Monday, March 01, 2010

aku kini ahli sarkas..


Merujuk kepada tajuk di atas..adalah dimaklumkan bahawa aku kini seorang ahli sarkas/ahli akrobatik yg tak bertauliah..

saspended ja kan...bukn apa kadng2 kan aku terpikir dn terlintas..bila aku kuar umah pagi2 especially bila nk hantaq pia ..aku merasakan diriku spt badut sarkas atau ahli akrobat..maklumlah...pelbagai beg2..tupperware air..tuperware roti bekal sufiya..beg make up..beg sufiya..beg henbeg..kdg2 beg laptop..beserta paper bag...aku bwk sekali gus masuk lam keta...bak kata2 aku sebelum ini..kalau mulut aku leh sangkut..rasanya ngan mulut2 aku ..sangkut2 beg2 berkenaan...huhuhu


tuh tak kisah kalau kuar ngan suami kita lagi.yakni suami ku la...depakalau kata nak keluar pi jalan tuh...la la nih masuk lam keta..kita nih ..Ya Allah..dgn check lampu kt dapoq, kat hall..kipas putaq ka dak...pastu kot2 la tak tutup heater air...bekas air anak...dan lain2 benda yg sewaktu dengannya..tp aku rasa itew hakikat kita sebagai wanita...mmg tercipta begitu istimewa kan..


Fuh hari ini Isnin hari pertama keja selepas 3 hari bercuti..so lom lambt rasanya aku mengucapkan SElamat MEnyambut MaulidulRasul kepada semua muslimin dn muslimat..marilah kita memperbanykkan selawat ke atas Rasullah kita..

11 comments:

~aSHa~ said...

ko tau tak kenapa aku suka baca blog hang...blog hang ni mencuit pankreas tau...eheheh geram tul aku kalo tak dpt baca...ehehe


wei benar lagi tepat apa hang ckp tu...pmpuan ni bukan reti duk diam...bukan reti nak masuk terus kete gitu2 je..nak cek itu bagai semua...kalo boleh..lubang angin ke lubang lubang2 pun nak tutup..takut gak binatang2 yg panjang dan licin tu masuk....kalo boleh nyamuk pun tak mo bagi masuk...

walau iron dah tutup...kita pg cek lagi...(sbb mcm tak confident je kalo tak cek bagai kan...)

pagi2 pun gitu..kalo aku takde laki sbb dia keluar stesen...seme bagai la nak jenjet...

.:fyzz:. said...

asha: siapalah aku zidah..aku nih bukannya pelawak hatta pelakon tambhana sekalipun..aku hnya kawan hg yg sederhana dn mulus gitu ahahahah..yer la..aku nih mmg jenis nih dh..hakikatnya aku mmg suka bergurau senda..tak kira dgn sapa..heheh. yer la kan..kita nih kaum wanita nih sngt teliti kan..kalau balik umh..bukn nya dok senang lenang ats sofa tuh..balik ja umh terus ke dapo..masak air pans kt heater pastu..terus amk baju2 kotor ank letak lam bakul..pastu..buat la apa patut..drip dok melenggak sebegitu saja betui tak jidah..

iz-AnN عبداللطيف said...

jot, aku lebih suka kalu hang buh gambar hang dengan kesmua beg2 yang hang maksudkan itu...hahaha

.:fyzz:. said...

izan: hahahahahaha tergelak terkedek2 aku baca komeng hg nih izan..giler ke haper..msti jiran tetangga aku hairan mengapa aku berposing sedemikian rupa..kah kah kah..akan diusahakan nnti ..haha gelak lagi..

::Mamalyna:: said...

hahaha...samaler kita...dah rasa cam dahan jer..betul jugak kata izan, ape kata satu pagi ko ambik gambo ko ngan tangan penuh tue...

iz-AnN عبداللطيف said...

jgan lupa touch up sekali jot...barulah beh baca ...hahah

.:fyzz:. said...

mamalyna: hahahaha nih sorang lagi..ada ka cam dahan hahah iyer tak yer kan..byk benda leh sangkut..kah kah kah..hahahah.siot la korang nih tau..

izan: yer yer..aku touch up lebih skit..tp bukn touch up cam badut kt gambar di ats nih dh la..hahahahah

~aSHa~ said...

aniwei blog ko santai dan terhibur..ehehehe..

.:fyzz:. said...

asha: nih aku reply balik nih kang hg mai melawat blog aku ..aku tak mengomeng..kena marah lak nnti heheh..yer ke santai wey..ok keep it up ..aku tgk usaha moga menjdi blog yg sempoi ...

*Miss Geli^ said...

aku pun camko..ngan pam tetek lagi, beg mekap, beg sikat, klip rambut bagai..ishh..

itupun ada lagi tetinggal!!

laki aku? dia duk hon hon dalam keta..ampeh..bukan nak tolong..

.:fyzz:. said...

missgeli: pam tetek??oo alisya pun fully netek yer..bagus2..yer la..kan..cenggitu la kita kaum wanita ..owng laki cenggitu la..kalau tak hengat kita nih bini..tah2 dh lama diorang tinggalkan kita terkial2 ngan beg2 spti org Pattani yg nk pergi meniaga di pasar tani kan..hunuhuh