Thursday, September 22, 2011

MALANG TAK BERBAU..

Itulah yg menimpa aku kemarin..di pendekkan citer..as usual, tetiap hari aku akan pegi kt baby aku kt nursery..biasalah kan ..pegi bermain2 dan menyusu dia..leh dikatakan itulah rutin aku sejak Safiiy Ammar dok di nursery (sejak umur 3 bulan..skang dh 10 bulan++)..almost 7 bulan la kan..

Ok2..tajuk malang tak berbau yg aku nak relate kan adalah KETA AKU ROSAK daaaaa....huhhhu..tuh yg malangnya..kemjadian itu terjadi masa aku stop kat kedai makan kt nursery anak aku nk bagi duit yg aku terhutang kt kedai makan tuh..ala Rm singgit ja..(tp singgit pun ttp hutang kan...)

Nk jadi citer ...pas ja aku bayaq wit pa semua..then aku pun nk balik ofis la kan...start punya la start...tak hidup engine keta aku tuh..huh2..ini sudah saspen...jam dh dekat kui 2..pastu ada la hamba2 Allah yg tlg2 tgkkan..mmg depa keta..sbb bateri la...

make it fast and short..lepak punya lepak kt kedai makan tuh..aku call merata la..adik aku yg mengajaq kt MRSM, husband aku ( tak leh wat pa la dier pi Kursus seminggu)...cikgu Safiiy ammar...rakan sepejabat..Last2 dgn pertlngan rakan pejabat..ada la mekanik mai charge bateri. keta..per lagi aku kena la follow mekanik tuh ke Workshop depa...Adik aku Mila escort aku dari belakang..mana tau mobil aku mampuih di tngah jalan kan..

Ding dong...dong ding..akhirnya melayang la duit aku RM185.00..huhu..bateri baru RM165.00 plus upah travel apa tah..20 hengget(ceh ingtkan tak yah) ..huh..

Pepun hari nih dh gaji...tp tuh la..mmg malang tak berbau..mmg masin mulut anak dara aku...pagi sebelum kejadian.."mama,cik rasa keta kita nak rosak la" ya la akibat ..dok bunyi ceh ceh..ceh..mmg ceh la..tp its acceptable la kan..becoz bateri tuh dh 2 thn lebih da..

Sekian citer saya...

6 comments:

NuR IzZaTi said...

hehehe..masin mlut ank akak tu.

.:fyzz:. said...

nurIzzati: tu la ..sufiya nih mmg..mulut dia mmg petah..dn kata2 dia menjadi lak..huhuhu..melayang dekt Rm200..

~aSHa~ said...

kete tau arini gaji kot....eheheh

.:fyzz:. said...

asha:cam hampeh ja kan..tuh la tuh..cam tau2 lak..haahah..pepun yg penting anuar dh janji nk bagi aku separuh duit bateri kemarin..

Pn. Zana said...

huhu. tau2 je kan hari ini hari gaji. but, normallah tu rm banyak tu tuk bateri kete..hehe

.:fyzz:. said...

Pn zana: iya la zana..huhu..tau2 ja kan..bulan nih mula2 service keta..pastu bateri..semuanya melibtkan RM RM$$$