Sunday, January 03, 2010

First Day at New School...


let talk about my doter, sufiya. tomorrow, 4 Jan 2010 her first day at An Najjah, mama n babah wish u HAPPY, and will enjoy and catch up all new things that u r learn there..


ok ckp melayu balik..hehe..esok aku tak la amik cuti pun..sbb sufiya dh biasa dh dok kt Taska before ni..tp yg nih the real school la kan..hari nih kt ofis aku just isi borang keluar dri pukul 8 to 10 am je la..esok mama hantar sufiya yer sayang..pastu mama msuk la ofis balik...be good girl jangan noty2...(sufiya sbenarnya sgt aktif dn lasak..penat gak kekdg nak bersumo dn ber wrestling ngan dia..)


Hari Jumaat lepas, bersamaan 1 Jan 2010..ada sesi taklimat dan perjumpaan dgn cikgu kelas sufiya..sufiya di tempatkan di kelas RED ...betui2 depan ngan playground..(ghisau gak..kang pia pi dok bersuka ria di playground itew..heehhe..

* suka sgt tengk sufiya pakai uniform An Najjah..tersentuh hati mama..sngt comey..nnti sya attachkan kt blog nih k...

11 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah kak pia dah gi sekolah yek. be a good girl yer sayang.. belajar rajin2..

akak pun sama jugak, tak amik cuti, just amik time off jer .. serupa dengan pijot

~aSHa~ said...

wah bersumo jugak ye kak pia ni...jgn noti2 ye...kalo tak noti nanti mama pia bagi hadiah...

aLoNg@Na said...

hepi go back to school ye kak pia..blaja rjin2,nti leh jd successful mcm mama pia..jd worker,student,wife n mama yg pintar..hehe

tu la ko jot,kna bg dia 'KAWAN' dh tu...paham2 la yek...

iz-AnN عبداللطيف said...

huwaa...ari ni jalan raya kembali jem...sebab budak2 dah stat seronok...para ibu bapa kembali sebok...

p/s:wahh dah beso anak ko ni jot,,,tersentuh nengok bila anak² dah beso ni kan...rasa cam baru lagi ditimang²

..nOj.. said...

fuhyoo... gud luck kak pia at new school... blajar rajin2 tau... bile besar nanti boleh tunjuk ajar... mama serta babah gembira selalu... melihat kak pia rajin baca buku

.:fyzz:. said...

kak mimi: ha ah..hari nih 1st day pia ..oo farhan pun msti 1st day gak kan..(lgpun farhan dh biasa..cam kak pia gak la. .)

asha: wey dier amat lah aktif ..kt nursery lama..cikgu dier kata..pia ligat cam boy..huhuh

along: ish along nih..wat mama sufiya kemaluan je tau..takdak la sapa la saya nih..hhehe..(tersipu2 malu..KAWAN? em pia byk kwn ..tp kalau 'kawan'tuh..heheh nnti2 lah..(insyallah doa2 kan la..nak sgt nih..tak sabaq nk kendong baby tecik hihiks

izan: mmg la jem strowberi hari ni..budak takat budak pi sekolah mak pak pun nak mengaji gak..penuh kt sekolah siap tarik bag sekolah swan lgi (tui ke aku eja nih..hehhe
tuh la..rasa cam pia kecik lgi..tp gupernya dh 5 thn dh..

nojah: gaya ko persis cikgu sekolah tadika la nojah..tp awas ..ko tuh setiausaha pejabat gred N27 ok...hehe.pepun tq mummy daryn..wish pia luck at new sekul

{ e'mie } said...

cepatnyer masa berlalu..ari ni pia ke sekolah..jgn nakal2 yer pia..dengar cakap cikgu..tak lama lagi airol lak..aku kena antar taska supaya dier tak takut pegi sekolah nanti..insyaAllah..

::Mamalyna:: said...

pijot, plz answer my question...dalam entry nie ko nak masukkan gambo pia pakai uniform an najah kan? Adakah gambo pia dalam entry baru ko, pia sedang memakai uniform an najah? hehehehehe

.:fyzz:. said...

emie: tuh la pasai..aku dok rasa pia kecik lagi masih di pangkuan aku lg..rupanya dh pegi school dh..ha betui hg kena hantar pi taska..nnti bgi bergaul ngan kengkawan..nnti tak yah berkungfu hustle ngan dier masa nk hantar ke real sekul.hehe

ejan: kah kah kah dan bedekah lagi..hg nih..aku saja ja boh gambar pia yg tuh..aku tak sempat lagi amik gambar pia..hahaha terlupa wey....nnti la..hehhe hg nih alert tui la ejan..mentang2 la SU gred N27 hihiks

::Mamalyna:: said...

pijot, kahakahaakahah...aku dah berdekah2 gelak semalam lagi...aku kan dah jadi alert skang nie...baruler nama SETIAUSAHA PEJABAT...

.:fyzz:. said...

mamalyna: yer la mentang2 la SU pejabat N27...alert cam alarm hp je..eh ke situ lak kan..hahahahah..bagus2..ha la nnti aku boh gambar pia pakai baju uniformnya itew..hari nih bz ya amat..bos nih cam tau2 .mentang2 la dh di upgrade kan..hehe