Tuesday, February 10, 2009

FLASH BACK..SAD STORY..pecah rumah, rumahku..

sedih mmg sedih...sapa tak sedih kalau rumah kena PECAH MASUK mcam ner nak citer yer..sebb geram+sedih+nak teriak semua ada nih..tapi nak wat gena kan..huhhhhh..ok ok..tarik nafas deeply huh..ok alkisahnya cenggini...(kejadian nih dh hampir 5 hari berlalu la..) Hari Ahad 25 Januari bersamaan hari Ahad......kira kejadian tuh malam la..esok tuh raya Cina kan... .malam tuh...dok plan ngan my hubby nak pi Nasi Kandaq nak pekena Roti Cheese ngan Roti Nan serta Nescafe tarik per semua la kan..tapi tetiba malam tuh jadi mengantuk hurobbi la lakata....pia lagi la pukui 8 dh tido..aku pun landing gak lam kui 9..my huby pun trut lena..pelik kan.semua pkat lena kt depan hall mengadap tv yg dok on tuh..heran kan...then takpa la..laki aku kata malam tuh dier nak kuar gi tempat keja jap..ada hal katanya .....nak setel keja..pastu aku pun bangunkan la my huby lam kui 12 lebih gitu..time tuh lak pia jaga dari tido...laki aku kuar lam kui 2 pagi gitu la..aku lak dok teruskan ektibiti bermain2 ngan pia la..sambil tengok tv kan..then dh laki aku kuar semua..aku pun ajak la pia tido lam bilik..time tuh lam kui 2.30 pagi la..kami pun kan main la kan mentang2 la esok cuti raya cina...tido pun ala2 lewat la..leh bangun lewat esok kan..so aku ngan pia pun masuk la tido ngan jayanya.....to be continued..........

PAGI 26 JAN 2009 (BERSAMAAN RAYA CINA) my huby kejutkan aku lam kui 7 pagi...(dier baru balik dari tempat keja -fyi my hubby skang bertugas di private firm (Account Department-so malam tuh dier oncall ada keja skit so kena la pi keja kan..) then my laki terus bangunkan aku dari tido..cuit2 skit..then aku pun jaga la kan..laki aku tanya mana mini drawer lam bilik tido aku..aik teng teng..heran bin ajaib......mising....aku pun terpa bangun la.....tengok dh lesap dh drawer aku tuh..lam tuh mmg ada mcam2 la...then aku lari ke blik sebelah..tengok purse aku lak ghaib..aku bergegas tengok lam beg pakaian ..(ada rantai tangan kawin aku..) pun ilang...........sialannnnnnnnnnn mmg tak guna...sah la umah aku kena pecah masuk...sah dan mmg kompem..sebb Playstation PS2 laki aku pun ghaib.....adey la mmg meraung bising la aku pagi tuh..apa lagi aku pi la kat jiran sebelah gitau yang umah aku kena pecah masuk..depa pun tekezut cipanzi la kan..(pia time tuh bangun terkelip kelip pop matanya memandang kami yang dok haru biru tuh…apa lagi aku ngan laki aku pun pi la wat report kat balai polis..kami pi buat repot kt balai polis aloq setaq..mmg memula tuh Polis pompuan dua orang tuh ala2 kereks gak.ada ka suh aku ngan laki aku pi wat report kt balai polis Anak bukit lak..apa lagi aku time tuh ngan bad mood ngan sedih aku cakap la…saya nak gak wat repot kt balai polis aloq setaq..nnti pihak puan maklumla kt balai polis anak bukit.so depa pun lihat akan keseriesan aku tuh depa pun terus amik la repot aku….sementara laki aku lak dok tepon CIMB operator suh blok kad aku..kang si penyamun cilanat tuh sesuka ati amik duit gaji aku plak.muka tak malu..mmg hamjades tui…….

Then tengahari mak ayah..adik2 aku mai umah….semua pakat sedey la..umah aku pun ala2 huru hara skit..so mak la yang bawak nasi n lauk tapau makan kt umah aku..makasih mak….cik sayang mak…mengikut apa yang jiran aku pi tlg2 tengok kt tok moh kami sefamily kena pukau…tuh la tak sedo diri..mak ayah aku pun tlg2 pi tengok2 gak la…mmg kami pun berubat gak la..yer la sedih wey..gelang emas kawin yang berharga RM3k ngan rantai tangan pia……(semua kami tak pakai) aku nyer gelang ala2 nak terputus so aku simpan la jap sementara nak repair..manakala gelang tangan pia sebb pia kan sangat ganaz..dh dua tiga pat kali jatuh..kali nih huhuh jatuh ke tangan penyamun yg amat celaka…..hmm tah apa lagi nak citer yer..sedih lagi nih walaupun dh 4 hari berlalu…….. Antara barang2 yang hilang…… 1) dua utas gelang emas…(huhuhu sedih nya 2) 5 bentuk cincin emas (cincin tunang, cincin kawin, cincin hadiah aniberseri. 3) dua utas jam tangan..jenama ala besa2 je Alba n Casio…(satu hadiah anibeseri gak 4) Kamera digital cap Canon (sedih woo itu kamera aku beli guna duit bonus tau 5 thn lepas..pasni mungkin tak leh dh bergambo tempek kt fp ak nih huhuhu 5) handphone cap Nokia..(nih lagi la hp aku sebelah telinga aku je penyamun nih amik..aku skang dh takde hp huhuhu… 6) Playstation (PS2) Dn barang2 lain cam aku letak lam drawer tuh..ada la eksesori aku keja cam rantai2 manik keronsang(aku baru beli tiga set) abis penyamun tuh ankut….minyak angin but2 yg aku baru beli pun dier ankut abis..mmg sial la kan…

Tapi aku panjatkan kesyukuran pada Allah Swt sebb penyamun tuh tak apa2 kan aku dan anak aku …dh la malam tuh pakai sexsi..(pant pendek ngan body shirt je…) huh sib baik…so pada kengkawan…beringatlah..elakkan rumah anda dari di masuki..dipukau…nak tips elak pukau? Ok dh la penat dh aku menaip nih………daaaaaaaaaa adios nota kaki: penyamun tak guna tuh mmg tui2 malaun la dh la amik duit aku yg tak seberapa tuh kan..dier kebas gak sekali ngan purse yg ada lesen memandu, IC, mykid kak pia kad bank cimb ku dll kad bank yg takdak duit huh mmg hamjade la ..kotya nak curik amik la duit dh..nih susahkan aku ke hulu ke hilir pi JPN la JPJ la..huh apa la malang nasib new year ini tahun...
*foto di atas menunjukkan aku yg kegusaran, kesedihan, dan kegeraman terhadp kejadian menimpaku..lokasi penggambaran Pendang Lake Resort,Kedah Jelapang Beras Malaysia.



8 comments:

*Miss Geli^ said...

wei, erm...ke laki ko tak kunci pintu elok elok lepas kuar umah pagi tu?
gate ada kesan kena umpil ke jot?

My Blog said...

ayooo.. ciannya... bawa bersabar ya...

.:fyzz:. said...

miss geli kejdian tuh berlaku lam kui 3 hingga 4 pagi gitu la..penyamun hamjadah tuh masuk ikut pintu belakang wey...pd cik myblog yer la mmg cian...habis brg dier hamik...mmg tak halal la dunia akhirat..huhuhu

.:Iz-aNn (",):. said...

weii...tadop citer lain ker...
citer ar hal² gembira lak ker...
takmo dah citer sedih² ni...

.:fyzz:. said...

yer la yer la nih nk gitau la citer gumbira..sat noh...biarpun ku ingin melupakan namun ianya masih di ingataan..ewah..berfalsampah lak..hehhe

sya's said...

wei... tinggal ketapi... sian ko jot... tapi mujurlah ko ngan anak selamat.. dia tak papekan... risau weiii.. harta kita bley cari lain.. nyawa tu.. takde gantiiii... pasni ko make sure seme kunci.. mangga... sealed seme... sblom tido

.:fyzz:. said...

yer la ko chah sama ngan emie..ketinggalan komuter..huhuh..yer la tui kata ko tuh..ayat ko nih mmg ala2 iklan kerajaan malaysia la..cayalah...yer la mujur la aku ngan pia tak diapa2kan oleh si babian pencuri tuh...

.:Iz-aNn (",):. said...

sorang lagi yang ketinggalan...sian tul kat hang jot,..sib baik hang ceredik buh kat sini...kami² dah tak layan fp dah...