Tuesday, June 21, 2011

HANYA ITU YG AKU MAMPU..

Hanya itu yg mampu aku buat untuk sufiya...masak buatnya..walaupun tak seberapa...

Sejak kak pia masuk hospital akibat food poisoning..aku jadi fobia sngt nak beli makanan luar..ntah la..munkin aku risau kejadian berulang kembali...

Makanya sejak minggu nih balik umah ja..aku akan masak...walaupun mmg penat..yer la..balik ja keja..punch card lam kui 5 suku..pastu pi amik adik kat nursery..(bukan leh balik terus..kena bf adik dulu)...dh tuh lam 5.30 lebih..pi terus amik kakak pia lak kat sekul..

Dulu rutin..kalau lepas ja amik pia..aku msti akan singgah beli nasi ayam ka..tapau tomyam ka...tp since pia jadi cenggitu...aku gagahi balik umah aku masak..

walau pun masak nasi putih...ngan lauk satu dua jenis..tp aku puas...dpt masak ngan air tangan sendiri...

cam malam tadi..aku wat Sup ayam ngan goreng nugget.....n telur masak kicap....

Aku harap tahap kerajinan aku akan terus menerus demi anak2...maklumlah kdg2 tuh tersangt letih..yer la ngan amik anak2..drive 17km dari Alor setar ke Umah kt Pokok sena..mengharungi jam yg tah apa2 tah..(tera dok pekan aloq setaq pun haru ngan jam...ceh)...

apapun..yg penting..anak2 kita terurus dn kesihatan terjaga...tui tak?

6 comments:

cikmOt said...

masak sndiri lagi sedap...kenyang pun kenyang kan...hehehe...harap2 hang akan teruskan kerajinan hang ni weii...aku gak yang malas...hahaha

~aSHa~ said...

tu la...kita berusaha demi anak2 kita..

aku pun nak masak la ni...2 hari tak masak kat umah..makan gitu2 je...ehehehehee....

malam tadi danish request nak bawak nasi + ayam goreng ke school guna tupperware mcm kawan dia yg ada asing2 tu....tapi stok ayam takde...sbb peti ais rosak....aku kena beli hari2...

.:fyzz:. said...

cikmot: tui kata hg tuh...rasa puas kan masak sendiri..makan pun leh tambah2...ya ya..hrp aku akan rajin hari2..:P

.:fyzz:. said...

asha: iyer ke wey..mmg anak2 kita suka tgk conth kengkawan depa..cm kak pia lak suka beli kt kanten...mmg hari2 kena standby la wit singgit kt kak pia..habuan beli buah jmbu ka ..eskrem ka..
masak la jidah..moh kta jdi rajin dlm bab masak memasak nih..:)

..nOj.. said...

betul pjot. mmg kte kena bertabahlah utk anak2 dan keluarga. sebab kalo bukan ibu/isteri, sape lg leh wat seme ni.

aku drive 30km pg, 30km balik. setiap ari, sampai umah masak, kemas umah, buat kek meniaga, uruskan anak2, tdo setiap ari kul 1pg. bgn kul 5.30pg. alhamdulillah. semenye bisa diurus.

kalo aku leh buat, ko pun mesti leh buat. tak kisah masak ape2 pun tuk family, telo goreng pun takpe. yg penting air tgn ibu tu tersgt penting tuk anak2

.:fyzz:. said...

noj: aku bangga dengan ko noj..u r supermom...cayalah...jadi usahawanita..yg ko drive 60km pegi balik tuh..cayalah..jam tak jah?

yer insyallah..aku pun nk masak hri2..insyallah