Tuesday, December 27, 2011

cERIta Hari INi

Salam dan apa kabar semua..camna hari nih...hangat atau seram sejuk..atau lebih hangat daripada biasa...
aku cam biasa ja suam2 kuku...
Hari nih keja...hari Selasa.kena kai baju korporat..(tak suka!) pastu hari nih gak ada Hari Kualiti peringkat MARA Negeri Kedah...jadi penonton ja..tk dpt apa2 certificate pun..tak pa la tak dak rezeki..program start dari pukul 9.30 pagi smpai tengahari..mula dengan program ceramah kualiti dan pemberian anugerah Q

Tp kan...time pagi aku mintak excuse sebb aku kena ke sekolah anak aku ..beli buku sekolah, malas nak pi sorang aku drop amik sufiya kt taska adik..pastu pi la beli buku2 sekolah mengikut list yg diberikan..semua sekali RM57.30 sen ja...tp tak termasuk baju sukan semua lagi..sbb sufiya tatau lagi rumah sukan apa kan...
pastu kami pi makan kt depan Sek ren sultanah asma..makan mee goreng ngan nasi ayam ja...lapaq la..

emm hari khamis nih aku dh apply cuti sbb sufiya kena attend exam utk tentukan kelas utk darjah satu lak....that's my pengorbanan buat anak2..terpaksalah kan...demi anak2..aku tak kisah..even cuti aku tinggal 9 hari ja lagi utk tahun nih...lagipun aku plan lepas temankan pia exam aku nk ajak dia temankan aku pi shoping jubah atau baju ready made baju kurung ka...pastu leh makan2 ngan dia n jalan2..sonok la bila ada anak dara nih..dh leh jadi kawan...

Kak pia berbaju sekolah rendah..nih testing ja..lihat la.tudung n baju masih kedut2..sb baru kuar dari plastic bag

Gaya seorang budak sekolah rendah..

8 comments:

~aSHa~ said...

a'ah dah boleh jadi kawan dah..seronoknye....leh shopping2...leh gi salon sama2...best2...



-------------
pijot, walau laki aku ada dgn aku hari (kdgn2 outstation tu byk)...tapi aku jugak yg sorang berjaga malam pijot wei..ehehehehehe....dia takde nye..siang2 je la dia leh layan anak..time tido, dia tak dengar dah la anak tak sihat...btw dia pun sendiri tak sihat...3 hari dah jugak dia tak sihat...

.:fyzz:. said...

asha: mmg tui zidah..sngt sonok sbb leh become friend dh...pia pun dh leh bg opinions & suggestions.

emm iya ka wey..takpa la...dh tugas somi hg byk OS..nk wat gena..tkpa kita as mom la kena byk berkorban kan..

fiza said...

Awal tahun nih ramai lah prents yg cuti termasuklah saya. TU baru masuk tadika ☺☺

MaryaYusof said...

Seronok tgk org ade anak dara dah besar..
Skrg kena amik exam ke nak tentukan kelas? Bagus ke mcm tu? Mungkin utk memudahkn cikgu memberi focus yg bersesuaian antara murid...sendri tnya sedri jwb...hehehe

.:fyzz:. said...

fiza: takpa fiza bagi support kat anak2 kita..saya pun tak apply cuti lagi utk hari pertama persekolahan pia nnti..

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: that's a answer...hehe.munkin rsanya gitu la..melalui exam dpt tentukan keupayaan murid...ada murid dh tahu 3M(membaca,menulis,mengira) tp ada yg masih tk dpt kuasai..so kena la separate kan...
emm tui la marya ...bila ada anak dara yg besar nih..sonok sngt..depa nnti marya leh dpt baby girl lak..insyallah..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alahai, siap try dh..
mesti x sabar2 nk masuk skolah ni..
heheh..
my alya masuk pre-skul pun eksaited,
tp mommie n dedi lg over..
kami berdebo kemain lg!

.:fyzz:. said...

lely/Ummi Alya Husna: waaa...iya ka..mmg pun saya ngan hubby pun terlebih excited bila anak masuk sekul..pepun salam kenal dari fyzz