Wednesday, February 17, 2010

I'M FOOL again...(

Cenggini ceritanya..hal ini terjadi tiga minggu lepas….kejadian yg memalukan aku sekali lagi..ianya septi dijanji2kan sbb berlaku di Tadika gak..dulu tadika lama..alkisah menghulurkan beg make up pada cikgu pia..ha ..ingat tak..tak ingt sila refer balik entry lepas..so kemaluan..tpi kali ini ianya terjadi lagi..huhu di….

Venue: Sekolah AN Najjah, Aloq Setaq, Kedah
Pukui : lebih kurang pukul 5:30

As usual la..aku abis ja keja ..terus memecut Viva forever ku ke sekul pia..amik anak la..takkan la aku nak balik sorang diri kt umah tanpa mengambil anak…pakej sekolah anak aku smpai petang ja ok..bukan nya sampai larut malam…heheh

Menyusuri jalan2 di bandar aloq setaq pada waktu habis keja nih kdang2 memualkan jugak..ngan karenah2 drebar moto..keta..polis trafik yg mengawal lalu lintas..tak bagi jem kata..tp jem gak…sesambil mendengar celoteh JAWA RANGERS di Hot FM..boley ilangkan tension gak..

Setelah parking baekkk punya tepi tong besar (MBAS)..aku pun turun ngan langkah catwalk menuju ke pintu pagar sekolah pia…dari jauh ku lihat pia sedang bermain2 buaian sementara menunggu mama nya dtg menjemputnya..

Sementara ada seorang guru menjaga pintu pagar …dn guru2 lain sedang bergosip2 dn berborak kosong rasanya..(di perkarangan sekul pia tuh la) then..langkah ku semakin ayu..dari jauh aku dh tersenyum mesra kepada guru guruan pia itew..aku kan mesra alam..hahah..hari itew..aku memakai baju kurung putih berbunga hijau tua…dn dipadankan dengan kasut hijau gak..(jgn gelak kasut aku ijau…heheh)…

Then takpe la..smpai ja pintu pagar aku pun memegang tangan pia..dn melambai kepada guru2 pia..say good bye la kata…..tanpa aku sedar..tatkala aku melambai time n ak patah balik ke keta tuh..aku lihat……….



APA PERASAN KORANG..? perasaan aku time sungguh..huhuhu sungguh kemaluan…yes im fool again..huuu malu sngt…giler haper..aku pakai kasut kawin..sebelah itam sebelah ijau..sungguh increadible hulk..maluuuu wooooo…(aku rasa ada dua tiga orng parents..dn cikgu yg pasan akan keranggian aku mmakai kasut beraneka kaler itew..cis..tobat dh pasni..jangan gelojoh..kuar keta tuh tgk dulu..

Fyi (lam keta aku ada berpasang2 kasut dari sepsis 4 inci hingga la..kasut jepun ada lam keta ku itew…mujuq aku tak pi heret kasut jepun…moral of the story..dont be clumsy..at the end u will fooly.(pepatah omputih baru..haha)

11 comments:

~aSHa~ said...

ahahahahahahaha....wei gelak besar aku tgk gambo tu..


aku pernah tak tersasul sebegitu rupa...maklum la dah tua....ahahahahaha...

iz-AnN عبداللطيف said...

hehehe...giler la hang ni...sempat tangkap gambar tu...

Ibu Kimie & Balqis said...

hahahahaa..lawak...lawak....

rose77 said...

hahahahahhaha.....dah pernah kena dkt giant....sungguh memalukan.....paksa suami beli seliper baru......

.:fyzz:. said...

aSHa: aku pun gelak akan keloqlaan aku tuh..loqlaq kan..aku hrp tak berulang lgi..heheh

izan: selepas kejadian tuh..aku tingt nk citer kt hmpa so tanpa buang masa aku capai kamera lam beg terus snap...tp bukan dpn cikgi2 tuh la..hahhha

ibu kimie& balqis: mmg pak lawak ..heheh

Rose77: mak ai..kat giant..lgi la..msti kak rose fofular seketika.hehehe tak dpt byangkan..kalau selipr tuh hijau ngan kuning...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

fizzz akak pernah mengalami saat2 fool gak cenggitu. heheh citernya pada tahun 1998 .. akak ni kalau beli kasut, kalau dah suka satu2 peten tu, mesti nak beli peten yagn sama, tapi lain kaler.. (ada faham)?

nak jadi cerita, akak susun kasut2 tu setempat. keluar pintu, bukak grill masa tu pukul 7 pg (kalau duduk apartment pukul 7 pg, dorang dah tutup lampu koridor).. so keadaan amat gelap la kan. dah sambil bukak grill, sambil kaki menyauk kasut2 tu. confident dah kasut yang sama, tp oleh sebab kaler lain, so tak de la rasa tinggi sebelah ke apa ke kan.. rasa ngam jer pakai kasut dua2 belah tu.. sekali, bila dah turun apartment, dah naik bas, baru perasan, sebelah coklat sebelah hitam, ya allah masa tu kalau boleh turunkan kain sebawah2 yang mungkin, jalan pun siap seret2 kain nak tutup kasut punya pasal. hahahahahah lawak giler, sejak tu serik nak beli kasut sama peten tp lain2 kaler

.:fyzz:. said...

kak mimi: kah kah kah..lagi la lawak..akak nih mmg tau..even dh lama dh belas2 thn akak still tak lupa kisah kasut kawin yer..hahahah..mjuq la kaler coklat akak..kalau kaler kunin ke..biru mau..jadi kain cindralela dh..yer la nak tutup kasut yg kalerful tuh...

midot said...

ko biar betul pijot..heheh..

lin_cute said...

waaakahhhhakhahhhh....punya lah lawak ko ni pjot....hehe....tak per kalau diaorang tanya...ko kata jer pesyen terbaru...

lin_cute said...

waaakahhhhakhahhhh....punya lah lawak ko ni pjot....hehe....tak per kalau diaorang tanya...ko kata jer pesyen terbaru...

.:fyzz:. said...

midot: yer citer lam blog aku nih 99% benar..heheh

lin_cute: betui tuh aku akan kata nih fesyen terkini dri tokyo...hahahah..