Monday, October 18, 2010

TUDUNG ALA2 BIARAWATI...


Sharing is caring...

Hi kengkawan bertemu lagi di pagi isnin yg ceria ini..(ceria kah?..bg yg ceria teruskan dengan keceriaan..tp yg berduka..ayuh segarkan minda..buka kan mata..jgn berduka..mari bergembira)

Lately..ramai tui yg pakai trend tudung cenggini kan...ala yg sanggui tertunjai kt belakang tuh la (dh rambut pendek sanggup pakai sanggui palsu bagi nmpk conget kt kepala kan..dah tuh jerut leher ngan brooch nak bagi nmpak leher..ala2 gitu la kan..

Aku pun ada gak tudung cenggini..then penah kengkawan kt ofis tegur aku.."fiza, awt tak pakai brooch..bagi nmpak leher..kemas skit...sanggul lak bagi tinggi skit..la nih kan trend cam tuh" ..aku pun "owh ya ka..tp fiza tak pandai la.." betui la aku kurang reti skit nak bagi ketat kat tengkuk tuh..gi pun tak selesa kan..

By the time aku tak terfikir lagi..bertrend tudung cenggitu rupa..mengkiaskan atau seumpama biarawati..emm..so kepada kengkawan..renung-renungkan lah...harap2 kita semua dpt menjauhkan sesuatu yg terlarang dn menyerupai sesuatu yg bukan dari agama kita ISLAM.

wallahualam...sharing is caring..

12 comments:

☆ciK mOt☆ said...

lor...sama plak entry kita hari ni weii...

.:fyzz:. said...

ciK mOt: tuh la pasai..suratan atau kebetulan nih..hehe..takpa at least niat kita nak share ngan kengkawan kan..

Zaidah said...

memang sekarang nie jadik trend pakai tudung macam...klu diperhatikan memang sama ngan birawati kristian nyer tudung...terima kasih atas info tu fiza yer

Cik Kiah said...

time kasehla kak..sharing info tu.. kalo tak, mas pun tak tau.. tapi mujoq mas tak pakai jenis cmtu.., kak, ble nk birth2 ni? hehe

.:fyzz:. said...

zaidah: trend..tui tuh..tgk celebriti2 yg kai tudung.semua leh katakan wat style tu kan akak kan..u r welcome

.:fyzz:. said...

cik kiah:mas..sama2 kaseh..tuh la kak fiza pun jenis pakai selendang or tudung bawal ja..emm lagi 2,3 minggu..insyallah..:)

~aSHa~ said...

sbnrnya aku dah lama perasan..dan pernah ckp kat kawan sini...
dia kata jgn la anggap gitu..tapi masalahnye mmg serupa..

umilia said...

same gak mcm komen kat izan..aku mmg pin blkg tu..tp wat longgar2 je..klu yg ketat2 pin tu mau tak leh pusing kpala aku.hahahaha...

.:fyzz:. said...

asha: ha ah..memula tak pasan la..tp dh kecoh2 baru aku pasan..tui la kan..ala2 rahib gitu kan..

.:fyzz:. said...

umilia: ha ah.yer la ko pun pin gak kan..tp ingt jng ketat2 tau ..hehehe

..nOj.. said...

pjot, ko punye ucapan di perenggan pertama sungguh menceriakan keadaan betul. hehehe.

aku tak penah lg pakai tudung gini, tak tau la kenapa mesti nk pakai sebegini. lgpun aku mmg tak reti bergaya dgn tudung. jadiknye pakai biasa2 je

.:fyzz:. said...

noj: ceria dn menggumbirakan hati kan..
Yer la..biasa2 lagi nmpak sempoi aku rasa..dri wat tudung jerut leher spt foto di atas ..kan..