Monday, November 21, 2011

BILA CUTI SEKOLAH BERMULA...

Hai ketemu lagi di hari Isnin yg ceria ini....skrang dh start  cuti sekolah...bila mai ja keja..jalan lengang ja..tiada lagi bas2 sekolah..dn murid2 ngan baju uniform putihnya.....aku pun tak la rushing nak hantar anak2 kt tempat yg berlainan...kalau dulu..aku kuar umah 7 pagi..hantar adik kt nursery dia..pastu U turn pi hantar ke sekolah An Najjah lak..kira amik msa yg panjang gak la kan..ngan polis trafic jaga lalu lintas...

Ya ...Sufiya skang nih walaupun bercuti sekolah tp aku still hantar dia kt sekolah adik dia..sbb sekolah adik mmg ada transit utk budak2 besar pia..then kt sekolah leh la pia mengaji Iqra..pastu sembahyang..kalau ikutkan mak aku nk jaga pia..tp takpa la malas nk susahkan mak..gi pun mak kena jga tok yg terlantar sakit lagi kan..

Aku dok plan dengan pia dah..nak pi shopping baju sekolah dia dah...ngan beg n alat2 tulis utk keperluan next year...owh ya ..yg bantuan RM100 tuh..tk dpt lagi sbb pia dajah 1 next year..so thn depan la leh amik....as u ols know..aku daftarkan pia kt Sek Keb Sultanah Asma..mmg nih sekolah perempuan dan diklasifikasikan sekolah Berprestasi Tinggi (SBT)...pancaragaram terbaik di Kedah, and sgt aktif..aku nak pia aktif lam bidang2 Ko K...at least masa dia terisi dan terluang ngan aktiviti yg berpaedah..

Back to citer nk beli baju sekolah..aku ingt aku nk beli ready made ja la..senang skit..ingt nak beli lam 2 psang dulu..pastu tambah lagi satu pasang nnti...tak sangka anak aku yg manis yg noty dh nak masuk djah satu...pia pun very excited nak melangkah ke alam dajah 1 yg penuh warna warni...

Hmm seronok tau...bila anak2 dh sekolah..korang nnti akan rasa apa yg aku rasa ataupun dh merasakannya....eh aku dh rasa lama dh..since pia masuk sekolah masa 5 thn dulu....aku rasa beruntung sngt sbb di usia 23 thn berkahwin dh pada usia 24 thn aku mempunyai anak...sonok tau jadi ibu lam usia yg muda...rasa life kita terus berubah...menjadi lebih matang....pegh cam lari tjuk ja...hehe..pepun ..hari nih nk enjoy my work ptg nih nk mik anak2 dn nak pi makan2 kt umah mak..sbb hari nih ..Isnin..mak selalu beli mcm2 kt pasar malam kt umah..hehe..ok tata..
Puteri tersayang yg akan melangkah ke Darjah 1 (2012)

Nnti kena la suping baju sekolah nih kt kak pia....kasut, tudung baju ..serba putih...

6 comments:

::Mamalyna:: said...

makngah lyna sekolah asma... memang masuk pancaragam tue... masuk uitm pun senang tp dalam jurusan muzik n skang jadik cikgu muzik..

~aSHa~ said...

pia, aunty pun dulu main pancaragam di uitm tau...ehehehe


nanti jangan noty2 tau kat sekolah baru

.:fyzz:. said...

Mamalyna: iya ka wey...aku nk pia masuk la pancaragam nnti..sonok ar...oo makngah lyna pun asma ke wey..baguih2..

.:fyzz:. said...

asha: aku tau..hg ketuk dram kan..heheh..eh ke tiup seruling tuh..apa nama tah aku lupa..ya la best la masa ko dulu...aku kt uitm dulu..PBSM..huhuhu..menyelamatkan orng..hehe

LIP (^_^) said...

Cun anak dara fyzz :)

.:fyzz:. said...

Lip: thanks lip...:)

p/s:blog Lip tak leh masuk la...huhuhu..