Tuesday, September 13, 2011

I LOVE KOREAN DRAMA

Drama Korea terkini yg aku sedang tgk skang nih adalah Personal Taste...mmg hero lam citer nih Lee Min Ho sgt la hensem n heroin dier pun cute mute ja..Ok mengisahkan seorang arkitek muda yang ada sebuah firma arkitek la kan..dh la muda hensem..tampan..pastu ada firma lak tuh..mmg pakej lengkap la..then alkisahnya dia nk dptkan satu projek wat Pusat Kesenian Tam tah apa tah...dia terpaksa menyamar jadi gay..dn menyewa kt umah heroin tuh...cam besalah heroin tuh memula mmg 'nurt' dan naif la..dh la tak mandi 3 hari ..mmg kategori huduh la kan...tp last2 ubah image jadi lawa la.hampa cam tak tau..besalah citer2 omputih, melayu ,cina sokmo gitu gak kan.
nih la hero citer Personal taste nih..hensem kan..LEE MIN Ho..born 1987..muda belia lagi tuh..hehe

Alkisahnya hero nih bukannya nk dok sgt umah tuh pun..tp mmandngkan beliau nk dptkan struktur umah heroin tuh je..yang mana ..umh tuh ada struktruR senibina unik gabungan tradisi moden lebih kurang tuh la kan..ayah heroin lak Prof yg tersohor lam bidang senibina


cenggitu la kisahnya..byk la kisah menarik terjadi antara depa dua..then besalah ada la pengganggu2 spt watak2 bekas kekasih la..dll lgi..


Bagi aku citer Personal taste nih ..mmg'taste' aku sbb ada byk unsur2 kasih sayang, family affair, of course sense of humor


So bagi kengkawan yg minat citer2 korea...plz watch this drama..mmg tak rugi...

P/S: mmandangkan skang my semester break kt UUM.so as usual la aku spend masa ngan menonton citer korea, taiwan..atau dvd2 omputih yg hubby aku beli...sonok kdg2 lupa smpai dh kul 2-3 pagi..tak kisahla minat punya pasal kan...

8 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe, aku dah nengok abis dah citer ni...siap beli cdnya lagi...yang cetak rompak sudah..rm20 jek..hahaha

zaidah said...

klu dah mulakan tengok citer nie memang akan sentiasa follow

Cik Kiah said...

kak...udah2 le tu kak..ingat abang kat umah...huahua

.:Mama Dhia:. said...

i love kdrama too..soo much..last sekali tengok heartstrings..kalo dah penah tengok you're beautiful, mesti kenal hero & heroin heartstrings ni..sangat sweet cite ni..

.:fyzz:. said...

cikmot: aku dh tgk bis dh zan..nih round ke 2 hahahaha..mmg 'best ' kan..tmbh2 part kt umah villa hahahahahha...
aku pun li yg cetak rampok je gak.hehe

.:fyzz:. said...

zaidah: betui2..mmg follower citer korea fiza nih..:)

.:fyzz:. said...

cik kiah: baiklah..baiklah..hero kt umah tuh pujaan No 1..hehehehe

.:fyzz:. said...

MamaDhia: iya ka..nnti sya nk survey cam penah dengar ja citer2 nih..byk sgt citer korea yg tgk...:P..pepun give me five...korean drama mmg besttt