Thursday, April 15, 2010

Mengidam Buah Limau Bali


Salam hormat di hari Khamis yang agak ceria nih..walaupun pagi tadi aku badmood skit..tp mujurla telah dipujuk oleh siapa lagi kalau bukan suamiku..hmm aku jgn bagi aku marah dh la..selagi tak ilang amarah aku tuh..........huhuhu.....
oowh ya...tetiba tekak aku sangat teringin nak makan buah limau bali....(dh telan air liur nih) tp tuh la susah nak dpat la buah limau bali nih..tp kalau belah2 Changlon..jalan on da way nak ke UUM mmg bayk giler gerai2 yg jual buah limau bali...ada limau bali isi merah ada yg putih..ya Allah sedapnya.....
Semalam aku dh order ngan akak kt ofis aku yg mmg kebetulan dok area2 Changloon..nak tunggu ke kelas ..bulan depan baru aku pi UUM..huhu..selagi tak dpt selagi tuh la aku dok teringat...(telan air liur lagi)
Sekian info trafik terkini..tatata..

9 comments:

umilia said...

nape buah bali tu ade hitam2..kuah kicap ke..aku kurg skit buah bali ni..tp skali skala mkn okla..baik ko mkn buah bali tu..kang ngences ank ko nnti..ko phm tak ngences tu ape..huhuhu..

*Miss Geli^ said...

alah siannya orang mengandung ni..
tak dapek nak tolong pijot..aku pun tatau mana ada jual..

.:fyzz:. said...

umilia: buah limau bali la...tuh ada itam2 tuh sebb kuah rojak...aku suka la..dulu kt umah mak aku kt kg..ada la pokok limau bali nih..tp dek kerna pembesaran umah pokok nih terpaksa di tebang sian kan..
wey aku tak phm la bahasa jawa tuh wey...apa mende ngences tuh...(tatkala nih aku tgh makan mempelam dn buah tembikai yg satu singgit tuh..)

missgeli: yer la kan orng mengandung nih..cam2 peel nya..kuat majuk pastu nak makan yg bukan2 ..hehhe..

Ibu Kimie & Balqis said...

ala ciannyer ibu mengandung nie...nasib baik ngidam limau bali ja..klu ngidam hak pelik2 jenuh nak cari...

.:fyzz:. said...

ibu kimie& balqis: tuh la pasai..kalau yg pelik2 jenuh la nak cari kan akak kan..heheh..limau bali kira ok lagi la..:)

Echa said...

eh wei.. apa plak sama je buah kegemaran ni wei?? ishhhhhhh... aku skang memang tengah sibuk makan buah ni.. hahahahahhaa.. kebetulan ke apa ni wei..

Mama AqiL said...

mak ai..aku yg tak ngandung pun teringin nak makan buah bali nie..telan air liur aku tengok gambo nie wei...

ko ngan ecah mengidam benda yg sama ar wei..hihihihi.ada jodoh ar tue kot..hahahahhahaha

.:fyzz:. said...

mamaaqil: yer ke anum...echa pun mengidam buah limau bali ke..sampai hri nih tak dpt makan lgi..aku dh order ngan akak ofis aku nih..tatau la dier bawk lagi ke idak hari nih...takpa anum pasni turn hg lak mengidam..hehhe

.:fyzz:. said...

echa: wey ko pun mengidam buah limau bali..give me five...pap pap..hehehe..ye la aku suka sgt buah limau bali nih..sedappppp