Thursday, September 03, 2009

Something to Remember...Honeymoon 2004

                           

he's my heart, my soul ...my everything..and he's very meaningful to me..and i know i cant live without him..HIS MY BELOVED HUBBY Mr Shuhaiful Anuar..(aiceh luahan hati dn perasaan plak..)tetiba rasa sayang dn rindu membuak2 kpd suami terchenta....dn terus bukak album yg sedia ada kt ofis aku nih hah..album hanimum la (Langkawi 2004) ...sebenarnya before nih aku tak penah expose gambar hanimun ..hmm and nih la first time. Aku sayang sgt kat dia...susah senang aku bersama dia..bayangkan..sejak tahun 1999 aku kenal dia...



Flash back...Mei 1999...di Hospital Besar Alor Setar,kedah..(sedekad yg lalu)


Tatkala itu aku bersama ayah aku tgh wat medical check up kt HBAS...time tuh kena wat la sebb nak masuk ITM (intake Jun 1999..pergh long time ago....msa tuh tunggu result xray..mak ai lama tui..then aku pun baca la paper..tiba2 ada dua orang mamat....yg encem2..dok say hi2 kt aku..konon2 nk pinjm paper..ayah aku lak..eh cam paham2 ja..trus blah dari tmpt duduk dn terus bagi chance kt anak dara dia...borak2 ngan mamat2 tuh kot ahahha..then say hi la kenai2 la sorang tuh nama mazuwandi n sorang tuh anuar (laki aku la hahah)...diorang pun wat medical check up nak masuk UTM...so tukar2 la alamt emel...aku tak car see no tel umah aku pun..mana leh baru kenai nak bagi kan..cewah...(time tuh...mana daaa ada hp..kalau org ada hp org yg mmg canggih dn kaya la..aku sapa la anak kg ja..kan kan sob sob...




berbulan2 kemdian...di ITM Jengka yang permai...pi la CC yg dijaga oleh 'bonzer' hhaha..aku teringat la dua mamat yg nak berkenalan ngan aku nih..sorang tuh anuar n sorang tu marzuwandi..so aku pun terpikir nak email depa la..terus aku amik purse Garfield biru aku(ingt lagi woo..kira purse tuh jadi kebanggaan aku la nak beli Bonia..LV smua tak mampu kan..hehe..then aku pun email la both of this guys.....


then bermula la episod persahabatan aku dan anuar..(my sweet hubby..) mungkin jodoh...a few months later aku terjumpa marzuwandi tuh tnya dpt tak emel yg saya send..dier ckp tak dpt..hmmm alahai mmg dh ketentuan Allah swt..jodoh aku ngan my hubby ....

i become his bestfrend..about one year..then at the year 2000 ..he come with his gang (budak UTM geng2 electric engineering la) ..mai kt uitm jengka (dh upgrade dh from itm to uitm at the year 2000 rite...then i dont remember la the date...tpi kt blog C..Siti Khadijah ...he propose me to become his girlfrend...hahahah adey merah padam n malu ai taw....adey la..setelah menerai hampir setahun..akhirnya sebentuk cincin disarungkan pada aku...and that ring still wit me till now..tp tak leh pkai dh..jari dh jadi cm ayam serama dh..hahah...



wow..tk sangka...wlaupun pelbagai dugaan dn cabaran melanda, suka dan duka dilalui bersama..dan aku bersyukur dia, suami aku amat syangkan aku..dan of course la my sufiya..thanks syang......kami akan tetap bersama insyallah dunia dn akhirat....10 thn nan indah...hmmm 2003 (bertunang) 2004 (menikah) 2005 (deliver my sufiya) that's my journey of my life...



Fyzz love babah n pia EVA...




10 comments:

*Miss Geli^ said...

ai pun mampu hanimun kat langkawi je pijot...sama la kite..

.:fyzz:. said...

Miss geli..: tuh la tuh.nogha..kt langkawi je la..tuh pun time tuh bajek2 ja..heheh..

aLoNg@Na said...

cayalah ko pijot..even ko glemer la gak kt uitm dlu,tp ko ttp setia pd yg satu..mmg cayalah...dan alhmdlh korang dh pn jd suami istri skang..mg kekal hga ujg nyawa ek...

.:Iz-AnN (",):. said...

aku juga yang tak p hanimun ni...anak dah dua dah...ishhh

.:fyzz:. said...

along: tq very much..glemer ke? ahaks..biasa2 ja..niway tuh la hrp2 kekal bahgia selamanya AMin..
izan: ha pi la hanimun 2nd time..tp hanimun mana leh bwk anak..kena pi ber2 ja...hihih

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah sooo sweet la baca cerita pijot ni.. teringat zaman akak bercinta jugak.. sama la dah 11 tahun yang lalu..

bezanya akak pi hanimon kat Pulau Tioman.. siap amik gambar bawah pokok kelapa lagi. hahah cam hindustan ler pulok..

btw, your hubby memang sangat match dengan pijot, sama cantik sama padan..

..nOj.. said...

nk kate eniverseri, lum lg kot... kira2 mcm pra enverseri la ni ye

~aSHa~ said...

pijot aku dah tgk entry hang ni 2 kali..ni baru ada masa nak tinggal komenan....lepas ni leh pg terengganu plak...sini byk pulau....nice very nice

Lissa, Azah, Ct, Angah, Kak Chaq said...

kekek...pijot yang kukenal waktu dalam bas nak balik kg rasanya....sejak tu dah jadi beshfwen aku..rupanya2 dekat jer ngan umah aku...erm..mengenang kembalik memori lama yer jot..tak per memori indah ni kena ingat slalu.....k la tu leh gak g honey moon kat langkawi...aku ni bak kata izan..langsung tak da honeymoon...kat bilik aku jer la berhoney-honey..plus horny..kekekek

.:fyzz:. said...

kak mimi: tuh la kak mimi very touching bila ingt kenangan lalu menggamit kalbu...tioman kt Phang kan..wow nice island gak tuh..akak pun cintan cintun lama gak..11 thn yg lalu dhkan..pjot ingt sbb akak penah citer kt entry akak yg lalu..skng dh anak dua dh kan.long way to go..

nojah: puan noj..tuh la ...nak kata aniberseri mmg lagi 3 buln..tiba2 ja rasa nk wat luahan hati terhadp somi terchenta ..hehe.

zidah: ha ah la zidah..p.perhentian, kapas..kan kan.2..pulau perhentian antra pulau terchantek di dunia kan...tuh la insyallh ada rezeki.nnti leh sampai ganu..leh singgah umah mu.

azah: tuh la azah mom to be..dh lama dh menyemai menjadi sahabt baik..cewah..yer la kan..umh kita nih tak sangka dekat2 ja...aku nih tak silap mesti eberi year pi umh hg...sejk dulu hingga kini..style aku ..even dh kawin..kawan2 tetap tak dilupa especially hg la..ok hg balik raya ke2 noh..insyallah tak dak aral aku pi nnti kan kedatanganku...