Thursday, May 13, 2010

SELAMAT HARI GURU IN ADVANCE

Umum mengetahui hari Ahad ini bersamaan 16 Mei adalah HARI GURU..yeeee..walaupun aku bukan cikgu ..tp aku akan sentiasa menghargai guru2 yg pernah mengajar aku sejak dari tadika hinggalah ke menara gading...tanpa mereka siapalah haku...

Dari tadika thn 1987 aku masih ingt cikgu Yah ..yakni cikgu pertama aku..mmg aku kt sekolah very independent..first day sekul dh suh ayah ku pulang..(malu sbb ayah tunggu) ..

Menginjak ke dajah 1 biru (SKT) aku bersama CIkgu Jah..yg mana aku kenal erti membaca lam hidupku..tq cikgu ...

tapi itew dulu kini turn anak aku sufiya adriyana lak menyambut hari GURU........

**********************************************************************************

owh ya habis bab aku..citer pasai pia lak..hari Ahad nih aku ngan nuar apply cuti..sbb nak menghadiri HARI GURU dan sambutan HARI KANTIN sekolah AN NAJJAH...

sangat la suka..pia pun dh pandai demand..."mama, nak hadiah apa kt cikgu2 dia.." tadi pagi aku hantaq dia pi sekul aku pi la ofis then tanya la..baper orng cikgu yg mengajaq pia..kata PT ofis tuh lam 7 orang...ok la..then kt ofis hari nih aku prepare wat kad hari guru yg aku cedok dari search engine google je..hehe moleh kan cam tuh...

Then..hari Ahad nnti pia tak yah kai uniform so tadi lepas makan pagi tadi aku jenjalan jap kot Aloq setq nih..cari tudung n baju baru kt pia..all PINK kaler..msti cute mute anak mama nnti ..

so kepada kengkawan...SELAMAT HARI GURU ..BUAT semua guru2 yg pernah mendidik kita..

daaaaa...


3 comments:

~anna&anuar~ said...

hepi teacher's day utk sume chekgu2... esp mama n chekgu2 kat sekolah... kerana mereka, kite bjaya ari iniiiiiii.. Alhamdulillah.

iz-AnN عبداللطيف said...

sok ada sambutan hari guru di taska anak2...

.:fyzz:. said...

anna& anuar: oo mama anna cikgu yer..tak pencen lagi yer? tuh la..moga jasa guru terus kita kenang selamanya...

izan: iya ka zan..hg pi dak? hanan hadiah per kt cikgu?