Monday, August 30, 2010

10 HARI MENJELANG 1 SYAWAL

HARI nih genap 20 hari kita berpuasa.........insyallah lagi 10 hari lebaran akan tiba..
macam mana dengan persediaan raya korang..msti semua dh lengkapkan..ataupun ada serba skit lagi nak top up..cam aku nih..byk lagi menda yg perlu disetelkan antaranya
1) Kasut raya sufiya


2) baju Raya aku (ada ke size ...cari jubah la gamaknya)


3) baju Raya (baju Melayu) my hubby....laki aku nih mmg jenis last minute punya style..


4) kerepek2..cam kerepek ubi, pisang dn sewaktu ngan nya..(nih beli kt PEkan Rabu)

emm apa lagi yer..tuh je kot...byk gak kan..korang lak msti dh lengkap semua kan..

owh ya aku dok plan nak beli bunga hiasan..tgk la satgi kalau rajin aku turun survey2..kemarin dh survey dh...rambang mata tgk..

Kepada kengkawan..nnti kalau nak datang umah aku masa raya silakan la ya..tp make sure kena buat appointment dulu (call@sms) takut hampa mai2 aku pi jalan umah orang plak..jemput la yer..semua datang...

6 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aku datang..cam biasa...beli lauk beh2 skit tuk aku jamu...hahaha

..nOj.. said...

aku yg masih blum ade :-

1. sandal aku.
2. sandal daryn tuk pakai ngan baju kurung.

itu jela kot

.:fyzz:. said...

izan: raya..mana leh ada lauk2..makan kuih ja...hehehe..mai la..hg nak mai lam raya ke berapa?

noj: ko jangn lupa kasut boots utk ko gak..ngan marfela..kita kan dok obersea..hehehe

~aSHa~ said...

aku pun sandal belum ada..tuk aku, anak2 dan laki..pelik tul..sandal je takde...ehehhee

.:fyzz:. said...

asha: wey mmg sandal raya wajib ada yer utk orng2 dewasa cam kita ..hehe..takpa2 jidah..ada 10 hari lagi nak posa ..dan lagi nih..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

tak pe pijot, masih ada waktu lagi untuk beli barang tu.. hujung minggu ni pun boleh, duit RM500 pun dah dapat kan?