Thursday, February 18, 2010

Memang dasar HANJINGGGG..

Seperti biasa langkah ku amat konfiden spt kebiasaan…setelah memunch card pada tepat jam 5.12 petang (balik awal skit..dpt call dari mak ada surat Berdaftar dr pemaju suh amik kunci umah baru) ..

Dh siap punch card..langkah ku laju dn amat konpiden menuju ke mobil ku…dari jauh aku dh memetik alarm keta ku…..tatkala sampai je ke keta ku itew..teng teng teng……tiba2 ku terlihat HANJING ygn sangt besar..sedang landing baekkkkkkk punya..kt sebelah keta aku…sambil lidah terjelir2..dn badan terhenjut2..(cam panas je..mmg la cuaca panaih..tp hanjing ..hang tuh natang haram..jangn la lepak kat keta aku..pi la lepak kt keta orang cina ka..india ka…

Fuh…back to stori..aku mmg fobia ngan hanjing..tanpa lengahkan masa aku berlari2 terus ke arah mummy yg sedang masuk ked lm keta nya..(mummy adalah kak asiah my officemate…) “mummy, chek takut hanjing tuh…lagu mana nak buat nih” kak asiah pun berkata..takpa..fiza try halau dia..aku kata “lagu mana” ..then dpt idea..aku pun tanpa lengahkan masa mengambil cucuq ketayap (kuih gulung2 kaler ijau) ..then aku terus lempaq jauh pada hanjing tuh…then hanjing tuh berlarian kea rah kuih itew..(mesti dier ingat tulang kan..) hehehehehe..then aku pun lari la ke arah keta ku..masuk ke arah bertentangan..bukan ikut pintu pemandu..yer la..tiba2 haning tuh dtg kembali ke ketaku….
HANJING NIH MMG TAK GUNA…AKU BENCI HANJING

Itew la kisahnya..sedih dn tragis kan..heheh..aku bukan apa..aku fobia sbb pernah pd thn 2001 cenggitu la..time nak pi dating ngan anuar..aku naik moto time tuh..nuar lak tunggu kt kfc dh…nak dating kata..then aku lalu la kt kawsan Kebun 500(kawasan tempt tinggal cina..tiba2 time baekkk aku naik gon (gon tuh cam bukit skit ar..orghang kedah kata gon..) tetiba ja hanjing ligan aku…even dol naik moto..hanjing tuh jilat kaki ku..ha tuh la kisahnya aku fobia ngan hanjing…sampai balik umah kena samak..ewwwwwwww najis ..najis..walaupun hanjing comel kdg2 di makeup di ikat rambut..didandan..tp hanjing still hanjing..tetap HARAM..

11 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

hehehe...hang ni hanjing mencik...kucing mencik...bis hang suka pa???hehehe...

pstt...psstt...bila nak masuk umah baru ni???hehehe

.:fyzz:. said...

kah kah kah..aku mmg mencik hanjing wey..kan ke natam berkenaan Harom...kucin ..aku suka per..umah aku berpuluh ekoq kucin..tp yg tak suka time 'melepas' merata tuh la..

psstt...insyallah bulan depan izan..tp aku dok kalut siapkan curtain ngan grill dulu nih..satgi tengahari nak pi syarkt pemaju..amik kunci..n settle apa2 patut..

iz-AnN عبداللطيف said...

ha yang penting grill dulu...pastu baru leh masuk perabot jati...tak sabar nak p umah baru hang raya puasa tahun ni...hehehe

*Miss Geli^ said...

hanjeng btol cite kau ni..buatai tergelak gelak..hahaha

.:fyzz:. said...

izan:hg nih..aku guna perabot lama ja..grill ja 1500k...pastu curtain..rm500...nak beli perabot lagi.huhuhu..tatau la..no bajet lagi la..buat yg penting ja..nnti hg mai la..tidoq umah aku pun tak pa..

missgeli: kehanjingan kan..hanjing tuh nogha..kisah benar nih..kemjadian nih baru semalam..

lin_cute said...

ler..gitu kisah nye...patut ar hangin sangat ngan hanjing2 tu....

.:fyzz:. said...

lin_cute: gitew la kisahnya..main ngan natang hanjing nih..eww najis berat..kena mau kena samak...hahaha

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

baca pun rasa geli geleman sebab terbayang hanjing tu jilat kaki. eeeeiiii tak sanggup ai..

dulu even dol, akak tak pegang hanjing or babi, tp pernah terpegang kulit babi (kasut berkulit babi kat shopping complex) masa tu ya allah, dah susah hati nak samak kat mana.. last2 akak dan hubby (masa tu couple lagi) terus pergi cari pasu bunga kat shopping complex, cekut tanah dalam pasu, terus kami lari gi toilet dan samak..

.:fyzz:. said...

kak mimi: ha ah..mmg ada kasut esprit tak silap pjot yg pig leather..pjot pun nyaris nak pegang masa kt MJ 4,5 thn lepas..nyaris sipi2 dh nak try kasut tuh huhuhu...
mmg geli akak..dh nama natam haram cam hanjing tuh...pi jilat plak kaki..owh noooo

~aSHa~ said...

hanjing tul hanjing tu..

.:fyzz:. said...

asha: tuh la hanjing tetap hannnjeeng..