Monday, September 26, 2011

DALAM DILEMA..

Salam
Hari nih dh hari Isnin...kemarin hari Ahad aku cuti...(akibat cirit birit yg melanda pada hari Sabtu sebelumnya) akhirnya rehat di umah dgn anak2 dan kebetulan suami baru hbis kursus..so leh la spend time together2 ...malam lak ok lak.pi makan2 kt Restoran Zefee (pekena Ayam tandoori ngan roti cheese pergh sungguh enak..) lor ke topik makan lak kita...

Back to topik 'DALAM DILEMA' alkisahnya aku dpt offer Kursus Pengurusan dan Penulisan Minit Mesyuarat anjuran Institut Latihan MARA (next week dari 3 hingga 7 hb Oktober)..tp masalah negaranya..aku payah la nak tinggalkan boy boy aku SAFIIY AMMAR...sbb2nya

1) Dia menyusu badan -full bf ok...botol say good bye...(hanya minum air masak je..)
2) aku tak penah berpisah dengan dia
3) Dia tido di celahan badan ku setiap malam

HUHUHU..so sob sob...so namunkin..nahe kabi nahe..takkan ku tinggalkan dia putera kesayangan ku..

Kak sufiya lak..its ok its orait..dia kan dh gadis rimaja..hehe(wlaupn br  6 thn kan)dia ok ja kalau ditinggalkan ngan tok dia..

Msti ramai orang akan kata kt aku..'tuh la tak ajar anak minum FM(Formula Milk) tp..dh niat aku kan..nak bagi dia full bf until 2 years old..biaq la org nak kata pa..(heran safiiy nih kalau menyusu guna botol dia xmau)..

Nak mintak excuse me pun..thn nih dh 2 kali mintak tangguh drp attend course...so nak tak nak aku kena pi gak..dengan lampu isyarat cari la 'Nanny ' bawk temankan adik.....

tgk tuh..camna la aku nk tinggalkan diorang..huhu..kenot be..tak sampai hati...
lahai tecik2 mama.."mama tak tinggai aih..mama bawak adik sama2 k..."

P/s:musim demam...tapi pergi nursery..adik safiiy lak badan hangat ja..malam tadi kak pia..demam berganti2 lak..moga2 anak2 ku cepat sembuh ..amin..

11 comments:

♥cikmOt♥ said...

hang hangkut la mak hang sekali weii...

fiza said...

Betul kata CM, bawaklah nanny skali.

Selamat berkursus.

.:fyzz:. said...

cikmot: payah la..mak aku jd penjaga tok aku..tok aku kan terlantar sakit...(mak aku kan ank tunggal..so nobody adik bdik len dh yg leh jaga tok aku )

.:fyzz:. said...

fiza: emm sya dok survey2 nanny mana yg dpt pi...:P

Lelaki Ini said...

meh saya jaga!
hehehehe

~aSHa~ said...

adik hang dah keje ka???? adik ipar ke....ipar duai ke sepupu sepapat...ehehehe


pijot aku duk riso ni...susu aku kali ni tak selebat yg dolu2...dolu2 sampai bengkak2...ni aku sengaja nak membengkak kan diri sbb nak buat perahan...dok mari jugak kebengkakan itu..

apa kes...adakah sbb aku ralit kat blog??? ahahhaa

.:fyzz:. said...

lelaki Ini: hahaha ..moleh..moleh pa salahnya..

.:fyzz:. said...

asha: mula2 mmg la gitu zidah..aku rasa sbb hg ralit berblog..hahah..lawak ja..tu bukan faktornya...tp kan aku rasa faktor pemakanan..so hg kena minum byk air suam+panas2 skit..then mkn la sayur2 n lebihkan nasi ke..

adik aku ..dh mengajar kt MRSM ..as cikgu Maths...so tak leh la..
sepupu sepapat..tuh la dok survey2 nih..

ZaNa aDieyZa said...

mmg sedih kalau nak berjauhan dgn insan tersayang kan..apatah lagi dgn anak2.. walaupun zana belum ada anak, tapi zana rasa mmg perasaan nak tinggalkan anak tu sgtlah sedih!

.:fyzz:. said...

Zana aDieyZa: mmg..tersangt sedih..rela tak pergi saja course tuh..tp dh wajib..terpksa la..huhuhu

::Mamalyna:: said...

aku dah makan kat zeefe tue...