Tuesday, August 18, 2009

5 Hari menjelang Ramadhan..

Mamaluvsufiyamamaluvsufiyamamaluvsufiyamamaluvsufiyamamaluvsufiyamamaluvsufiyamama
My darling my sweety..SUFIYA ADRIYANA...

Ramadhan datang lagi...seronok kan..aku suka betui bila bulan posa nih bukan apa leh relax skit perut nih darpd membaham pelbagai jenis makanan dn spesis..tapi tatau la kalau bukak posa bedai cover untuk 4 kali makan.apapun..bagi aku Ramadhan memg dinantikan oleh aku..malah kuih raya dan baju raya pun dh ditempah ..punya la excited kan..

Dh dekat dua minggu abis exam..walaupun 5 paper..tapi ada dua subjek killer yg leh wat aku naik gastric otak la gak…mmang seminggu jugak la aku cuti tanpa rekod exam…dari 3 Ogos hingga 8 Ogos..kira abis exam terus dpt selsema la badan tak sihat la..dek kerna exam punya hal..altermaklumlah..dh lama tak rasa big exam cam nih…walaucamna sekalipun..aku harap result nnti ok la.AMin..

Hari sabtu lepas..kakak aku wat majlis kesykuran nak sambut Bulan puasa..then alang2 pi umah kakak..aku terus pi tengok umah aku….saja je nak tengok progress umah..syukur alhamdulilah..umah dh siap dh…Cuma wiring saja lagi..jalan semua dh berturap..happy sangat..syukur..kalau ikut agreement end of this year baru leh masuk umah..tapi tuh la…kena tunggu cf smua dulu..pastu pe lagi..kemarin dulu aku pun survey2 la harga untuk wat grill……ngan survey curtain kat Kamdar…kebetulan kamdar ada sale…dok plan nak wat curtain kaler GOLD..emm banyak benda kena pikir bila nak masuk rumah baru..wiring…kipas lampu..grill, cabinet..dll lagi…lepas nih tak yah la sewa2 dh bila ada umah sendiri..dok pk2 balik betapa ruginya dok bayar sewa kat orang..drp kita sewa baik kita beli..tak rugi..nnti kalau tak nak dok kat rumah yang dibeli ..kita boleh sewakan…kalau boleh bila dh pencen nnti..insyallah aku nak wat rumah kat kg…yer la tanah sendiri senang leh wat ikut plan kita…dn leh la wat besar skit..tui tak?
Citer pasai pia lak…si kecik manja sayng aku nih..cam biasalah..makin besar makin banyak peel..itu la ini la..walau camner pun peel si kecik nih…aku tetap sayang kan sufiya ..more than everything..dia la peneman aku…dier la kesayangan aku….mama sayang pia…
Huh lega..bulan nih leh relax dari segala asgment..segala kuliah..maklumlah cuti sebulan..insyallah lepas raya..masuk semester 2….emm..kira bulan nih nak rehat sepuasnya..rehat dari asgment je la..kerja kt ofis cm biasa..banyak cam tuh la…….yer la nama pun keja ofis..kalau tak dak keja tuh..susah la..yg penting niat kita bekerja kerana Allah taala dan mencari rezeki untuk anak-anak kita..dan insyallah kerja kita akan mendapat keberkatan..
*segala nukilan..hanyalah lahir dari hati nulari sendiri….luahan hati dan perasaan…

18 comments:

.:Iz-AnN (",):. said...

rindulah kat hang...

::It's Me:: said...

haaa...baru muncul setelah bertapa... dah besaq sangat dah pia....pijot, pia kata nak adik...hehehe

~aSHa~ said...

dah lama tul ko menyepi ek...mana lawak jenaka ko tu pijot..hilang dah ke

.:fyzz:. said...

izan: ha la..aku pun windu ang gak..kemarin aku khatam blog hg..tapi tak nyempat mengomen...akan ku ngomen kemdian yer..
it's me.mama lyna: tuh la ejan oi..aku dok bertapa hingga naik sarang anai2 dh blog eye pees aku nih..nheheh..pia nak adik..ya ka wey..heh..insyallah nnti i announce kan..
jidah.: aku bukan menyepi tapi aku bz exam la hashajidah...loya+melugai baru ilang nih..lawak gurindam..ha nnti la..baru start enjin nih..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

selamat menyambut ramadhan pijot.. insyallah hujung tahun merasa la duduk rumah sendiri kan.. leh la hias cantik2..

.:fyzz:. said...

kak mimi: salam ramadhan jugak..lagi 4 hari kan..tuh la..harap2 hjung thn nih dpt pndah ke umah baru..insyallah:)

aLoNg@Na said...

rindu kt hang jugak pijot..
slmt bpose ek..bla ramadhan dh mkin hmpir ni,mmg terasa sgt kemeriahannya..mmg sonok kn..thn ni bpose ngn anak ler...lg sonok lg meriah..alhmdlillah dipnjgkan umur dpt bertemu ngn ramadhan lg thn ni...syukurrrrr

.:fyzz:. said...

along...hi ..ye ke..tuh la aku skang bz la along..cam2 hal..yer la..sonok bila sambut Ramadhan ngan anak..hapen +fening..heheh..Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak..

umilia said...

ish2..ingt hang da ilang pi mana la.lame benor ilangnye.takpe smntara tgh cuti rht ni rht btul2 ye..nnti next sem nak behempas pulas lg.cmtula klu mak/isteri/pekerja yg smbg blaja.aku ni ntah bile nak smbg.hasrat hati tu ade tp tkut tak tebawak.hehehe..

.:fyzz:. said...

lia: aku ada ja aih..tak pi mana pun..masih ada di dunia yg fana ini cewh...di mana ada jalan di situ ada kemahuan..sambung je belajar..amik loan MARA..sebb mara kena bayar skit je..bukan cam ptptn tuh.tah apa2 tah..aku ada lagi setahun lebih ptptn..dok potong gaji...insyallah tahun depan bis la..

::It's Me:: said...

pijot, aku dah lama berkecimpung ngan bisnes nie..wei, mak mertua aku duk buat bisnes frozen food...aku raya pahang taun nie, pehtu raya kedua balik kedah...aku nak mai umah hang bleh...?

.:fyzz:. said...

wah bagusla biznes minded..frozen food..wah leh mai promote kat ofis aku nih..kan..owh raya kedua hg balik raya kedah lak yer...umah aku..mai la..sila lah..tapi umah sewa la ejan..umah baru lom siap sepenuhnya lagi..aku cam biasa raya pertama kt umah aku la.then pi umah mak mentua petang lak umah aku lak.hehe..maklumlah korner2 kot aloq setaq gak..heheh

Lissa, Azah, Ct, Angah, Kak Chaq said...

erm..baru dengaq citer hang setelah menyepi yer...erm..moga2 result hang gempaq nanti.....insyaAllah...erm...bulan posyer sok lusa ni aku nak mintak mahap kat hang dan kengkawan kita kalo ada silap dan salah yer..mana tau sok lusa dah ko ker..kekke...aku baru jer baik dari demam..seminggu aku mc dan batuk..bb kat dalam ni pun duk tak reti nak diam....aku dah 6 bulan..erm...besh nyer hang yer...dah nak masuk umah sendiri..so boleh la kerap mai umah aku kalo aku blik yer...

umi airol.. said...

aiyarkksss..ini orang baru muncul..bertapa punya pasal..aduih lah..aku doakan ko success dalam exam..dan success dalam pose..hahaha..aku ni blur lagi nak buat baju raya..yer ler..nak beli kang aku dah 9 bulan..tak beli kang..teringin nak baju raya jugak..mana satu nih...

lin_cute said...

Pijot....aku pun ghindu gak kat koran...bila lah agaknye leh kita berjumpa kan.....pe2 pun aku di kesempatan ni aku nak ucapkan 'Selamat Menyambut Ramadhan' yang bakal menjelang tak brapa lama lagi....Semoga Ramadhan ini menjadikan kita manusia yang lebih beriman....Amin....

.:fyzz:. said...

azah: ya la aku pun mintak ampun dn maaf la andai ada salah silap..hg nih..aku doa hg n bb sihat..dh 6 buln dh noh..so due bila?lor cian kat hg demam..jangan b1n1 dh heheh..tuh la azah..nnti hg balik kg singgah la umah aku...(hujg thn nih..)
emie: pertapaan ku telah berakhir emie..aku masih wujud lagi di negara malaysia nih.heheh..ko camner..taklama lagi dpt emie junior sorang lagi..bestnya airol dpt adikkan..takpa ko beli la jubah besaq2 yg glem n beads..so leh la jadi 2 in 1..kan kan.
lin cute miut: ha la..entah la kita nak bertemu bila kan lin ngan kengkawan semua maklumlah nojah kt Papua new guinea..izan kt Naratiwat..jidah kat Macau hongkong ..aku kat Dubai, Kedah..heheheh..tp camner pun korang mmg best la..Salam ramadhan..

~aSHa~ said...

hoi hoi...ko salah tempat tu..aku bukan kat macau, hongkong ler..aku kat PARIS...eheheheh (kalo dpt posting sane...segala mak bapak bestnye)

.:fyzz:. said...

zidah..owh ya ka hang kat Paris..ish ish aku lupa la...nnti ko posing gambo banya2k yer..hehe