Danish...lagi menarik..ya...tau fidah minat baca novel kan..:))