Tuesday, May 04, 2010

TOLONG LA NASIHATKAN AKU...


Salam,


Aku betul2 ingin kan khidmat nasihat kengkawan dss/ rakan bloggers sekalian..i mean it.
Bukan apa..skang nih aku rasa kurang sangat motivasi diri@ kuraang semangat..smpaikan aku rasa cam tak dak mood nak belajar dh..smpai tahap tuh kekdang aku terfikir...dh la hari Jumaat n Sabtu nih ada kelas..tp aku cam tak prepare ja..malas la wey...malas sngat
kalau kt ofis pun..aku hanya wat keja2 rutin ja...tak leh dh wat keja yg susah2 nak pikir banyak2..nak gerak banyak2...
Tlong la bagi nasihat dan panduan kt aku sikit...(munkin aku akui nih disebabkan mood trimester awal kehamilan kot..kan kan..
Pepun show me da right way to be positive and make me feel happy wif my life..

11 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

jot...jangan ar gitu...aku rasa hang macam takde mud gitu sebab hang sedang berbadan dua...mungkin hang rasa terbeban kat situ...ngan mabuk2...ngan itulah...be strong ok...

paling tidak pung, pe kata hang amik cuti...pas deliver ke hang sambung balik...janganlah belajar separuh jalan jek...rugi...

.:fyzz:. said...

izan: tima kasih jadi 1st yg bagi nasiht dn komen..aku banjer hg makan kt umah baru aku nnti noh..heheh..aku rasa..aku proceed lagi semester nih izan...sbb aku final exam bulan 8 nih..then aku beranak bulan 11..dan lagi tuh..aku gagahkan jugak la..aku pun rasa 4 bulan ke bawah nih mmg lemau skit izan wey..
aku dh tekad aku mmg nak genggam segulung ijajah cam ner sekalipun..doakan aku sukses dn kuat semangat yer izan noh..

iz-AnN عبداللطيف said...

iyer...be stronng tau...jangan amik pusing sangat mabuk2 tu..hang kena kuat jot...

.:fyzz:. said...

izan: baiklah izan aku akan jadi superwoman...aku akan strong demi baby, sufiya, babah dn korang semua..tq

aLoNg@Na said...

jot..ko kna kuat..jgn putus asa tau..biasalah myb 1st trimester mood ni...

mmg besar tgjwb as student,worker. mom n wife at same time ni..tp ko kna kuat...bak kata izan,pekata ko amik cuti pnjg sket,rest..release tention dlu...blaja xrugi tau,lgipun dh separuh jln dh...rugi klu benti...

dont givup,be strong k...

.:fyzz:. said...

along..: orng baru ja terjah blog along tau..tp stil tak hapdet..awat tak hadpet blog long..kami merindui citer terkini along..

tq along..tq so much...mmg nih pun baru call Nana, my classmate..she's very good frend..then dier pun bg nasihat gak..suh dont give up..she said..that its normal..cam along kata la..awal2 peknen kan...pjot akan teruskan study..tp maybe..nnti nk pegi bercuti atau rehatkan minda kt somewhere..kdg2 letih la ngan rutin harian...pepun thanks again..owh ya kim salam cayang kt danish yer..lama tak tgk pics latest dier..

lin_cute said...

pijot....walau apa pun yang terjadi...ko kena kuatkan semangat ko....jgn jadikan kehamilan ni sebagai punca ko lari daripada tanggungjawab yg ko pegang skarang....u can do it....insyaallah....

~aSHa~ said...

elop laling...

aku paham keadaan ko...serius talk aku ckp...kalo aku preknen..mmg aku GAGAL menjalankan tugas PA dgn baik...apatah lagi nak study..ehehehe..mmg kurang mood ar kalo time preknen alahan teruk...kalo takde alahan kan senang...tapi tu la bukan mudah nak lawan alahan...org leh ckp...lawan la skit alahan tu...

org tak rasa leh ar ckp...cuba la sekali...ko rasa insap nak mengandung..tapi ko rasa nak amik part bersalin je...lagi mudah...tul idak?

wutever..ko amik je la cuti rehat2...terapi2 skit...terapi minda dgn shoping ke..eheheh pg tepi pantai ke...ke mabuk laut jugak?

.:fyzz:. said...

lin_cute: tq lin..kata2 semangat korang membuatkan ku bersemangat semula..buktikan malm tadi aku kemas2 buku2 study aku lam beg..then aku leh lak kemas umah yg dh cam hutan paya bakau tu...huhuhu...tq sekali lgi..doakan kejayaanku yer


asha: makasih amigos...hg mmg paham keadaan orng mabuk kerisin cam aku nih kan..yer la..sementara nk ilang alahan nih..mmg badan jadi letih lemau semua la..semuanya rasa kurang semangat..kurang keyakinan..pepun aku hrp 'penyakit' nih cepat2 la beransur pulih
tui tuh..aku dulu alhamdulillah la..beranak senang sngt..Allah permudahkan..aku hrp kali nih pun sama la..kawan2 doakan la aku ya..doa kalian amat ku harapkan.

Fairuz Selamat said...

just found ur blog.. heheh.. ok mcm ni... fairuz bg sikit motivasi.. fairuz pernah gak hadpi bnda mcm ni.. kalau takde motivasi memang payah nak wat apeape bnda pun.. jalan terbaik.. kamu pk kan smthing yg diakhirnya nanti.. mcm cntohnya.. best nye kalau kamu dapat grad dengan cemerlang... bestnye kalau dpt grad dengan tepat seperti rancangannya... ataupun.. bestnye dah grad nanti gaji leh naik... lepas tu.. mcm ne pun.. kene mula balik suke tmpat belajrar tu.. kawan2.. pengajaar.. persekitaran.. kene sematkan balik rasa suke dan teruja nak belaja.. mesti ok nye.. and jangan mengeluh.. tu punca kegagalan tuu.. apepun gudluck tauu

.:fyzz:. said...

Fairuz Selamat: tq for ur kindly motivation..betul tuh..mmg kita kena back kepd asal..apa yg kita inginkan..insyallah..apa yg nasihat yg diberikan oleh fairuz and all my fwens akan diaplikasikan..dn dijadikan dorongan utk terus sukses..doakan kejayaan saya..