Tuesday, November 22, 2011

TAHNIAH! EMAS BUAT 'HARIMAU MUDA' DI SUKAN SEA, PALEMBANG

Malam tadi aku 'berkampung' di rumah mak aku kat kg...semuanya semata2 menu yg best yg mak aku beli kt pasar malam..hehe dan yg paling utama..aku dapt kumpul ngan family aku..xpecially ngan ayah, and adik aku tgk LIVE match game antara Malaysia VS INDON...

Seriously....perlawanan malam tadi sngt bermakna kerana melibatkan maruah pasukan negara kita...yg kita semua sedia maklum..bagaimana fanatiknya penyokong indon yg rata2 sngt tak sporting dan yg plg sedih time lagu NEGARAKU dimainkan...telah di BOOO..so rude ok..

Ok forget it about pelaku2 yg tidak beretika itu..tp yg membanggakan...kita telah MENANG..terima kasih HARIMAU MUDA..skuad bimbingan Ooi Kim Siew (tak silap aku, nama dia gitu la..takut silap eja)..tahniah pada Apek, yg berjaya menjaga gawang Malaysia dengan utuh..pd Fakri, Badrol Bakhtiar, Guru, dll lagi...mereka semua adalah WIRA NEGARA.

malam tadi ..kami sanggup tunggu hingga lebih 3 jam.demi melihat kejayaan Malaysia..kalau sapa tgk kan..malam tadi kta Stadium BUng Karno..tah betui tah nama stadium tuh..mmg lautan MERAH la..lebih 100 ribu manusia...penyokong Mesia ada la lam 2 ribu..

di awal minit indon dh boh 1 gol..mmg pembakar semangat la kt diorang..tp Malaysia tak alpa dh terus sumbatkan gol sebelum berakhir babak pertama....babak kedua aksi terus ditampillkan oleh kedua2 pasukan..asakan pasukan indon dengan serangan yg kasar amat memalukan...plz la...be profesional ok...akhirnya ditambah masa tambahan still seri..akhirnya at the end penentu melalui PENALTI...dan akhirnya MALAYSIA BERJAYA MENEWASKAN INDON DI LAUTAN PENYOKONG FANATIKNYA..

5-4..

TAHNIAH WIRA2 NEGARA..teruskan perjuangan anda semua..

6 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku tumpang bangga gak la...
padanlah gelombang merah...huhuhu...
malas nak buat entry sal ni...aku tak kenal depa...hahaha...lalallala

.:fyzz:. said...

cikmot: aku pun tak kenai depa..tp dok tgk dua tiga hari nih..baru la kenai..orng kata tak kenai maka tak cinta..tp kalau keeper si apek@khairul fahmi tuh sapa tak kenai..bikin panas ..heheh

fiza said...

Game mlm tadi memang mendebarkan. Memang rude sgt ah penyokong fanatik indon.

Jom baca:

Tutorial nak masukkan Link dan Backlink dalam komen

<a href="http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2011/11/jangan-tengking-anak.html'/>Jangan TENGKING ANAK</a>

{ e'mie } said...

aku semangat giler semalam..selama ni tak minat bola..dek kerana laki aku tu fanatik bola..ngan aku2 sekali terjebak..terjerit pekik..terlompat2 macam kera..semangat ko...tahniah kepada skuad harimau muda malaya...

.:fyzz:. said...

fiza: betui2..jantung pun berdebar2 kan...yes ..penyokong indon very2 kuang ajaq

.:fyzz:. said...

emie: aku tau..aku tau..ko penah citer yg laki ko mmg la fanatik bola kan..hehe..ko pun terjebak gak..syabas rimau malaya..