Tuesday, January 19, 2010

Dia Membesar di DepanKU...


Ya, seperti yg ku janji kan..(ejan nih real foto pia wif her school uniform ok) hehhe..nih la foto sufiya berpakaian uniform AN Najjah…tatkala foto pia diambil nih..semasa awal pagi lebih kurang kui 7 pagi la..time nak pi sekolah

* tgk si kecik aku nih..dulu tecik je..gigi pun ada sebatang dua..pipi lak chubby je...kalau bwk jenjalan tak kira melayu, cina dn India (kira semangat 1Malaysia la) pakat menciut2 manja si kecik ku ini..tp kini si kecik tomey ku..dh jadi spt gambar di atas..heheh



Syahdunya ku rasa....dulu anak yg ku kandung 9 bulan berhari2 ..kini dh pakai uniform sekolah dah…mama betui2 tak caya..aku rasa sungguh gumbira pada usia ku yg menginjak 29 tahun menjelang bulan Mei nnti..aku sudah dpt melihat anak ke sekolah.. hari pertama melihat di sebalik tingkap sekolah..anak dgn cikgu dn kawan2..melihat dia menjawb soalan..melihat dia bertepuk tangan...semuanya akan menjadi lipatan memori ku sbg seorang mama dn akan ku kenang selamanya...

Well, pagi2 mmg la pia memakai menutup aurat sebegini..walaubagaimanapun..bila aku amik pia menjelang petang..tudung pia dh jadi cam tudung dato ct dh..yer la dh ‘berjalan ke tengah’ kepala…dgn jambui rambut terkeluar..hehhe

Pepun..aku tgk pia very comfortable ngan uniform nya ini..fyi pia ada dua uniform..(berlainan patern)…and one more things..sufiya masuk SIlat u…jenuh bersilat kuntau la aku ngan dia nnti..heheh

11 comments:

..nOj.. said...

heheheh kelakar ko ni. aku dpt bygkan tudung yg comel tu lepas ke tengah kepala... hehehe. comel je kak pia. putih melepak muka dia weh. aneh. fair n lovely ke. heheheh

~aSHa~ said...

Sweet....belajar silat tu..caya ar...

semoga pia jadi ustazah ye...jangan pakai tudung mcm tok ti bila dah beso..skrg takpe...itu biasa...

.:fyzz:. said...

nOj: psttt yg sebenaqnya..em em ko jgn gitau kt org rahsia pia putih yer..pia makan B White..hahahah..hehe ish nipu je..pia kan ikut gen babah dier..ikut gen aku ke jd kulit Tyra banks.hehehehks..sius wey balik je kui 5 tuh nojah..jambui joe jambui dh tekeluar dh..

asHa: ha ah..kelas silat ada sebulan dua kali...nnti dpt baju silat plak..(nnti aku snap gambo pia kai baju silat yer..
tuh la aku hrp pia menjadi 'somebody' one day dn munkin di bidang keagamaan ..insyallah..tuh la takmo kai tudungcam tok ti dh la.kan

::Mamalyna:: said...

pijot, akhirnya dapat jugak aku tengok uniform pia kan...hahahaha...nak tergelak aku coz teringat gambo yang ko kata uniform pia tue...aksi pia kat pantai ngan suar singsing sampai paha...hahahahah

.:fyzz:. said...

mamalyna: wey ejan..ko nih kan saje je nak wat aku gelak pepagi buta nih ..hahaha..yer la..kan aku peromis..nak tnjuk pia ngan uniform nya tup2 aku tertunjuk aksi pia di tepian pantai hehhe.w/bgmanapun janji dh aku tunaikan..so ok tak pia ngan baju school nya ini...?

iz-AnN عبداللطيف said...

hurm...dah besar sangat pia ni...lama tak jumpa dia...hurmmm

.:fyzz:. said...

izan: ya betui tuh..seingat aku last hg mai masa aku baru pindah pi dok taman aman...dh dekt 2 thn dh...bila nak mai jaln2 aloq setaq lagi..leh la pia bergurau senda ngan irfan serta hanan..:)

{ e'mie } said...

sebak lak aku baca esei ko ni..betul pijot..aku pun duk terkenang tengok anak2 aku tuh..dulu airol bebi..skang dah besar..dan pandai jaga adik..adik plak dulu bebi..skang dah tumbuh gigi..meniarap pun sudah...cepat betul masa brlalu...

.:fyzz:. said...

emie: betul emie..kdng2 tersentuh hati bukan apa betui la kata ko tuh emie..sekejap ja anak yg kita lahirkan membesar di dpn mata..yer la kan airol pun dh besar dh..leh jaga adik dh kan..hmm moga anak2 kita akan jdi anak yg sempurna dunia dn akhirat

~alyna~ said...

ala tomeynya kak pia ms tecik2 dulu..skrg dh besa cantik la plak..hehe, lar..mcm mna nk jd ustazah bahiyah klu tdg dh jd cam tok tie..haha..

.:fyzz:. said...

alyna: guana pina wey..kalu petang aku amik.tudung dh cecah tgh kepala dh.heheh..hrp2 jdi la cam ustajah dato norbahiyah bila dh dewasa nnti..