Wednesday, August 26, 2009

1st Terawikh with my 1st Doter..

I'm a good girl..

But, sometime..im so noty..

But Mama..please dont stop loving me...("of course sayg..")


Believe it or not last nite, me, my hubby and of course my luvly doter were going to Masjid for Terawikh..(yeah my hubby of course la can be trusted..but not me and pia..(fuh tergeliat cakp omputih yg bnyk kesalahan Grand ma nye nih..hahhah)..

Back to story..my hubby asked me since malam kemarin lagi ke Masjid utk solat Terawikh..tapi aku bagi bnyk excuse me sangt..cthnya malam kemarin aku flu so the reason can be accepted la kan..so malam tadi my somi ask me again..fuhhh..what can I do..so nak tak nak aku pegi la jugk…dngan keadaan gopoh dan gapah..mana nak cari telekung pia lagi..and the end tak jumpa..last2 aku sarukkan tdung yg My fwen bagi kt aku as a gift (from Medan, Indon) mmg cun la lip lap lip lap..aku pakaikan kat pia..

So kami tiga beranak pun menuju la ke Masjid Tuanku Intan Shafinaz..emm mmg time pegi manusia dh ramai dh..azan Isya pun dh berkumandang..emm masa masuk mmg dh crowded dh masjid..then move ..move boleh gak dok saf yg tengah n hujung sekali…masa kt umah tadi aku dh warning pia..jangan kecoh2 dan angan buas..nnti kena la ngan mama..then bukan leh caya ngan pia..becoz she’s very aktif..and aktif..mana leh dok diam..

Takpe la..masa Solat isya..rakaat kedua aku rasa cm nak stop saja..fikiran aku melayang2 takut pia wat huru hara lam masjd atau pun pegi tah kemana..tapi aku kuatkan iman dan proceed solat..dan akhirnya aku rasa pia dok sebelah aku..siap kata”mama lekas2 bangun” yer la time nak bangun dari sujud tuh aku cam lambat skit…adapun pia..wat mama suspended je tau..

Seterusnya..Solat Terawikh dengan jayanya..tapi aku ngan Mr anuar pakat nak wat takat 8 rakaat ja..then pastu kami pun can cin cau la..kat luar masjid tuh ada sorang Makcik datang kea rah kami dn terus berkata cenggini “ emm baiknya dia..dok diam ja tak kacau Mak dia, umuq baper thn” kira puji2 pia la….heheh thanks pia..u r so good last nite…

And guess what..aku rasa seronok sangat dpt Solat Terawikh dan of course perasaan berkobar2 nak pegi lagi malam nih insyallah…maklumlah sejak deliver pia…tak penah aku pi Terawikh..harap2 dpt diteruskan hingga malam2 seterusnya….

5 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ni gambar masa pia kecik2 ker.. atau gambar sekarang. sebab tengok rambut dia pendek.. tapi comel

baik pia nak duduk diam2 kat dalam masjid.. macam ni bleh la ikut mama selalu.. jangan noti2 tau

.:fyzz:. said...

Hi kak mimi..nih antara gambar latest sufiya..maybe mik last two month kot..ha ah..rambut pia mmg selalu pendek..bila pnjang nak ikat dier tanak la kak mimi..
tuh la kalau dier ok leh la bwk lagi malam nih ke terawikh..insyallah..

..nOj.. said...

eh ye ke kak pia ni... lain mcm je comel ni... hehehe... neway pia mmg tomel... tp gambo fes tu mmg nmpk makin tomel n suda beso...

~aSHa~ said...

bagusnye pia leh duk diam...aku tak dpt pg lagi ke terawih memandangkan kedua mdm aku ni sdg la lasak dan suka meniru2..ada yg dia terlentang atas sejadah depan kita kang..mcm biasa kat umah gitu la...duk terkakang depan kita nak sujud...terpaksa ejas2 ke tepi skit...

.:fyzz:. said...

Norhamizah: ada pun hg ….lama tak jd visitor blog aku nih..eh tu bukan pia la..tapi kembaq pia..La Dolce sufiya..heh tuh la dh besaq dh anak dara aku nih..14.10 nih ckup dh pat thn la…pastu pia leh kata cam nih la…”orkid la.bukan bunga..”


Hashazidah: yer la..susah la hg ada double M..aku nih sorang ja..leh la..aku pun memula ansangkarebel yg pia akn dok molek2 lam masjid..alhamdulillah Allah permudahkan membuat amal ibadah di bulan posa