Thursday, November 04, 2010

BERITA TERGEMPAQ!

Salam...
BERITA TERKINI...

Alkisahnya..skang nih Kedah dan beberapa negeri lagi (Perlis, negeri Jiran dn kelate ,ganu ) DILANDA BAH@BANJIR yg sngt dasat.


Mmg keadaan skang...maksud aku pada hari ini lebih buruk berbanding hari2 sebelum ini..byk laluan utama @jalan telah ditutup..kat bandaq ALor setaq nih pun...terutama kt stadium Darul aman, kt Jalan Putra dekt ngan shoping kompleks, Pekan Langgar..semua dh dinaiki air...huh so terrible..owh ya lupa...AIRPORT Sultan Abdul Halim , kepala batas pun..dh dilanda banjir...huhuhu..

Keadaan banjir yg melanda bandar Alor Setar.

Mujuq umah aku masih lagi lam keadaan terkawal.walaugimanapun..kg mak aku Kg Permatang Limau..mmg dilanda banjir ..ramai mangsa telah dipindahkan di kawasan selamat spt balai raya,sekolah, madrasah, masjid dsb.  bendang2 dh jadi cam lautan yg meluas

Kedai ayah aku pun dimasuki air..tp di paras buku lali ja la...keadaan kt aloq setaq lak kelam kabut...byk kedai2 makan ditutup..sbb bekalan air tiada....elektrik pun ada yg terputus .  tp takat la nih..umah aku ada lagi ayaq..dn elektrik ..syukur alhamdulillah.

Fyi..kt pejabat aku nih...dh sunyi sepi..sbb ramai mangsa banjir terutama di daerah KUbang Pasu (Jitra), perlis tak dpt mai pejabat...cuti bencana alam la..tinggal beberapa kerat ja nih...

Kepada kengkawan..kita doakan mudah-mudahan dugaan yang dasat ini cepat2 la berlalu...AMIN YA ROBBALALAMIN

p/s:
lama tak hapdet blog...maaf la tersangat bz..ngan asgment2 yg melambak (aku kena siapkan before aku bersalin due 11.11 nnti)

13 comments:

ciK mOt (",) said...

wAHH...jaga diri jot...
takut dengo bnjir2 ni..
hangn dah la nak bersalin tak lama lagi...haihhh

.:fyzz:. said...

cik mot: tuh la..insyallah ..akan ku jaga diri bek2...tuh la dh la dok count down ja nih..(seminggu ja lagi due bersalin..)

::Mamalyna:: said...

moga adik2 ipar aku selamat...

.:fyzz:. said...

mamalyna: insyallah..yg kecik2 la kena pantau...

~aSHa~ said...

pijot...mak hang kena pindah ke?


apa2 pun ko jaga kesihatan...berhati2 dgn nyamuk di musim banjir ni tau..bahaya...

aLoNg@Na said...

jot,jg kesihatan tau...hati2..

umilia said...

tula..bahya banjir ni..hang hati2 tau..tgk2 dak pia tu..bdk2 ni suke klu air melimpah2 ni..smoga hang besalin dgn selamat tnpa sbrg mslh ye..

.:fyzz:. said...

asha: mak aku n family di kg masih lagi tak pindah..umah aku di paras yg tinggi skit la dr umh orng len..tp ramai la orng kg dh dipndhkan..
nyamuk ..hm tuh la kena beware kan..

.:fyzz:. said...

along: insyallah...mmg berhati2 la..kt kak pia pun dok warning jgn dok pi main kt gigi2 air tuh..bahayes..

.:fyzz:. said...

umilia: AMIN..moga2 semuanya dlm keadaan yg baik..aku pun membilang hari ja lagi..tp still kt pejbt nih..tp odw nk balik awai..tkut jalan ditutup..sbb dh byk laluan air dh naik...gara2 empangan di siam la nih..huh

IDA said...

byk tpt banjir ye.harap2 tmn pknk tak kena la huhu take care fiza..tgh menghitung hari je kan.kang xpsl2 nk bersalin kena naik sampan pulak :-)

Hanim said...

umah akak dok tengah2..setakat la nie..masih ok lagi...air dan elekterik pun ada lagi tp kat hospital air dah takdak...SADA kena supply air...

ohh..dah dekat nak due..harap2 banjir pulih cepat..hosp sekrg tgh kelam kabut dgn mangsa banjir..

..nOj.. said...

hati hati ko pjot. jgn minum plak air bah tu tau. heheh. skang dah ok sket kan