Wednesday, December 14, 2011

CITER SAFIIY KENA CUCUK 1 THN & MAKAN2 DI MARRYBROWN...

 Bekas air colourful nih la yg pia dok request sejak minggu lepas nih...mmg cantik...free ja ngan beli aiskrim kt MArrybrown..ada 5 corak lain lagi..
Mama and safiiy..maaf dik..kon aiskrim melindungi hidung adik.hehhe

Bestnya adik and kakak main2...dah makan depa main kt playground kt Marrybrown

erk ..dh kenyang..alhamdulillah...
owh ya aku order set Burger, fries dan air berkarbonat strawberi, nasi ayam Marrybrown ..aiskrim..tuh je..

dah..jom balik...


Salam ceria di hari Rabu,

Macam mana hari anda hari ini....ceria, gundah gulana, pahit manis.....? tp itu lah asam garam kehidupan kan...sedangkan sang putera raja sekalipun ada masalah ..inikan kita rakyat biasa..eh melalut lak..btw aku baru ja masuk ofis lam kui 11.10 pagi tadi....

Foto di atas..masa aku , sufiya and safiiy pi makan2 kat Marrybrown kemarin...alkisahnya pia la..dok ajak la sangt pi Marrybrown sbb nak beli bekas air yg colourful tuh la..huhu..so nak tak nak pi la makan2 kt sana..mmg aku selalu gak bwk diorang makan kt situ...emm biasalah..kami kan tiga beranak ja..selalunya...lepas ofis aku akan bwk ank2 aku makan2 kt luar..selalunya kt KFC, Marrybrown, restoran MAMA, Restoran Nasi Ayam Periuk besar..nih la antara fovourite place yg selalu aku pilih..

owh ya smbung citer masuk office lambat tadi.. Bukan ngelat atau apa..hari nih aku bawak Safiiy Ammar pi injection yg setahun.....baru hari nih aku dpt bwk adik ke klinik cucuk setelah pelbagai kekangan yg dihadapi termasuk la...adik tak sihat, mama bz di pejabt..akhirnya hari nih tatkala adik di usia 1 TAHUN SATU BULAN DAN 5 HARI adik telah dicucuk ngan jayanya..

Klinik kesihatan .......dari umah aku lam 2-3 minit ja...kami kuar lam kui 8 gitu la...tak lama pun..timbang2 per semua..dh tuh misi soal siasat la..beberapa soklan..maka adik di arahkan ke bilik utk injection..misi len lak amik alih ...masa tuh aku diarahkan kepit adik...adik keriau gak skit tadi...huhu cian dia..tp keriau sat ja...adik kan kuat..adik kan hero....

Credit to kak pia yg tak jemu2 mengepung adik dia yg sngt la suka 'catwalk ' di pelusuk klinik tuh..sticker2 hiasan pun dikorek oleh adik...sabaq ja la..dh settle smua ..aku pun hantar la safiiy and sufiya ke nursery..before tuh aku ajak kak pia teman aku makan dulu....lapaq kekdahnya..sebelum tuh pagi2 tadi lam kui 6 pagi aku dh goreng crab stick dan goreng kepok ...ngan minum air teh..pia pun join gak...

15 comments:

♥cikmOt♥ said...

sesekali beh jugak kan...kalu selalu, mau kopak...hehehe

.:fyzz:. said...

cikmot: hahah..tau takpa..kalau ikut pia tuh nk pi hari2..dh balik lalu kt meri berown tuh ja..huhu..

Cik Kiah said...

akkk... salam satu malaysia..
selalu jengah blog akk tp tak sempat nak komen.. line tak clear... heee..
kak,sonok tengok family akk.. happy family! dah besar je semua kan..tingat dulu aku baru bersalin dapat baby boy, tup2 dah a year pun si baby comey tu.. cpat nye masa berlalu.....wish u happy sokmo! hehee windu akk!

.:fyzz:. said...

CikKiah: salam satu Msia gak..buat adik mas kak fiza yg jauh di mata dkt di hati..:)
iyer ke..besalah kt tmpt baru...camner keja ..ok ke?dh jadi bos skang nih.rmai la ank buah kan..
mas..tuh la..skang dh besar dh...setahun lebh dh..leh lari laju2 dh..hehe

~aSHa~ said...

dah pandai berjalan dah si teruna..nanti lepas ni memanjat lak..itu satu skill jugak..ehehe tapi sib baik kak pia ada tlg tgk kan adik....

crab stick dari putrajaya ke

.:fyzz:. said...

asha: mmg sib kak pia byk tlg mama dia jidah..tidak haru biru la..
hg tau zidah..si teruna aku la nih panjat pun dh terer...dok tak dok..ada congok atas kerusi dh...

crab stick pjyaa la..heheh..

umilia said...

aiseh..aku tak pnah mkn kat marrybrown..nak gak try tp kat putrajaya ni tak tau kat ne..untung yg sulung tu kakak..lehla harap.,

::Mamalyna:: said...

ada lagi crabstick hang yer...

.:fyzz:. said...

umilia: sedap lia...burger dia..nasi ayam marryborwn pun best.kira menu2 mmg sedap la...harga pun berpatutan..
emm tuh la...sifat kakak mmg teserlah la pd diri kak pia..:)

.:fyzz:. said...

Mamalyna: hehehe ada lagi ejan..ada dua bungkus lagi kt umah...3 bungkus kmi dh makan..:)

zaidah said...

tup2 tengok adik dah besar dah....

yanie anuar said...

ziarah n follow

.:fyzz:. said...

zaidah: hmmm tuh la kak zaidah sat ja dh besaq..:)

.:fyzz:. said...

yanie anuar: ok..nnti saya follow gak ok..

Anuar said...

nak botakkan adik balik rmh nanti ..