Thursday, November 03, 2011

SHOPPING RAYA HAJI

Petang telah menjelma..beberapa minit lagi aku akan 'punch card' dan ambil anak2 tersayang...owh ya...baru ja entry td  aku kata ..tak prepare apa2 kan untuk raya Haji....tp tup2 tengahari tadi..(hari nih lik kul 3.30 ptg....dh tuh aku decide tak pi kt baby aku la kan..)...then hajat tuh teman la rakan2 rapat aku kt ofis nih...YM tengku Irni, Kak Kin and kak ida....pi suping2 makanan cam kerepek2 tuh semua la kan...last2 aku pun terbeli la gak..

antara yg aku beli adalah dodol durian, kerepek2 apa tah..then sate ikan(pia suka)..&loyang madu..dll lagi..ish ish ..kata tak mo beli..last2 aku yg beli byk hehehe...tp tuh la kan..dh beli kt Pekan Rabu..yg satu Malaysia top ngan jualan hasil tradisionalnya kan...mmg rambang mata la..gi pun harga mmg berpatutan..leh rasa2 lagi..hehe

kerepek2

aku beli dodol durian tadi..masih panas..and so yummy...

Takpa la..at least aku beli makanan2 nih..aku leh prepare kot2 la jiran2 ka adik badik dtg umah kan bila raya nnti..pastu lak..aku ingt petang satgi nak singgah umah mak dn bagi sikit kt mak...

Ok semua..nk lik dah..selamat hari raya Aidiladha..pada yg balik kg..pandu cermat jiwa selamat..gonna miss u olss.....daaa..

6 comments:

wahida said...

nok, take care ye...jaga diri bebaik...

kalau aku dtg kedah, aku teringin nak jumpa ko...hehe...

fiza said...

Sedapnya nengok dodol tu ☺☺

~aSHa~ said...

meriah gak korang sambut raya yer....


bestnye dodol panas...aku suka wei dodol ni..

kalo time kacau dodol..yg cair2 tu pun sedap di makan...perghhh teringat masa arwah nenek masih hidup...mesti dia buat dodol...bila dia takde...dodol pun tak de la sesiapa nak buat....

.:fyzz:. said...

wahida: eh..kalau hg mai kedah nok..hg koling2 la aku...insyallah 1 day kita akn ketemu..cewah..:)

.:fyzz:. said...

fiza: dodol mmg sedap:)

.:fyzz:. said...

asha: oo yer ke zidah..belah2 Pahang nuh mmg famous dodoi kan..kami kot belah kedah nih kurang sihat fofularitinya..tp tuhla..aku pun suka dodol..tmbh2 kt Pekan rabu..kdg2 jual yg masih fanas2..:P