Wednesday, January 20, 2010

Aku kini ketagihan....


Frankly speaking..sejak bermenjak2 aku mmg ketagihan…ketagihan apa..? tak lain tak bukan Nescafe tarik..atau pun neskafe tak tarik sekalipun..tp kena yg hot la..(ais pun boleh gak..tp aku sebulan sekali je minum ais…kalau hari2 minum..buncit perut mak nyah…


Aku rasa hari ku tak bermakna kalau tak minum hatta secawan Nescafe barang sehari…rasa tak lengkap.


Kalau aku pi warung2 depan ofis aku nih…tak sempat aku dok lagi..peniaga kedai minuman tuh tak yah tanya dh…tup2 dh ada Nescafe tarik depan aku dh(even time tuh aku plan nak minum jus epal..huhuhu) ..yg penting Nescafe aku msti panasssss…then kena lemak2 manis skit…hehhe


Kalau balik umah mak kt kg lak..mak msti wat Nescafe panas kt aku…kira mmg tau dh anak dier nih mmg hantu Nescafe..hatta mila sekalipun terpengaruh ngan aku.
Kalau kt umah pun sma..sambil lepak2 tgk tibi malam2 tuh..aku pekena la Nescafe..kira sehari tuh ada la dua atau tiga kali..


Emm yer aku tau msti ada yg kata kurang bagus la pe la kan..tp nak wat gena dh peberet….tp aku tak la minum sejam sekali tp sehari tuh dua atau tiga kali je..
So apa minuman kegemaran anda?

19 comments:

~aSHa~ said...

aku sama mcm ko..aku tak minum time preknen je...

kalo tak dpt sehari nescafe...rasa mabuk n mual2 mcm nak preknen je..dan mula la berckp ala2 koya...kalo pekena nescafe pagi2..sure segar bugar..

..nOj.. said...

wei pjot aku ketagihan INCOMIX tau. kopi pracampur gak cuba ko tgk di pasaraya2 ade dijual. yg lain2 aku xsuka. tp aku minum petang je. blk keje mesti kena buat.

mende2 cafein ni kalau dh start minum kena minum slalu tau, kalau x minum nnti dia jd decafein. iaitu pening kepala

iz-AnN عبداللطيف said...

aku ketagih air masak skang ni...huhuhu...dalam pada tu, ngah minum teh kurma merah ngan longan...

.:fyzz:. said...

asha: owh ya time peknen tak minum la..(hmm imbau blik 5 thn lepas..ha ah tak..) lately ja..dua,tiga thn backward nih la ketagihan melanda..
hehe yer la kan..rasa tak lengkap dn rasa tak fresh je kalau tak minum kan..

noj: oooo incomix..aku kt umah ada gak indocafe..lebih kurang la kot kan..wey yer ke fakta ko nih..kalau tak minum jdi decafein...ko dptkn maklumat kt google ke nih..atau ko mmg expert..hehe..kira ko pun pemint kopi gak la yer..

izan: ayaq masak hg toksah kta..aku kat ofis nih mmg ;hantu ayaq' satu kettle elektrik yg besaq tuh aku sorang leh habis hehe..
wey air apa tuh tehkurma ngan longan terasa keenakan air berkenana..musti sedpkan..

Echa said...

aku tetiba penggemar teh tarik dah skang ni.. sampi laki aku tanya 'sejak bila pandai mengeteh ni'.. heheheh

.:fyzz:. said...

echa: wey ko pengemar teh tarik yer...kira cam mamak2 la tp ko mamak putih..hehehe

wanshah said...

saya suka kopi radix. mai secewen kat dalam tivi tu. huhuhu.. kak fyzz ni orang mana ek?.. saya jalan2 kat blog kak noj terjumpa blog akk. huhuhuh..

p/s: jom melawat, follow dan share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com

.:fyzz:. said...

wanshah: yer saya pun suka gak kopi radix..(kira adik badik nescafe la kan..) radix mmg sedap..
sya org planet bumi la..tp di benua Asia...di negara mesia dn di utara tanah air..iaitu KEdah..insyallah nnti sya lawat blog anda..:)

wanshah said...

oo.. orang kedah. akk keje gomen gak ek?.. ingatkan akk member ofis kak noj.

.:fyzz:. said...

wanshah: dik dulu akak satu jbtan ngan kak noj (MARA) tp jodoh kak noj lebih kepada Univ Msia Phang..so tinggalla kak fyzz di MARA ...now kt mara kedah..balk kg..dulu2 smpt la keja kt mara hq dua tiga thn...dik keja kt ner? gomen ke private?akak dh terjah blog anda..wah sngt menarik..!!

wanshah said...

thanks kak cz follow blog sy. :-) blog akk pun menarik jugak. :-) saya keje kat jpn putrajaya. hq jpn la ni. ermm, akk pun sama ek ngn kak noj N27?

*Miss Geli^ said...

aku plak masa akhir akhir preknen aritu, aku addicted ngan kopi kapal api..asal makan nasik, mesti nak kopi..siyes..kau gile..sedap

.:fyzz:. said...

wanshah: oooic u.ingtkan kt penang..tgk kt profile..asal penang kot..N27..emm sama la ..dh semua diploma holder di upgrade ke N27...kami dulu satu course kt uitm..seterika eh silap kos seketeri.heheh..

missgeli: pergh kopi cap kapal api..nak cuba pasti berapi..wey ko cam org tua la...smbil makn nasi nak ada kopi hehe..tp tuh la kempunan orng peknen..segala cam peel ..hihiks

Nidza said...

salam perkenalan...

saya suka minum kopi "o" ais...sedap..

hehehe...saya jd follower yer...

meh singgah blog saya dan jadi follower saya pulak...

wanshah said...

Salam. Hai kak fyzz. saya datang terjah blog akak lagi. :-P saya dah add link blog akk kat blog saya. :-) kalau akak sudi, letak la banner blog saya kat blog akak ni yer. :-D

p/s: coding banner blog saya ada saya letakkan kat blog saya. :-P

::Mamalyna:: said...

aku pun suka minum nescafe, sehari sekali...

::Mamalyna:: said...

tumpang komen nogha dalam blog ko yer, nogha duk gila minum kopi kapal api...nasib baik minum tue, tak tercampak ke angkasa lepas kan...kang cipta rekod, datuk sheikh muzafar, org pertama p angkasa lepas, nogha plak org pertama beranak kat sane...hehehe

.:fyzz:. said...

Nidza: makasih jdi follower blog saya..ok nnti sya terjah blog anda n jdi flower anda plak..tima kasih kerna anda juga penggemar kafein spt sya..hehe

wanshah: iye ke..nnti akak add yer dik..kalau sempat skrang nih akak yakmat bz..ngan asgment ngan exam...ada contest ke..?

mamalyna: kah kah kah..hg nih ejan..ada ka kata cam tuh kt nogha..hahaha yer la..tidak nogha jadi angkasawati pertama malaysia la..hihiks

Love Says it All~ said...

LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
Personal/self grooming makeup class:
-basic class
-introduction of products & tools
-types of foundation
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-usage of certain products
-oily, dry & normal skin
-face shape/chart
-suits for dinner, day, event makeup
Personal class schedule:
21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


Bridal makeup class (2 Days)
-Basic to advance
-(all of the above point)
-including extra tips and tricks
-2 shawl & hair styling
-engagement, wedding, heavy event makeup
**Bridal class schedule:
-27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
-27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

** classes include goodie bags. different gifts for each individual
** lunch, products & tools will be provided
** certificate of attendance will be given

(Other Promotion)
PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory
** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH