Wednesday, December 07, 2011

ANAK DEMAM!

Kemarin aku cuti....sbb safiiy ammar demam...cian kt dia...hari sebelum tuh..aku balik awal dari ofis..sbb dapt call dari nursery kata suhu badan adik 38 darjah..then tnpa lengahkan masa aku pun pi la amik dia dn terus wak pi Poliklinik Mutiara..mjur la orang tak ramai..then check2 per semua..adik diberikan antibiotik, ubat demam dan ubat selsema (yg titik kat hidung)

Emm jadinya hari Selasa aku amik la cuti..bagi adik recover balik kan...owh ya aku tido kt umah mak aku..senang skit..dh la babah jauh kan...husband ada tanya nak dia balik atau tak..aku kata takpa la..gi pun safiiy dh ok dh..walaupun demam makan tetap jadi keutamaan.dan tetap ceria gak...thumb up to adik..

cam tuh la dh jadi mama nih kan kena byk berkorban..thn nih dari awal tahn hingga la dh hujung tahun bayk la cuti2 aku habis kan utk anak2..dulu safiiy masuk sepital..pastu kakak lak....cuti tahunan 25 hari plus last year 5 hari jadi la tahun nih 30 hari..last2 baki cuti aku utk tahun nih ada 10 hari lagi...ingt nak carry forward 5 hari dan simpan lam GCR 5 hari ..gitu la kekdahnya tiap2 tahun yg aku wat..

Hari nih masuk ofis..rasa letih dan lemau ja...bos pun tak lik lagi dari langkawi..then malam nih bos fly to KL lak...

Ok la rehat nnti ingt nak pi kedai emas jap..bukan nak beli emas..tp nak pi repair cincin aku nih..batu jatuh satu daaa..

7 comments:

fiza said...

Pengorbana seorang ibu, anak is priority. Kerja bley cari lain, tapi anak tak der gantinya.

SMoga safiiy ammar cpt sembuh.

.:fyzz:. said...

fiza: betui2..sya setju...em alhamdulilah..safiiy ammar dh ke nursery hari nih..:)

..nOj.. said...

camni la jd mak kan wei. aku cuti taun ni ade 32 ari. tinggal 2 ari je ni. byk cuti tuk jaga anak je. skang ni fareez tgh cirit birit. dan petang smlm dia demam plak. pg td dia panassss sgt. jap lg aku nak balik dah ni. camne ek nk ckp kt bos ni. rase segan gak slalu je terpakse halfday

armouris said...

ini info tentang demam - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

MaryaYusof said...

Mmg klau jd ibu ni kite la yg paling ssh hati... sy dulu pun mcm tu jgk...cuti abis sb anak xsihat... skrg ni cuti lama so, ms tu mmg tumpu utk anak & family la...salam kenal & follow disini~

.:fyzz:. said...

noj: Ya Allah..ciannya kat fareez..moga cepat la sembuh...cian aku kalau dengar budak2 sakit...sabar la nojah.moga ko dan aku terus kuat semangat..demi jaga anak2..takpa la jah...bos ko pham la tuh..nk wat camner dh anak demam kan..

.:fyzz:. said...

Marya Yusof:Salam kenal dari saya jugak..tq singah blog saya..
iya la..mmg..anak2 la segala2nya..sya pun thn nih byk berhbis cuti kt ank2 ja...:(