Thursday, August 26, 2010

BONUS!!!

Alhamdulilah...Semua staff gomen cam saya dn kawan2 seangkatan akan dpt bonus@Duit Raya sebelum 1 Syawal nnti...RM500 gitu..ok la kan..walaupun tak ribu riban tp dpt gak...at least dpt kurangkan beban utk menghadapi persiapan raya nnti.

So kengkawan..hampa nak gunakan duit raya RM500 tu nak wat per...emm cam aku nih..bajet tol, minyak balik kg takdak..maybe aku top up tambah2 kuih2 raya/daging/ je buat mak aku kot...takpun..RM500 persiapan utk tambahan barang2 baby..

Pepun..tq kepada PM yg prihatin pada kami wargakerja gomen ini...:)

10 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aku bajet nak guna pas raya...hahaha

*Miss Geli^ said...

sib baik ada..dari takde langsung kan?

::Mamalyna:: said...

syok2...dapat rm1k, heheh

umilia said...

aku gune utk wat blk kg la..pstu utk jln2 gi beraya..umh sdara mara bkn dkt2..byk nak pkai duit utk mnyk n tol..huhuhu..

.:fyzz:. said...

izan: molek la gitu..takyah bazir2 lagi wit tuh..

missgeli: yap tui tuh..dri tak dapek lansung..rasanya hujung thn nih dpt lg RM500..ikut yg cuepac mintk rm1k

.:fyzz:. said...

mamalyna: tuh la aku pun dpt la 1k..(nuar+aku) :)

umilia: yer la ko leh la top2 up2 duit minyak +tol semua kan.takpe..nnti ada lg rejeki len..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

seronokkan.. at least boleh gak buat bg duit raya kat kanak2 datang rumah..

.:fyzz:. said...

cikpuan mimi: betui kata kak mimi tuh kan..rezeki yg ada jika dikongsi akan bertambah rezeki kita kan..insyallah...

~aSHa~ said...

aku mcm kak mimie...leh kongsi dgn budak2 yg datang...ada rezeki lebih leh ar kongsi...

tapi laki aku lak duit tu ganti beli duit beli beras pakai duit tabung haji....beras tuk menyambut adik ipar baru dia...ehehhheheeh beras siam yuuuu tuk kenduri..

.:fyzz:. said...

asha: tui la kan kalau kongsi ..rezeki kita akn bertmbh2 kan..wey hg bakal dpt beras eh biras baru la yer..orng mana lak kali nih..baguslah mazri..
anuar lak first time dpt bonus sbg kakitangan awam..b4 nih keja swasta ja kan..katanya nak beli baju2 utk anak2 dia...bini tarak ke..?huhuhu