Thursday, April 28, 2011

RESULT DAH KELUAR.fyzz's Give away

Jeng jeng jeng..dengan ini saya ingin UMUMkan harga sebenar JAM berkenaan adalah

RM429.00

TAHNIAH kepada 3 pemenang bertuah yang dapat meneka dengan tepat /sipi2..

iduraz      RM429 (paling tepat ..tahniah) 

jieda         RM429.90 (sipi2)

Pn.Zana  RM430.00 (nih pn sipi2 gak)

Tahniah kepada tiga pemenang bertuah ini...nnti saya akan post kan hadiah pada pemenang k...pada yg kalah dun wori be happy..insyallah, nnti fyzz akan wat GIVE AWAY lagi..

jawapan dh dekat2 ..susah tui nak cari pemenang..owh ya kepada pemenang nnti dpt la SHAWL N BROOCH baru kan..:)

kepd 3 yg bertuah berkenaan leh emelkan alamat penuh pd fyzz kt emel norhafizah@mara.gov.my dan tolg tulis tajuk..FYZZ'S MY FIRST GIVEAWAY SEMPENA BESDAY

tq

DITUTUP: Fyzz's -MY FIRST GIVEAWAY SEMPENA MY BESDAY

Annoucement

Dimaklumkan Fyzz's -MY FIRST GIVEAWAY SEMPENA MY BESDAY DITUTUP 
 pada JAM 3.00 petang serta merta.

Thanks to all bloggers yang join my giveaway...sngt teruja dan mengejutkan sebb sambutan menggalakkan.
I hope that relationships yg terbina dari GA ini akan terus terjalin...

Result insyallah, saya akan umumkan dengan kadar segera..

p/s: jawapan mmg sipi2 dan saya kena audit betui2 nih...:)

Fyzz's -MY FIRST GIVEAWAY (GA) SEMPENA MY BESDAY



Salam to all…
 


Make it fast and short, actually next week on 6th May 2011 is my birthday..pergh I will turn to 3 series..can’t believe it..but it’s a reality of life..age will increase day by day..year by year..rite…? so we should accept it (THINK POSITIVE ..for woman the real beauty when they turn to 30…kan kan)

SO SEMPENA HARIJADI FYZZ YANG 30 TAHUN 20 THN..OK LA..30 THN..DENGAN INI SAYA NAK BUAT MY FIRST GIVE AWAY.

CARANYA MUDAH AJA..SIMPLE N EASY LA..ANYBODY CAN DO IT..JUST CLOSE UR EYES AND DONE!

Ok cenggini..lihat foto fyzz kt atas tuh..then TEKA BERAPA HENGGET HARGA MY NEW WATCH ……(Sebenarnya itu la jam idamanku sejak sekian lama..akhirnya dpat jua.)

Fyzz bagi hint ok……….brand.. ESPRIT

Syarat2

1. Jadi followers Fyzz

2. Hanya boleh jawab sekali ja..tak leh tiru orang len..

3. Tarikh tutup (petang nih pukul 3.00 petang)..
4. Pemenang akan dipilih melalui undian dr fyzz sendiri..sangt adil dn saksama..



HADIAH MENANTI

Kepada TIGA PEMENANG BERTUAH (yang dpat jawab tepat dn jwpn yg plg hampir)

Tiket pergi balik ke rumah sendiri…hehehe lawak ja..

1. SHAWL + BROOCH (TIGA PEMENANG)



OBJEKTIF FYZZ's  MY FIRST GIVE AWAY

1. Nak kenal lebih ramai kenalan di kalangan blogger

2. Give something la..sempena my besday (patut aku yg dpt hadiah kan..hehe..takpa la..

Monday, April 25, 2011

SAMA TAPI TAK SERUPA...

SAFIIY AMMAR
SUFIYA ADRIYANA

Sebenarnya, bila aku tgk balik album lama (skang nih album lam pc la..), rupanya anak2 aku nih mmg wajah seiras dn serupa la..yer la..sama...ceeee hampa tgk ..sama kan..kt bawah tuh foto kak pia masa umo 4-5 bulan gitu la..manakala kat atas tuh lak..safiiy ammar (NOW)

kalau depa muka sama..maksudnya..dua2 orang ikut muka abah depa la kan...huhuhu..muka mama nih..ada tak? tak kisahla kan..janji mereka anak2 aku yg tersayang.

Tp tuh la..sama kan..byk lagi foto2 yg melihatkan persamaan Safiiy and Sufiya nih..(MY SAFFIYA)...tp kata adik aku mila....mmg sama ..tp sufiya gebu lagi..muka manis (yer la kan ke sufiya pompuan)..adik lak muka bulat lagi ..dier kan bam2..demok2...pastu muka macho la skit..yer la..anak lelaki katanya..

pepun..mama love both of u so muchhhhh...

Sunday, April 24, 2011

PUTUS SUDAH KASIH SAYANG...

http://fyzzeva81.blogspot.com/2009/12/menjadi-tunangan-orang.html

Putus sudah kasih sayang...hati hancur jiwa musnah..........begitulah kisahnya...sedih ..dn pilu..tp berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul..kalau korang ingat...(boleh link kt atas kalau korang dh lupa)...adik aku ..shamila, yang telah bertunang pada Nov.2009, dengan insan yg dia cintai..yg dia sayangi..Megat Abdul Rashid..insan yg bertakhta di hatinya sejak dr tingkatan 1 lagi.

Tapi jodoh depa tak panjang....akhirnya, mereka berpisah dn putus tunang jua pada 17 Januari 2011.setelah hmpir dua thn bertunang..

Aku tak boleh nak salahkan sesiapa yg pasti tiada jodoh antara mereka..(owh ya aku mintak permision mila dulu nak wat entry nih..kang tak pasal2 leh guris hati dia kan..)...Megat mungkin tak hargai mila sbb ada orang ketiga..yg pastinya orang ketiga itu bukan anak dara ka..anak gadis sunti ka..tp heran bin ajaib...janda anak dua..huh....anbelibebel..kan kan..

Skang nih Mila sedang bahagia menjalani kehidupan nya..munkin dh bebas dari ikatan bersama insan yg tak hargai dia..tak lama lagi..kurang dari 2 minggu mila akan tamat praktikal, skang nih mila dok pratikal kt pejabat aku la..

tambah2 mila skang nih dok 50-50 nak smbung master atau tidak...n congrats to her..sbb dapat sekali lagi Anugerah Dekan last Sem. dan yg pasti dia dpat First Degree and tak yah bayaq PTPTN dh..tahniah mila..aku bangga ngan hang..

oh ya..nih blog mila..kalau korang nak bg kata2 semngat ka..spirit ka..:P
http://myall-mila.blogspot.com/

Thursday, April 21, 2011

JALAN2 KE KUALA PERLIS



Foto Satu Family...fyzz, hubby & My Saffiya
My Princess- Sufiya Adriyana..

My Prince- Safiiy Ammar

Suka tgk 'tulang ikan' kt belakang depa ..hehe

tukang amik gambaq nih..pia...ok gak not bad..:)

kak pia...sdng menikmati ais krim


Last two weeks aku n my family pi jenjalan Kuala Perlis..tiba2 petang Jumaat , dalam pukul 4 petang gitu la..hubby suh siap2 ..katanya nak pi K.perlis..ingatkan lawak ..rupanya serius..so dlam pukul 5 kami bertolak pi la…


Sampai pun dh petg dh lebih kurang pukul 6 dh..sambil menikmati suasana indah di tepi laut…pastu yg part paling best..makan kt benteng sebelah Kuala Perlis tuh la..alahai ..aku tak sempat snap gambq2 makanan..akibat terlalu lapaq

Plan minggu nih nak pi Penang..tatau la..jadi ka dak g..kena balik bincang ngan babah dulu la….sonok gak bwk anak2 jenjalan nih..kan…




Wednesday, April 20, 2011

AKU BELI RUMAH BARU????

Ruang Dapur



Ruang Tamu





AKu beli umah baru..tak la.. .....mana ada, kt atas nih rumah lama je la.....rumah yg sedia ada ja..bukan rumah baru pun...tp ada gak pasang angan2 nak beli umah satu lagi..insyallah ..tunggu la bila ada rezeki thn2 akan datang mana tau kan...



Tujuan citer hal rumah nih…….sbb terpanggil bila tgk entry kawan aku ni yang nak beli umah.. (eh lama dh n3 hang ..hehe)..yg dah beli dh bagus la..kalau yg lom beli lagi beli la..


 Bila kita kerja..at least kita nak tgk gak asset yg kita beli tui dak..tambah2 cam aku nih..yg keja gomen..laki pun gomen..senang la..sbb dpt kemudahan pembiayaan dr jabatan kita…


Aku nih pun tergerak hati nak beli umah bila tengok rakan2 pejabat aku pakat beli umah…masa tuh tahun 2009, time tuh umo aku 18 thn la kan..eh silap 28 thn…pastu setelah bincang dengn suami dn family..aku n huby decide beli umah..syukur alhamduillah skang dh 11 bulan..kira hampir setahun aku dok kt umah baru aku nih…


Walaupun umah aku bukan umah banglo atau vila mewah, tapi aku bersyukur sesangt sebb dapat beli dn dok umah sendiri..yer la..pk2 balik..kalau aku dok menyewa..telah2 kena bayar RM200-RM300 (kalau belah2 Kedah nih la)…kalau beli lak..RM500++ ja …so, drp aku sewa baik aku beli tui dak…



Mmg la..mak ayah aku ada pusaka kan tanah..tp kan…nak buat umah dn nak tambun ngan tanah2 la..kos buruh, pengangkutan..mau la cecah ratusan ribu rupiah..eh ringgit..tak mampu laei la den..so kesimpulannya beli la dulu mana yg kita mampu..

 So, as kesimpulannya aku menyeru la sekali lgi..pada semua kengkawan beli la rumah..tak beli tersangat la rugi..renung2 kan la….drp kita dok joli2 uwang kita baik kita spend untuk asset masa depan..mana tau nnti dah melambung2 leh jual..tak pun leh sewa ka..tui dak…owh yg dpt info nih..harga hartanah dn rumah bakal melambung Julai nih..biasalah harga minyak naik..tatau la kan..tui ka dak..


Emm aku sekadar ingin berkongsi saja…kan sharing is caring…




ni sofa kt ruang tamu....alahai dh lama dh sofa nih bila la nak beli yg baru....abaikan bantal2 tuh ok..:P
nih meja kt pia...dia study ke ..wat homework kt ruang tamu ja..tanak dok lam bilik katanya..

Tuesday, April 19, 2011

SUKAN TAHUNAN SEKOLAH AN NAJJAH

Sufiya ngan hadiah yang dia dapat....
Masuk acara lari bwk bola ping pong..
Anak dara aku yg sngt sweettttttt....
Kelihatan sufiya tengah lambai2 kt mama , babah n adik..
hehehe..sufiya..sufiya...smpai tertutup mata...ngan Nabila..BFF dia
Adik n babah...ngan kakak sufiya..mama tukang amik gambaq ja..

*******************************************************************************
16hb April lepas, sukan tahunan sekolah Sufiya diadakan...kira sekolah sufiya..tadika bergabung ngan sekolah rendah la..sek Annajjah...owh ya ..sek.anak aku nih sekolah swasta..nnti sufiya mmg tak masuk sekolah rendah biasa la.tp terus ke sek.rendah An Najjah...bukan apa..senang skit kan...aku kan keja dari pagi smpai petang..makanya sekolah pia nih mmg jadual dari pagi ke ptg..senang skit kan..nnti tak yah la susah payh aku nak pi amk dia time tengahari...
jadual pun pack ngan pelbagai aktiviti cam hari khamis ada Silat, then petang lak ada kelas AlQuran dn Iqra.owh ya..sesapa yg nak tau..kt Selangor pun ada cawangan Annajjah nih..ceee..cam promote sekolah anak aku lak..heheh

Emm back to story sal sukan nih....gara 2 sukan sekolah sufiya..aku terpaksa ponteng kelas UUM..yer la janji ngan anak punya pasal...so terpaksa la aku tunaikan...

Best la tgk sufiya ngan perarakan keliling padang..tgk dia main acara2 sukan..walaupun pia tak masuk acara cam lari ganti2..tp aku tgk dia enjoy sngt ngan kengkawan dia..

ok la..till now tatata my blog

SAFIIY AMMAR 5 MONTHS OLREADY!


Budak debok2 mama nih dh 5 bulan dh (9hb April ritu)..skang dh 5 bulan ++

Sangt montek ..montok dn bulat...sangt la mama geram..hingga nak cium2..picit2..hari2 ..heheh..

owh ya..berat badan Safiiy ammar dh 8.1kg...bayangkan..huhu

Dier..full breast feeding mama

of course dh pandai meniarap..since 4 bulan...dh tuh dh pandai guling2 satu rumah..(dngn pengawasan)..kalau tak hbis dier shuffle sepelosok umah ku itew...

Sangt manja..dn suka sgt senyum.....senyum tak perlu kata apa..lalaallala sambil nyanyi lagu senyum

MAMA LOVE YOU Safiiy AMMAR..

Happy Besday...my beloved Hubby

Dia suami ku..babah kepada anak2 ku (My SAFFIYA)

Safiiy, Shuhaiful anuar & Sufiya ..The Triple "S"
Hari ini 19 April 2011....genaplah 30 thn usia suamiku yang tersayang...Shuhaiful Anuar

Happy besday to you..sayang dan anak2 doakan abang cekal, tabah, menjadi suami dan babah yg terbaik kepada kami...hari ini, esok dan selama2nya...

we LOVE You...

pssttt, any idea..aku tak beli apa2 lagi present kt somi ku ini...asik2 beli wallet, belt, kemeja, emm jam..pe lagi ya...ada idea tak...

Monday, April 18, 2011

HALF WAY OF MY JOURNEY

Half way..of my journey..itew la kisahnya..baru minggu lepas aku masuk semester 5 UUM..sungguh tak sangka dh sem 5…cam tak caya ja nak dpt segulung ijajah tak lama lagi..AMIN..moga Allah permudahkan jalan fisabillah ku ini…


Kali nih aku amik 4 subjek ja..tapi ..pergh..4 subjek pun Semester nih tp sangatlah sukar subjek2 nya…tambah2 yng Analisis Fiskal (alahai nih bab2 kira2 la)..feed up la…tp aku akan try pulun gak…

Hari khamis last week daftar sem baru..malam tuh terus ada kelas………….then jumaat dan sabtu..kira direct la tiga hari..emm kali nih aku tak ulang alik dh..aku ankut huby dan anak2 aku tido kt UUM gak..aku tido kt Kolej Petronas, kira ok la tido kt situ..dekt ngan CafĂ©..pastu charge bilik pun tak mahal..dlm RM40 hengget ja..tq to my huby yg bagi support dan sanggup teman aku di UUM..

Mujuq la MY SAFFIYA ok …….owh ya..last kelas hari Sabtu (ada satu kelas ja) aku ponteng..huhuhu..nak wat cam na aku ada hal..yakni Sukan Sekolah Sufiya..aku dh janji lama dh ngan pia..kesian lak tak pi..so terpksa la skip..

Emm….tuh la kisah aku..sbg seorang mahasiswa..yg bekerja dan ada anak2 yg masih kecik lagi..harap Allah cekalkan hatiku untuk terus maintain 3 pointer semester nih..aku target..(bukan riak atau takbur ok…Cuma sem nih …aku nk dpatkan 3.5..insyallah ..kalau aku pulun la kan..pstu kemarin.aku dok pasang angan2…lagi 2 thn aku nak abiskan degree..aku ingat ..kalau ada rezeki aku nak sambung MASTER..insyallah..itu semua masih dlam perancangan…

That all for today…daaa my blog

********************************MAHASISWA MAHASISWI UUM********************