Thursday, October 20, 2011

WINTER SONATA

Yoo Jin & Kang Jun Shang

Drama Korea Winter Sonata yang ditayangkan di Malaysia pada 2002 adalah drama 1st yg mencetuskan fenomena.. Sama gak ngan aku...seriously inilah first korean drama yg aku tonton...Back to 2002..tatkala aku menuntut di UiTM as last semester student...(ops last extend student actually hahaha)....masa tuh la aku mula berjinak2 dn terus tangkap cintan ngan WINTER SONATA..

watak2 seperti Yoo Jin, Jun Shang, San Yuk (hero yg dh bunuh diri tuh kan..) dll lagi...time tuh takyah kata la...pukul 7 petang kt hall tempat tengok tv kt Uitm tuh aku dh terpacak awai2...time tuh layan habisssss

Cinta antara dua insan..yang terpisah 10 thn, ...so touching tau..kalau tgk ja msti nak menitiskan air mata...at the end aku dan adik aku beli la cd winter sonata terlalu minat kata..time tuh dvd2 tak dak g...kami berabis dekat RM100 gak la beli sekali ngan soundtrack citer nih..lagu2 pun walaupun tak phm, beli gak....sbb minat kan...

OO ya cd winter sonata yg dibeli hmpir 8 thn yg lalu still ada..and still aku tgk..and still menitiskan airmata...emmm bermula citer nih la aku menjadi Korean drama addicted...so u ols camner..suka tak citer nih..minat tak..? sapa tak tgk mmg rugi..

12 comments:

umilia said...

aku tak layan sgtla cite ni..aku suke cite full house..

aiDieNa said...

Eh.. akak pon minat sangat citer nie.. citer Winter Sonata pembuka gerbang citer Korea yang lain.. kisah cinta yg sangat terkesan di hati..

.:fyzz:. said...

umilia: rugi wooo...sbb citer winter sonata nih best sngt..sila la tgk kalau tak caya..:)..lia of course la Full House pun aku layannn gak...ada dvd kt umah aku..

.:fyzz:. said...

aiDieNa: akak tq visit back...tui akak..cinta agung antara dua kekasih...part yg plg sedih..masa Jun Shang buta..then Yoo jin dtg kt umah dia tuh...so sad..

InaAchik said...

visit u back!

dah lama dh x layan citer2 gini... masa kat U dulu, sanggu tido bgn mkn semua dpn pc sebab syg nk tinggal! hehehee...

pisst, kn sedap kalo megi x berbahaya kan? hari2 mkn megi jerk! hehehehe
kan best kalo mkn meg

wahida said...

dulu pernah minat...semenjak dah beranak pinak ni dah malas nak layan...

zaidah said...

zai memang tak tengok klu sekali tengok mesti menunggu depan tv hari2....adusssssssss

.:fyzz:. said...

Inaachik:tq..for visiting
saya pun dari zaman U..hingga beranak pinak nih..hehe..
psst..mmg2..kalau lah meggie makanan berkhasiat akan sya makan hari2..hehe..

.:fyzz:. said...

wahida: iya ka ..rugi la..layan la balik hehe..aku nih kan ..anak kecik pun..aku bg lena..sbb aku nk layan dvd korea..tp bukan hari2..time2 weekend ke..tak dak kelas ke..minat kata..:P

.:fyzz:. said...

zaidah: kak zai..fyzz pun kadg2 tak sempat..tp fyzz beli dvd..bila budak2 lena baru la ada feel tgk..:)

dela said...

saya pulak suka sgt cerita kim sam soon..... best sgt2... :)

.:fyzz:. said...

dela: best ke..citer kim sam soon..emm nnti nk try cari ..kalau best nk gak tgk..:P