Sunday, May 15, 2011

Sedih Tau dak....bila anak kena masuk HOSPITAL

Hari ahad bersamaan 8 Mei 2011, anak aku safiiy ammar di tahan di wad.....sehari sebelum usianya menjengah 6 bulan.
Alkisahnya..balik ja pada keja pada petang ahad pada hari tuh...ammar dh sumthing wrong somewhere dh..mana taknya..sepanjang perjalanan dari alor setar ke Pokok sena.....hmpir 3 kali adik muntah..tgk sampai lali dh....aku nih mmg dh saspen dh..sbb sejak dari kemarin adik mmg dh demam........aku pegang pun badan dia dh panas..

Balik ja kt umah adik dok muntah2 ja...minum susu ja muntah..kesian sangt..badan lak mmg dh panas...

Tanpa lengahkan masa dlm pukul 11 malam...tgk keadaan adik yg makin panas (check suhu bdn dia dh.38.5)..so pe lagi hantar la ke hospital Sultanah Bahiyah. terus ke Emergency....alkisahnya..pi la terus jmpa doktor..mmg depan doktor pun adik asik2 la muntah....(kakak pia lak...tok ngan wan mai amik tidoq kt umah depa)

So bermula la episod 3 hari 3 malam aku dn anak aku safiiy ammar di wad....kami di tempatkan di wad 5B..satu bilik tuh ada 4 patient..pastu ada la waris dok menanti gak..

owh ya mujuqla adik tak yah kena tambah air ka apa..cuma kena amik darah..then cuma makan ubat dn antibiotik ja..

malam pertama dn kedua..adik asik lah merengek..nak aku peluk ja..cian sangt..hidung dh la selsema..byk kahak...kesiannya........anak mama..

Alhamdulillah..setelah 3 hari di rawat di hospital.pada hari rabu 11 mei..dh leh discharged...syukur Alhamdulillah...

Kepada kengkawan....aku harp korang doakan moga Safiiy ammar cepat sembuh yer..i love u sayang mama...

Pepun tq kepada my husband yg siang malam bertungkus lumus menjaga adik brsama2...tq to my mom and mila yg jaga pia...emmmm pia tak sekolah la 4 hari...

adik bermanja dengan babahnya...alooo2 ciannya cayang..
Doktor2 yg merawat Safiiy..
Di buai mimpi..di katil hospital..

16 comments:

SuZiE said...

smoga safiiy ammar cpt sembuh.. sedih tgk bdk2 kecik demam sbb diorag taktau nk buang kahak..

munna said...

semoga baby Ammar cepat sembuh...takde lagi pengalaman anak tahan ward...

.:fyzz:. said...

suzie:mudah-mudahan..tp cam biasa time break kak fiza pi tgk n bg susu kt safiiy ammar..tui2 ..mmg depa tak reti nak buang kahak..cian kan..

.:fyzz:. said...

munna: sama la..sya pun tak dak xperience anak masuk wad..eh..ada masa diorang kecik2..warded sbb kuning..

azrisha said...

sian dia..kecik2 masuk spital dah.....semoga dia cepat sembuh yer....

biasalah pijot....anak2 tgh membesar ni...mcm2 kita kena tempuh kan....

anak aku pun pernah dimasukkan ke spital gak....sbb jangkitan kuman di kaki....

iduraz said...

alala, shian dia..
hannah umairah kita pon pernah warded masa dia sepuluh bulan aritu, gi emergency memalam, terus kna tahan sbb batuk tk benti2, duk ward amik darah, ubat n antibiotik..pastu leh discharge..risau kan hati ibu bila anak sakit..TUHAN jer yang tau

Pn. Zana said...

oh..muntah2 eh. semoga Ammar dh kembali sihat yer.pasal hadiah tu per..:).

.:fyzz:. said...

azrisha: iyer ke..masa tuh abang ka baby yg masuk wad..cian kan...sedih hg tau dak..tgk anak yg tecik dn tomey kena tahan di wad...so touching...u know...

.:fyzz:. said...

iduraz: ooo baby iduraz pun penah warded..ala cian kan...hati ibu mana tak sedih kan...oo ya..mintak maaf tau..lambt pos hadiah..insyallah..hari nih saya akan pos..sgt la tak sempt ngan keadaan anak yg tak sihat gini...

.:fyzz:. said...

PN.zana: thanks sbb memahami..insyallah by this week atau hari nih..fyzz akan post kan hadiah k...insyallah ammar dh makin recover...

{ e'mie } said...

sabo yer jot...aku faham perasaan ko..coz aku ni semua anak2 penah masuk wad..tuhan ajer yang tau perasaan kita ni sebagai ibu...uhukkksss

aLoNg@Na said...

along mmg sayu la klu nengok budak kecik dok spital,nak2 lg klu dicucuk lak kt tgn ke kaki ke...along pnah rasa ms danish warded dlu...sbr ek..so cemana keadaan adik skang?

.:fyzz:. said...

emie: iyer la emie..tq sbb ko memahami..mmg rasa sngt sedih kan..bdn yg masih kecik dn lemah..tiba2 kena msuk wad..:(

.:fyzz:. said...

along: tq for caring...adik dh ok..tp tuh la badn susut skit..adik lak dh leh merangkak..so far adik dh OK...doakan moga ammar cept2 baik cam biasa yer...

Cik Kiah said...

alahai...cangat cian..moge die sentiase dilindungi Allah kak...

.:fyzz:. said...

Cik Kiah: AMIN ..insyallah