Thursday, May 06, 2010

AKU SENDIRIAN MENYAMBUT HARIJADIKU?

Menu tengahari ku hari ini..sempena harijadi ku la..New York Cheese Cake from SR

Nasi dagang..sedap betui nasi dagang..puas hati la makan pagi tadi..gambar ehsan from google.. Seperti kelazimannya sejak 4 thn yg lepas...aku mmg sambut harijadi di ofis saja..maklumlah selalu jatuh hari selasa, rabu,khamis cam thn nih pun ..hari nih 6 May jatuh pada hari khamis..selalunya tahun2 sebelum nih aku akan beli kek sebiji dn junk2 food utk kawan2 di ofis..kira mini party la kan...
Tapi...thn 2010 nih..ntah la seriously tak dak mood lansung munkin terbawa2 ngan alahan skang nih kot...tp pagi tadi aku tingin sngt nak makan Nasi Dagang..lalu tanpa lengahkan masa aku ajak kak Ida..rakan baikku kt ofis ke kopitiam...pi pi ja kopitiam tuan punya nasi dagang bungkus dh brang2 dia..aku tanya la..saipa..rupanya dh habis dh..awai tui tak smpai kui 10 lagi...aku terpinga2 dh rasa cam nak nangis pun ada sbb nak makan gak Nasi Dagang..then kak ida suggest aku pi ke Pasar tani kt sebelah Pacific..katanya ada jual nasi dagang...
wah sungguh happy dn teruja..lalu situ jugak aku ngan kak ida makan nasi dagang...pastu aku beli lagi sebungkus buat habuan makan kt ofis...kira pagi hari nih aku celebrate ngan kak ida je la..aku banjer dier nasi dagang...
Tengahari lak...kak ida ada urusan..then kengkawan lain plak..ada urusan..aku pun lenggang kangkung la jenjalan kt town aloq setaq nih..aku tingin sngt nak makan cake Secret Recipe..then tanpa lengahkan masa aku terus pi ke SR dn beli New York Cheese cake......then aku terus ke McD beli my favorite Sundae Strawberry..semua tuh aku tapau makan kt ofis...
itew la alkisahnya..tak la keseorangan kan..pagi ditemani oleh kak ida..cuma thn nih tak la beria2 nak hembus lilin ngan kengkwan pun..takde mood sngt...
Tunggu malam nih lak la..celebrate ngan suami dn anak ku tersayang sufiya..
ok kengkawan...daaaa...esok ada kelas kt UUM..moga aku tak la tido dn dibuai mimpi..:)

4 comments:

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

alahai nasib baik dapat jugak makan nasi dagang tu kan pijot, risau kak mimi kalau kau kempunan..

akak pun balik kerja tadi makan gak kek SR.. Classic Cheese Cake.. sedap gak.. terus teringat harini besday pijot..

Happy Birthday again dear.

~anna&anuar~ said...

Happy Belated Bday Kak Pijot....anna add kak pijot kat fren list blog tau...moga pjg umur, murah rezeki, sht slalu n diberkati.. Ameen...

Zaidah said...

ciannyer sambut kat opis aje..apa2pun appy besday...n dimurahkan rezeki...

.:fyzz:. said...

Kak mimi: tuh la kak mimi kalau tak pat makan nasi dagang mmg nangis dn kempunan la hari tuh..nih pun rasa tingin je lagi..oo classic cheese cake..yg tuh pun best gak kan..tq again..nih kira 2nd time la ucapan akak..tq tq.

anna@anuar: ooo huby ana pun nama anuar gak yer..sama la ngan huby kak fiza....tq anna..dh 29 thn dh thn nih..tuh la moga rezeki Allah sentiasa murahkan..owh ya ka..tq..nnti leh la tau citer terkini masing2 kan bila ada lam list frend dh..

Zaidah: nak wat gena..dh jatuh hari keja..kena la celebrate kt opis kan...kalau kecik2 dulu msti mak wat besday party kt umah..kalau zman remja lak..msti belanja kawan2 kt KFC..kira aktivti wajib..