Thursday, October 27, 2011

BERITA BURUK!!!!

RUMAH KENA PECAH....betul ..ini bukan auta tp mmg betul....camner aku nak mulakan ya...sbb dok ketaq lutut lagi nih...

ALkisahnya ..kemarin kan raya Deepavali..so aku pun amik la kesempatan tido di umah mak..leh la lepak2 ngan adik badik kan...as aku mention kt entry before nih..

Sob sob pagi nih...27 Oktober 2011..umah mak aku dipecah masuk...seriously so sad okey....ok nih rentetan citernya..pagi tadi lebih kurang kui 5.10 pagi aku bangun nak ke toilet...biasalah nak lepaskan apa yg patut la kan...bgn nk tido lik la...sbb awal lagi kan..tp rasa seram sejuk ja..kt atas bumbung kt toilet bunyi cam debum debam..teng teng..takutnya aku..dh la aku mmg jenis penakut...aku tabahkan hati kata itew adalah..cat ..only cat ja...
Then..aku pi tidoq balik......tiba2 adik aku mila yg bangun........ya la dia kan nk pi mengajaq....so tiba2 dia cam bising2 kata laptop lam bilik dia hilang..apa lagi time tuh aku ...ngan mak ayah aku semua cakuih bangun la...
Tak syak lagi..umah mak aku dipecah masuk melalui pintu dapur...huhuhuh..handbag aku..handbag mak,mila.. beg tok semua ghaib...no way ..no way....tp sib bek ayah aku jumpa penyanyak perompak tuh baling semua2 purse..ic2, kad2 bank kt luar rumah..tidak jenuh la pi wat ic lak...
Tabung adik aku pun kena rampok...duit aku lam RM100++ ja..duit mila RM350.00 duit ayah aku RM100++ sekali ngan rokok2..(ayah aku kan meniaga..lahai..teruk la..)..pstu yg plg sedih.duit sewa bendang yg tok aku dpat kemarin..RM1000..hbis..kena larikan pencuri tuh..kesian tok...
aku dok bajet ..orng dh aim dh nih..takkan tiba2 dia tau duit sewa bendang semua kan....sedih la wey..sedih sngt..apa lah nasib...thn 2009 dh sekali umah aku kena pecah..bis la brang2 kemas, kamera digital, ps2..semua ilang(fobia ku masih lam ingatan lagi) ..hari nih umah mak aku lak....setelah 16 tahun tak dipecah masuk.last umah aku kena pecah masa aku form 2..
aku tatau la apa la orng aim sangt..aku dok pikiaq2..depa dok tgk ayah aku meniaga kot...so sad..mujuq la keta2 tak dilarikan..eh moto lagi.....adush..apa la nasib....nak kata family kami kayap rayap tak la..besa2 ja..takat ada bendang2..meniaga kecik2 ja...cian tok aku ...tiga thn lepas..kena rompak emas..bernilai lebih rm60 ribu..cian nya....moralnya..entah la...jgn pakai emas..tp emas perhiasan wanita..huhuhuh..tah la tak tau nak kata apa..yg pasti..aku dtg gak keja rini..sbb aku dok pikirkan anak aku SUfiya ada latihan akhir untuk Graduasi dia nnti...

YA ALLLAH YA TUHANKU..DENGAN NAMA MU JUA AKU MOHON..MOGA PENCURI YANG MENGAMBIL BARANG2 HAK MILIK AKU DAN KELUARGA PADA HARI INI DAN SEBELUM INI..TAKKAN KU AMPUNKAN DUNIA AKHIRAT DAN HIDUP MU TAKKAN BERKAT DAN REZEKI YG DIPEROLEH UTK ANAK DAN KELUARGA TAKKAN DIREDHAI..AMIN..kawan2 doakanlah supaya barang2 aku dikembalikan...jika ada rezeki kami..cian mila...sbb ada report2 akhir dia.masa di universiti dulu..asgment2 yg sngt berharga...

16 comments:

*Miss Geli^ said...

banyak sabar pijot..

entah la manusia sekarang makin jahat..

banyak sabar..
bukan rezeki kita...

NuR IzZaTi said...

sabar ye akak..=(

.:fyzz:. said...

Missgeli: tq atas khidmat nasiht hang yg serius tu..aku hargainya...sakit kepala aku tau...pk hal2 gini..tui2..munkin ada hikmah di sebalik kejamdian ini..

♥cikmOt♥ said...

ya Allah jot...aku ingatkan umah hang lagi...rupanya umah mak hang plak kali ni...alahaiii...

aku rasa betul la bagai hang kata tu...depa dah aim dah...tu yang tau reta pa ada...hummm...sib baik anak2 tak diapa apakan ....

.:fyzz:. said...

Nur Izzati: tq dik..

.:fyzz:. said...

cikmot: aku dok kata cam tuh la izan wey..depa penjahat penjadah penyamun laknat tuh dh aim aku rasa..tidak xkan pi tau duit tok aku semua kan..sib bek la zan...mik la harta..asalkan anak2 semua ok..takut la wey..dunia la nih..

Deq's Qienz said...

sabo yer akak..ada hikmah di sebalik semua kejadian..btw nice to met u :))

.:fyzz:. said...

Deq's Qienz: rasa nk demam dh nih...ya la terkezut kan...pepun...thanks..and nice to met u too..:))

rATu kEBaYA said...

besar tu dugaan.. tak tau nak kata apa.. harap dapatlah penyangak tu.

fiza said...

MEmang dasar pencuri, jahat nyaaaaaa. Mesti dah aim lah tu.

Sabar yer, mungkin ada hikmah di sebaliknya. Smoga pencuri tu mendapat balasan yg setimpal.

{ e'mie } said...

sabo jot..memang macam tu..aku pun rumah ayah aku tuh..bley kata sebulan 2 kali pencuri nak masuk..ari tuh terserempak langsung dengan pencuri tuh..dier lari lintang pukang..yer lah..aku ni kan ader anak kecik..aku kerap lah skit bangun buat susu..pintu dapur ternganga...sliding depan terbuka..tapi tak lepas masuk...

Hanim said...

sabar ya fiza..dah takda rezeki..campur2 semua byk juga dia curi tu, mmg jahat tol kawaq tu...lambat laun kena tangkap gak nnt.

.:fyzz:. said...

ratu kebaya: mmg tak terkata u...tuh la dpt la dpt tangkap penyangak tuh..amin

.:fyzz:. said...

fiza: mmg fiza..sya hrp pencuri tuh dpt pembalasan di dunia dn di akhirat..tak selmat hidup dia..

.:fyzz:. said...

emie: kelako la ko emie..bukan kelako apa sbb yg pncuri tuh lari lintang pukang..msti tekezut beruk tgk ko kan..hheheh..pepun..fobia la bila pencuri2 nih wey..aku pun penah terserempak pencuri gak..masa nak pecah umh sewa aku dulu2..takuttt..getaq hbs...lidah kelu

.:fyzz:. said...

Hanim: lama tak dengaq perkataan 'kawaq' ..tuh la..byk gak la kak...cian kt tok baru dpt duit sewa bendang tuh..kita doakan penyamun tuh tak selamat la....dnn dpt balasan setimpal.