Tuesday, October 18, 2011

CABARAN BERMULA...

Hari Selasa telah menjelma...aku mcm biasa meneruskan rutin kerja harianku..di samping tugasan2 hakiki di ofis yg datang tanpa mengira segan dan silu ..masa dan ketika...
Tp hari nih tak sesibuk semalam..sbb bos baru ke KL by flight pagi tadi...

Emmm ...aku skang nih dok odw nak buat asgment2 terkini aku untuk Semester 6 ini...byk gak...individual tasks..ada 3 asgment..then group ..1...so far aku ingt nak fokus yg group dulu sbb aku takut tk dpt commit nnti..even lambat lagi nak hantar..tp to me ..baik be prepared kan..

Alhamdulilah hari Jumaat dan Sabtu 14 & 15 Oktober lepas aku memulakan semester baru di UUM...arghhh..bukan bukan baru lagi..tp dh senior..ceewah..cam best ja kan dngar ayat senior tuh..rasa cam bangga dn over confident la skti hahaha..tak la..sama ja..mungkin extra pengalaman..

Semester nih aku rasa free and calm skit..mana taknya..cam last sem..aku mmg pack..dari kelas Khamis malam.smpai hari sabtu..kelas pagi petang malam..tp semester 6 nih...best..sbb pagi dn petang aja..
So aku drive ja la dari umah aku ke UUM..lebih kurang 50km pegi balik..dooo...45 minit ...emm anak2 aku dok ngan babah depa...Tq pada babah yg jaga anak2..mama sngt hargai..walaupun babah tarik muka skit sbb patut hari Sabtu kena settlekan urusan kedai Handphone n Top up dia tuh...ok ok..isterimu berjanji..minggu nih ku akan menjaga anak2 sepenuh jiwa dan raga...

Tp bila aku fikir2 kan balik..kuat jugak semangat aku nih...aku bekerja..aku belajar dalam masa yg sama aku terpaksa menjaga anak2 ..tmbh2 ada baby..moga Allah terus bagi aku kekuatan dan semangat ini..dan aku akan terus mengekalkan prestasi aku untuk terus berjaya..insyallah...

  • Foto semester lepas..masa bawak anak2 ke UUM..temankan mama
  • Melancong sambil belajar..(yer la leh wak anak2 jalan2..sbb UUM kan besar..leh bwk pegi Mini zoo, tasik dll tmpt menarik)
  • Pendedahan kepada anak gadis aku sufiya utk belajar rajin2..nnti leh belajar sekolah lagi besar dari Tadika..iaitu masuk U..

16 comments:

~aSHa~ said...

1st --> tembam si adik..mantap body nye..

2nd --> jeles ko belajar disupport MARA...uhuhuhu...skrg ni PM umum plak cikgu boleh ditanggung belajar...abis tu kami, kami kami?

3rd --> moga hang berjaya dalam setiap usaha yg ikhlas

LIP (^_^) said...

Supermom!! :)

.:fyzz:. said...

asha: 1st panjang komen hg..bagus2...hehe.
2nd: adik mmg la mantops..kan ka dia fully bf kata..
3rd : ish hg leh aih zidah..cee try tanya JPA leh kot..rmai kwn aku ditaja JPA..attenye
4rd: AMIN...doakan aku trus sukses2

.:fyzz:. said...

LIP: :)..supermak pun leh gak...eheheh..

rATu kEBaYA said...

nak gigit pipi adik boleh...

.:fyzz:. said...

ratu kebaya: heheh moleh ..moleh..adik mmg suka kalau kita agah2 ..gigit2 dia..hehe:)

fiza said...

Wah...bagusnya, bekerja...belajar & jaga anak. Memang supermak ☺☺

Selamat menimba ilmu.

aLoNg@Na said...

ko mmg superb jot!!...proud of u..apapun mg Allah akn trus kuatkan smgt ko ek..teruskan smpai sukses tau....mudah2an pehni turn weols lak....

~aSHa~ said...

xleh ar pijot...kecuali kalo ada degree sambung master....kena intibiu baru dpt hadiah latihan persekutuan, yang ditanggung sepenuhnya....

mcm yg bawahan2 ni takde ditanggung la..kecuali la lepasan spm result power...ada yg dpt pinjaman, ada yg jadi biasiswa bila result gempak

wahida said...

comelnya si adik tu...

harap ko terus cemerlang dear....

.:fyzz:. said...

fiza: makasih..doa2kan la saya berjaya..dunia akhirat..amin
*supermak..:)

.:fyzz:. said...

along@na: thanks along..sbb selalu bg semngt kat aku tnpa henti..insyallah turn along lak pasni..chaiyook..jom kita study

.:fyzz:. said...

asha: ok zidah..if hg berminat kan aku akan tnya MARA bhgian Pinjaman pendidikan..boleh aih utk org luar..tp skang nih masih dibekukan..

.:fyzz:. said...

wahida: hari2 adik kena gomol ngan mama..hehehe..
tq..amin..

IntaNBerliaN said...

supermak ni.. study lg.. kerja lg.. jg anak lg.. jg umah tangga lg...

.:fyzz:. said...

IntanBerlian: Supermak..saya suka ayat nih...makasih intan..berat tanggungjawb..