Thursday, October 20, 2011

DETIK INI..

Detik ini aku menghitung masa untuk pulang..tp di luar  sana..hujan menimpa dengan lebatnya...jam menunjukkan pukul 2.45 waktu Malaysia..bukan waktu bombay mahupun Burma...3.30 ptg..tepat ..aku ingin punch card dan pulang..hari nih..aku tak berkesempatan melawat bayiku Safiiy di nursery..sbb ada urusan yg tak dpat dielakkan..

Hujan masih lebat...walaupun aku berkereta...tp of course la bila aku keluar dari kereta akan kebasahan jua..walaupun menggunakan payung sebesar peniaga burger di pasar malam sekalipun..lantaran hujan yg sebegini lebat...aku rela basah..tp jgn ank2 ku....ku rela tak berpayung.demi anak2 ku...itu lah pengorbanan aku sebagai ibu...

Esok..Jumaat, Penghulu segala hari...aku ingin merehatkan minda &  diri..bukan tidur tp terapi bagi diriku adalah mengemas rumah, mendobi, memasak..yg bagi aku sesuatu yg menyeronokkan...

Hujan masih lebat...lebih lebat dari detik tadi....seperti mendengar suara hati ku...argh...hrp2 hujan dikau reda..kerna ku ingin mengambil anak2ku....

gerimis mengundang walaupun tak diundang..tp ianya suatu rahmat daripada Mu ..Tuhan..

1 comment:

fiza said...

Kat sini baru lepas hujan, tapi mcm nak hujan balik jer.