Tuesday, September 28, 2010

DUGAANKU..

salam...

Aku sebenarnya baru balik dari Klinik ja nih..alkisahnya sufiya la..demam panas yakmat..sejak malam tadi..dh la malam tadi tak dak karan(elektrik)..tp mujuq la sejam lebih ja..then aku ngan sufiya tido la awai ..tp sufiya nya tido tak jerap2..tak nyenyak la kan..heran gak ..pastu mengerang..pegang2 suhu badan panas sngt...cian kt pia...

Malam tadi dlm pukul 3 -4 pagi..abah sufiya pun jelom la kepala dier ngan tuala basah bagi kurang suhu panas...then pagi tadi..ingat kan dh ok..rupanya still panas lagi badan sufiya..aku plak bangun mmg lambat dh kui 6.30 lebih..rasa letih sangt badn..tp gagahi jua..then kami bertiga pun kuar la ke pejabat gak..kebetulan abah sufiya ada kursus dua hari kt Aloq setaq nih..then kt ofis lak..mujur bos cuti..so tak la segan nak bwk sufiya kt ofis kan...sementara nak pi klinik sufiya tido atas sofa lam bilik bos...cian sngt kat kak pia..mmg lali la..

lebih kurang kui 10 lebih aku pi klinik..mjuq pi awai..badan pia ..suhu mencapai 39 darjah..panas woooo..pastu doktor kata takut tarik per kan..then masuk ubat lam punggung..cian kak pia..mama cian ngan kat sufiya..

Now..dh kat ofis..walaupun ke klinik..aku sempt lagi suping tadi..hehe..beli pampers newborn, gift set baby utk kawan aku n tilam set utk baby baru ku...ala...dekat ja Mall tuh ngan klinik MAHA tuh kan..hehe

Dugaan...dn cobaan betul kan..aku pun amik ubat gak tadi..memandangkan dh 3 hari aku selsema....emm hari tuh cirit birit la..demam la selsema la..tp takpa..aku kena kuat semangat kan..

10 comments:

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

moga kak pia cepat sembuh..
demam panas ni bahaya jot...
kak pia cepat baik noh...

.:fyzz:. said...

izan: tuh la pasai...nih kak pia dh tak merengek dh..dh tak fenin kapla dh..skang nih dok tgk tibi lam blk bos aku nih hah..aku lak yg mengantuk..huhuhu..

Hanim said...

Sian kak pia..moga cepat sembuh..

sekarang ni musim demam kan..akak sefamily pun asyik demam baik demam baik jer..batuk pun tak hilang2 lagi dari ritu...dek kerana kerap demam cuti pun dah tinggal sikit...huhuhu

~aSHa~ said...

wah tinggi nye...semoga kakak pia cepat sihat..

kadang2 kita diduga dengan anak2 kan..

.:fyzz:. said...

Hanim: betui kata akak tuh..skang dh la panas terik..tup2 hujan lebat..mmg musim demam la..fiza pun tak sehat nih..letih badan..

.:fyzz:. said...

asha: makasih my pren..hrp2 cpt smbuh..
tuh la..anak2 kita amat bermakna buat kita kan jidah..

umilia said...

ank aku pun da 2 ari dmm n batuk2 smpai mnth..smlm nak gak dia gi sek..arini dia sndri ckp dia pnt..yela..asik mnth je kang..da tak larat la tu..ank aku sgt suke gi sek tau..tp bile da sakit tu dia sndri ckp tak nak gi maknanye mmg dia sakit sgtla tu..sian dia..hrp ank2 kite cptla sihat ye jot..

.:fyzz:. said...

umilia: adam ke yg demam..moga cepat sembuh la..cian ..msti makan2 muntah kan..tuh la harp2 ank kita cepat sembuh..amin..sufiya pun sama..siap gitau aku lg malam kemarin..kata esok..taknak pi sekolah..
hari nih dier dh ok..dh pegi sekul dh..

Adlina Husaini said...

salam ziarah..sian awak..mesti risau anak demam :(

anak ina kalau dah 38 degree n above ina dah minta admit..biar doctor yg observe..

budak2 sgt fragile kan..masa mula2 anak ina sakit dulu,ina nangis sama naik ngan anak..tapi lama2 dah boleh tahan sebak tu sebab as parent kita kena kuat kan..

ina org jitra ^_^ rindunya kampung halaman *hehe walau balik cuti raya lepas punya la lama


latest entry:
tutorial sushi

.:fyzz:. said...

Adlina: tuh la mmg risau la..tp mujur hari nih anak dh ok..ooo orng jitra..tq singgah sini..