Sunday, September 27, 2009

Kesungguhan DI HARI RAYA yg Mulia

wit love..me n my luvly hubby Mr anuar..

Suatu hari di Hari Raya..Fyzz n my sweet family..
Me n my sis mila






Me, posing2...

Rujuk kepada tajuk di atas, ianya menunjukkan betapa meriah dan sakannya perayaan Aidilfitri kali ini ..syukur alhamdulillah, aku dn my hubby masing2 cuti seminggu ..so apa lagi mmg beraya sakan dari Raya pertama hinggalah raya ke7….cam biasalah la malam Raya..aku, pia n mr anuar bertolak balik ke kg..ya ng mana jarak masa hanya kurang dari ½ jam..heeh dekat je..then bermula la episode tolong menolong di dapor..pasang2 langsir baru..aku lebih kepada menjadi mandur la hahaha selebihnya adik aku yakni mila yg mengaplikasikan kerja2 berkenaan..


This year, kakak aku raya kt Kedah..then raya kedua baru move ke Kelantan..so kami sefamily lepas Solat Raya…berkonvoi jalan umah adik beradik la…selepas solat raya..sessi amik gambar skit2..then mr nuar mengajak aku ke rumah bonda mentua terchenta..so kami pi la umah mentua lak..lepak2 lebih kurang 2 jam..aku pun ajak balik sbb dh janji ngan my sis..n mak nak konvoi beraya umah adik beradik.


Dan raya2 seterusnya…dilalui dengan penuh bermakna..mmg tak lekat umah la ngan open house la ..ngan kenduri la…leh jumpa kawan2 lama..masa sekolah2 dulu..then yg plg best ..Norizan Ibrahim..aka ejan..merangkap mama lyna dn isteri si helmi bertandang ke rumah aku..pada raya ke 4..tak silap aku la..makasih la ejan…sudi2kan mai umah aku..setelah hmpir 7 thn tak jumpa.

Tema aku this year biru…ok tak…? Sbb sebelum2 nih asik2 pink, maroon, pepel.dok pusing kaler2 cam tuh je kan.this year lain skit…owh ya gambar raya skit sangt..tak sempat nak bergambar..ada lagi gambar tpi tak transfer lagi…nih la serba sedikit..gambaq2 nih diposingkan masa kt umah mak aku..umah pun tak siap nak renovate lagi..kebetulan mak aku tambah skit umah…ada la serba skit tak siap lgi..

Tuh je la citer raya..hari nih…setelah 9 hari aku bercuti aku dh masuk kerja…hmmmmm sunguh bosan kerna aku masih lagi mempunyai mood raya yg amat membuak2…tpi takpa this week n minggu2 mendatang banyak lagi open office yg akan diadakan…
Salam Lebaran.



Nukilan , Fyzz81eva..

14 comments:

~aSHa~ said...

Salam Aidilfitiri,

wah raya sakan..aku raya pertama - kedua raya kat umah mentua..duk umah je...tak sempat nak bertandang mana2 mcm last2 year...sbb org dtg bertubi2..hingga tak sempat nak angkat kaki..nak bersalam2 pun sempat sekejap je..sbb org dah dtg...almaklumla surau ayah mentua ku tu itu dekat sgt...uhuhuhuhu so mmg diterjah awal2 la umah dia....last2 nak bergambar secara ramai2 pun tak sempat ni...dah ptg bila dah slow skit org dtg...masing2 dah tuko baju...berpuluh2..terutama anak2 ar....uhuhuhu skit je gambo kami...

eh ini entry ko kan...eheheh tercerita plak kisah aku...aniwei best ler dpt jumpa kawan2 tahun ni ek...bila hang nak konvoi ke timur plak?

~aSHa~ said...

* berpeluh tu tau..tersalah taip..berpuluh plak

wei...sufiya tu tak sesuai dah didukung2..ehehehehe rasanye lagi sesuai kalo adik dia yg didukung..eheheheheh...

.:Iz-AnN (",):. said...

tul tu sha...adik dia lagiiii sesuai didukung...ihikss

umilia said...

uiks..org duk kg pun cuti smpai seminggu ke.sakan tul ko ek.aku ni tak ckup rs nye cuti smggu..byk lg umh tak dpt nak gi.jadual penuh smggu je..nak cuti pnjg kene smpn cuti.tp ko mmg bestla..gi umh metua 2 jam je ek.takyah nak tdo sane kan.ish..klu aku harap la..

.:fyzz:. said...

Puan hashazidah: aku pun gambaq tak sampai 10 keping pun lam kamera...lam kamera hp..ada la lagi tak tak haplod lgi..so hg mmg raya kt kemamang la thn nih..next year kt temerloh pulak yer..aku as usual la...mmg jadi mandur je..hahah mila la yg plg rajin..nak wat camner akak2 dier kan ada anak2 kecik..(aku anak kecik ke?) hehe..btw...mengomen komen kedua ko tuh...hahahah tui tuh...mmg kena dukung adik kecik la...bukan dh didukung kak pia tuh..setuju2..insyallah tungguuuuuuuu yer...


izan: iye2 aku setuju gak zan...

Umilia: ha ah lia..bis satu kg..satu kedah aku tawaf..mmg puas hati la..kebetulan laki aku pun cuti seminggu ..suka la dier setelah masuk keja gomen nih senang cuti..dulu keja private susah skit....tuh la kami sakan beraya tuh...mmg tak dok umah..tp ada gak request kengkawan nak ke umah so aku pun sediakan la apa yg patut yg ditempah di kedai je..heheheh..tak sempat la wey...ha ah..dua jam je aku lepak umh mak mentua aku..tpi kan lia raya kedua pegi lagi umah mak mentua., mak mentua wat Nasi Tomato..so tak lepaskan peluang la..

..nOj.. said...

aku ingat anak zidah pakai baju berpuluh2 pasang sehari... berdebar rase... hehehe... besnye kn kenangan beraya... lambat lg ke nk raye taun dpn?

.:fyzz:. said...

noj: baru aku pasan statment jidah..fuh berpuluh2 pasang cam kedai baju la .heheh..rupanya peluh2..tuh la tuh..tkpe noj..raya haji comin soon..

aLoNg@Na said...

suka nengok hang posing2 jot..ko menten jer cam dlu ek..alg ni ha dh mcm drum dh...xtau la cmner nk kuruih smula ni..bg la petua sket...

alg sokong pdpt dorg2 kt ateh ni..pia dh sptutnya ada adik dh ni...

.:fyzz:. said...

along..tak la ada gak sparepart2 ..hehe..tpi pjot amalkn makan jamu..n then minum air msk ngan byk..(kurengkn ais.) hmm tuh je la ..yg len tuh along leh refer la kt previous citer kt blog aku..sbb ada la gak bg tips2 sebelum nih.hehe..yey yey..along pun setuju ngan pdnpt derang yer..pjot pun setju gak..hahaha..

*Miss Geli^ said...

aku satu gambar raya pun tadok....


sob sob...raya paling meskin ini taun

.:fyzz:. said...

Puan nora: lor iyer ke..gambaq sipi2 pun takde ke..hmm tuh la aku pun sama la..gambq ada baper keping je...takpa nnti raya Haji lak..

Lissa, Azah, Ct, Angah, Kak Chaq said...

heheh...biru nyer dia...erm..sedey tau tak dpt jumpa hang...aku memang nak jumpa sngt2 sekali mak aku ajak g umah makngah la plak..so ingat nak kolling hang suh dtng umah lepas tu..skali hang dah tercongok kat umah aku da...erm..sonotnya izan p umah hang..ala apsal tak mai umah aku skali..aku raya kelima time hang mesej tu la aku baru gerak balik...huhu..paper pun thanks la sudi mai umah aku....nanti bulan sebelas kita jumpa yuer babe....

.:fyzz:. said...

azah: fyi ..ejan bukn izan..hehe..hmm frust gak la tak leh jumpa mak buyung..aku ngan anuar tercongok la depan umh keta takdak..tpi mengharap lagi...then tnya ada sorang budak tuh depa pi mana..dier pun tarak tau..huhuh..insyallah bulan 11 nih aku pi lagi..beserta hadiah yer.hehhe..nnti raya haji..hg dh bersalin ka?

K. Anim said...

w/pun dah ujung2 syawal ni kak anim nak ucap juga selamat hari raya maaf zahir dan batin buat fiza sekeluarga.. sakan betul fiza beraya yer.. kak anim masih dalam pantang lagi tp still jalan2 juga p beraya.. tahun ni giliran umah mertua...depa tak kisah sangat..klu mak kak anim marah..dalam pantang jalan merata...gambar pun tak tangkap...terlupa...umah mak mertua kak anim kat bukit tembaga..tau kan?